Elias Bazzi, argentinianul care a jucat șapte ani în România. Cu ce se ocupă fostul mijlocaș al echipelor FC Argeș sau ”U” Cluj și cum descrie experiențele din țara noastră | INTERVIU

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 15:44 Liga 2

Argentinianul Elias Ivan Bazzi (38 de ani) este unul dintre cei mai longevivi străini care au evoluat vreodată în România. Fostul mijlocaș a jucat șapte ani în țara noastră, dar a pus stop carierei de fotbalist în 2016, după o ultimă experiență în Argentina, la Gimnasia y Tiro. Acum este antrenor la copii și juniori.

Bazzi a oferit un interviu site-ului Argeș Sport, în care vorbește despre cele mai frumoase momente petrecute în România. Relatările fostului mijlocaș care a jucat pentru FC Argeș, FC Național, Dinamo și ”U” Cluj sunt redate integral în cele ce urmează.

Ce faci în prezent, după ce te-ai retras din activitatea fotbalistică?
Sunt antrenor la echipa de copii şi juniori Club Deportivo y Cultural Arroyito din Cordoba, orașul meu. Avem la dispoziţie trei terenuri sintetice pentru a ne desfăşura activitatea.

Cum a fost perioada petrecută în fotbalul românesc?
Pot spune că a fost cea mai frumoasă din cariera mea, am evoluat şapte ani în România, o perioadă importantă din viaţa mea, a fost bine.

Dar la FC Argeş?
Cel mai frumos a fost la FC Argeş, am jucat pentru clubul piteștean patru ani, am prins vremuri foarte bune, dar am prins şi un an greu. Am rămas prieten cu toţi cei de acolo, ăsta e cel mai important lucru.

Bazzi mai păstrează legătura cu foștii colegi de la FC Argeș 

Cu cine mai ţii legătura de la echipa din Trivale?
Mai vorbesc în prezent cu Adi Dulcea, Tameş, Ionuţ Badea, Mircea Stan, Valentin Coca, cu Dodel (n.r. – Cristian Tănase) cu aproape toţi cei care au făcut parte din echipa ce juca pentru FC Arges în 2007-2009. Am avut un grup frumos, foarte tare, consider eu. Chiar avem un grup de WhatsApp, cei din perioada aia, așa ținem mereu legătura. Am avut patru ani extraordinari la FC Argeș!

Elias Bazzi,Iulian Tames,Banel Nicolita.

Care e cea mai frumoasă amintire din perioada petrecută la FC Argeș?
Toată perioada a fost frumoasă, când am promovat am bătut recordul de puncte, dar cu siguranţă perioada de după promovare e cea mai frumoasă amintire, am dat şi golul egalizator în egalul cu Steaua, 2-2! Acele vremuri după intrarea în prima ligă au fost foarte bune, chiar am avut un grup unit.

Cum ai ajuns în campionatul României și, ulterior, la FC Argeș?
Jucam la Mendoza în campionatul nostru și am ajuns în România prin intermediul lui Marcel Popescu, mai întâi la Naţional, apoi la FC Argeş după un an și jumătate, la FC Argeș era Cârțu antrenor.

Cât de dispuşi sunt jucătorii argentinieni de fotbal să vină să joace în Romania?
E foarte greu ca un jucător de primă liga să joace în România, deşi au fost pe vremuri la voi Peralta, Fabbiani… Acum e greu să mai vină în România, jucătorii buni preferă să se ducă în campionatele din Italia, Spania sau Anglia. Se câștigă mai mulți bani în Argentina acum decât în România.

Lucian Dobre,Elias Bazzi.

Bazzi: ”Tot timpul urmăresc meciurile, am jucat șapte ani acolo și am rămas cu amintiri foarte frumoase”

Dacă ar juca Argentina cu România la Campionatul Mondial, cu cine vei ţine?
E normal să ţin cu naţionala ţării mele, dar dacă ar fi o posibilitate să evolueze într-o grupă, mi-aş dori să se califice amândouă. Să ştiţi că urmăresc naţionala României în campaniile de calificare pentru Europene şi Mondiale, sunt suporter al României. Tot timpul urmăresc meciurile, am jucat șapte ani acolo și am rămas cu amintiri foarte frumoase.

Bazzi a venit în România în 2005, când a fost transferat de FC Național de la Club Deportivo Godoy Cruz Antonio Tomba, din Argentina. După un an a semnat cu FC Argeș, unde a stat nu mai puțin de patru ani și jumătate. Dinamo l-a remarcat și l-a cumpărat de la echipa piteșteană, dar nu a rezistat mai mult de șase luni și a fost cedat la ”U” Cluj. După un singur sezon, s-a întors la echipa la care s-a simțit cel mai bine, FC Argeș, dar de această dată a rămas jumătate de sezon (februarie-iulie 2012).

Ulterior, Elias Bazzi s-a retras în țara natală, unde a mai fost legitimat la două echipe, Club Atletico Talleres și Gimnasia y Tiro.

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2020, 15:44 Liga 2
Pe aceeași temă