Ce funcție va ocupa Ovidiu Burcă la Rapid după ce Daniel Pancu i-a luat locul? Victor Angelescu, despre această schimbare și cum a fost primită de deja fostul președinte: ”Mai important decât funcții sau numiri este să fim o familie”

Marius ANGHEL 19 May. 2020, 14:44 Liga 2

Daniel Pancu (42 de ani) trece de la funcția de antrenor principal al Rapidului, din care a fost demis chiar înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza pandemiei de COVID-19, la cea de președinte al clubului giuleștean. Poziția era ocupată până acum de Ovidiu Burcă (40 de ani), unul dintre cei care au acțiuni în acest proiect al noului Rapid, demarat în 2017, din Liga a 4-a București.

Rămânerea lui Pancu la Rapid surprinde oarecum, după ce inițial fusese demis și la solicitarea suporterilor, care i-au scandat să plece în timpul meciului cu CSM Reșița, pierdut cu 1-0 în Regie, iar conducerea și antrenorul nu ajungeau la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. Chiar suporterii au fost cei care l-au propus, mai apoi, și convins pe Pancu să accepte funcția de președinte.

Ovidiu Burcă va ocupa altă funcție la Rapid: ”Este unul dintre cei patru care au început acest proiect”

Numirea în această poziție a fostului antrenor principal va duce la alte schimbări în cadrul clubului. Cum președinte este o singură persoană, Ovidiu Burcă va trebui să preia altă funcție la Rapid.

Victor Angelescu, principalul acționar al clubului giuleștean, spune că Burcă va rămâne în conducere, fiindcă este și el acționar la Rapid, deci nu poate fi îndepărtat cu ușurință, însă nu știe, deocamdată, ce funcție nouă va ocupa.

”Ovidiu Burcă rămâne în proiect. Chiar vreau să îi mulțumesc pe această cale lui Ovidiu. Este un om de nota 10. Și el și-a dorit ca Pancu să rămână, așa cum a declarat în club. În momentul de față, lucrurile s-au întâmplat foarte repede și o să vă anunțăm exact ce poziție va ocupa în club. Dar nu se pune problema, în momentul de față, ca Ovidiu să iasă din proiect. El este unul dintre cei patru care au început acest proiect, împreună cu Daniel. Mă îndoiesc că o să îi ia locul lui Florin Manea, pe postul de director sportiv. Repet, nu am vorbit în momentul de față. Dacă știam, să spuneam ca va fi poziția, dar o să vă anunțăm”, a spus Victor Angelescu la ProSport LIVE.

”La Rapid, mai important decât funcții sau numiri sau mai știu eu ce, este să fim o familie”

Întrebat dacă nu crede că Ovidiu Burcă se simte prost că trebuie să îi predea funcția de președinte al Rapidului lui Daniel Pancu, Angelescu a spus că Burcă și-a dorit rămânerea lui Pancu la echipă.

”Este unul din oamenii care, personal, și-a dorit ca Daniel Pancu să rămână în acest proiect. Așa că nu cred că s-a simțit atât de prost față de această decizie. Rămâne și el în proiect. Cred că la Rapid, mai important decât funcții sau numiri sau mai știu eu ce, este să fim o familie și Daniel să rămână alături de noi, așa cum a fost de la Liga a 4-a. Dar, mai mult de atât, acestea au fost discuțiile noastre. Ovidiu poate să spună și el cum s-a simțit. Eu nu văd o problemă atât de mare în momentul de față”, a mai declarat Angelescu.

Ovidiu Burcă nu a răspuns apelului telefonic al reporterului ProSport pentru a-și spune punctul de vedere despre numirea lui Daniel Pancu în funcția de președinte la Rapid.

Proiectul Academia Rapid, susținut de Primăria Sectorului 1 București, a demarat oficial în luna august 2017. De la stânga la dreapta: antrenorul Constantin Schumacher, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, Daniel Pancu (director tehnic), Daniel Niculae (președinte) și Ovidiu Burcă (manager de proiect) participau, la data de 23 august 2017, la o conferință de presă, în București, la prezentarea acestui proiect. Între timp, Schumacher a fost demis și înlocuit ca antrenor de Daniel Pancu, iar locul lui Nicolae, demisionar din cauza nemulțumirii personale a direcției acestui proiect, a fost luat de Burcă. Acum se produc noi schimbări în conducere, iar Academia Rapid și-a schimbat de atunci denumirea în FC R București și mai apoi în FC Rapid 1923. Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto

Despre numirea lui Daniel Pancu ca președinte la Rapid a vorbit și Liviu Ungurean, alias ”Bocciu”, unul dintre liderii galeriei Rapidului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victor-angelescu-dezvaluie-cum-a-ajuns-daniel-pancu-din-antrenor-demis-presedinte-la-rapid-si-care-va-fi-rolul-lui-va-fi-liantul-dintre-conducere-si-echipa-19132860

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-il-avertizeaza-pe-daniel-pancu-dupa-ce-acesta-ar-fi-acceptat-sa-fie-presedintele-rapidului-face-cea-mai-mare-greseala-din-cariera-a-plecat-pe-un-drum-si-a-demonstrat-ca-este-ca-19132803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-off-ul-de-promovare-momentul-perfect-ca-jucatorii-lui-dan-alexa-sa-arate-ca-sunt-demni-sa-poarte-tricoul-rapidului-bocciu-va-fi-foarte-greu-ei-fii-19132894

Marius ANGHEL 19 May. 2020, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă