Cristian Pustai a crezut că i s-a strigat demisia în meciul cu Unirea Dej: ”Nu înțeleg de unde atâta nemulțumire. Suntem încă în grafic.” Cum comentează suferința Ceahlăului din finalurile de meciuri

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2023, 21:44 Liga 2

Ceahlăul Piatra Neamț a obținut, vineri, al doilea succes stagional pe teren propriu, 1-0 cu Unirea Dej, diferența fiind făcută de autogolul lui Cristian Chira, în minutul 72.

În urma acestui succes, nemțenii au acumulat 13 puncte și au urcat pe loc de play-off în ierarhia intermediară, pe 5, însă meciul lor abia a deschis etapa a 8-a a Ligii 2.

Cristian Pustai a crezut că lui i s-a strigat demisia: ”Nu înțeleg de unde atâta nemulțumire. E ciudat. Suntem încă în grafic. Haideți să ne bucurăm de această echipă”

La finalul partidei disputate la Piatra Neamț, antrenorul Cristian Pustai s-a arătat dezamăgit de atitudinea unor spectatori, care au scandat demisia în debutul partidei. Doar că galeria nu i-a cerut lui să plece, ci președintelui executiv Marin Mitran.

”Nu înțeleg de unde această stare de nemulțumire, în condițiile în care cu punctele pierdute pe final în ultimele meciuri am fi fost chiar pe loc de promovare, nu doar de play-off. Văd că lumea este nemulțumită, și nu înțeleg. Noi încercăm, ne pregătim, vrem să fim susținuți și în minutul 5 se strigă demisia. Nu înțeleg, mi se pare foarte ciudat. În momentul de față, clubul este pe un drum foarte bun. Dar publicul din tribune ne-a susținut până la sfârșit, a fost un final cu emoții. De data asta a ieșit bine, cu Chindia nu. De asta e frumos fotbalul. Haideți să ne bucurăm de puncte, de această echipă, care cu siguranță nu o să câștige toate jocurile”, a spus Pustai, care a fost informat ulterior că nu dânsului i s-a cerut demisia.

”Așa suntem noi făcuți, să suferim pe final. Dar nici nu stăm pe jos, noi nu facem antijoc”

Experimentatul antrenor a admis că echipa sa a intrat greu în meci, spre deosebire de alte partide, când startul a fost mult mai bun. Și a vorbit și despre suferința din final a Ceahlăului.

”A fost un meci greu, cu o echipă care anul trecut a fost în play-off și care are o organizare bună pe faza defensivă. Am început destul de timid, destul de slab, dar cu trecerea minutelor ne-am revenit și am intrat în joc, am avut situații. Mă bucur că am reușit să câștigăm, pentru că nu o mai făcusem de mult. Azi nu pot să spun că am avut acea evoluție fantastică din meciul cu Chindia, când ne-am creat foarte multe ocazii de gol. Dar am întâlnit o echipă foarte bine organizată pe faza defensivă. De obiecei am început bine, dar azi am început greoi. Din fericire, avem trei puncte în clasament. Și suntem încă în grafic. Se pare că așa suntem făcuți, să nu stăm liniștiți pe final. Dar nici nu stăm pe jos, nu suntem o echipă care să tragă de timp, să facem antijoc. Și cred că ar trebui și lucrul acesta apreciat. Asta nu e doar factura mea, ci și a jucătorilor, noi vrem să jucăm fotbal”, a completat Pustai.

Ceahlăul, în victoria cu Unirea Dej: Krell – Pedro Albino, Petkov, Vișinar (cpt.), Bacalu (Al. Fărăgău 62′) – Akwasi, Onișa (Larrauri 62′), M. Savu (Tud. Oltean 74′), P. Petre (Joao Jaquite 90′), Neicuțescu, Llullaku (Cortelezzi 74′). Rezerve neutilizate: Winney – Lorenzo Fonseca, Mat. Moraru, Al. Anton.

Mihai Neicuțescu: ”Ține și de mentalitate, nu doar de calitate”

La rândul său, atacantul Mihai Neicuțescu, care în ziua meciului a împlinit vârsta de 25 de ani, a vorbit despre finalurile jocurilor anterioare și a punctat că nu atât calitatea jucătorilor a fost cauza pentru care nu s-a obținut victoria, cât mentalitatea.

”Știam că vom întâlni o echipă dificilă, o echipă arțăgoasă, care a venit să scoatăm maxim un egal, în condițiile în care toate echipele care au venit aici au avut un meci foarte greu. E dificil să treci peste două rezultate, mai ales peste egalul de acasă într-un meci pe care l-ai controlat 70 de minute și am căzut pe final. La fel și la Metaloglobus, dai gol, după care iar pici. Cred că ține și de mentalitate, nu doar de calitate aici. Trebuie un pic lucrat aici. Am întâlnit o echipă care s-a apărat pe două linii, e foarte dificil. Cu toate astea am avut ocazii. Am avut două finaluri de meci infernale, diferență de la cer la pământ între început și sfârșit. Azi a fost mai bine. Nu foarte bine, dar a fost mai bine, am încercat să gestionăm cât mai bine situațiile, să ținem mingea departe de poartă și să facem presing sus”, a declarat Mihai Neicuțescu.

Ceahlăul, pe locul 5 în Liga 2. Urmează meciul cu CSM Alexandria

Cu 13 puncte acumulate în opt meciuri, Ceahlăul a urcat, pentru moment, pe locul 5 în Liga 2, din nou pe poziție calificabilă în play-off. Ar putea pica însă mai jos în clasament, în funcție de rezultatele înregistrate în această etapă.

În runda a 9-a, ultima înainte de a doua pauză pe care campionatul o primește în timpul meciurilor echipelor naționale, Ceahlăul joacă în deplasare la CSM Alexandria, sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11:00. Trupa teleormăneană și-a schimbat la începutul acestei săptămâni antrenorul, numindu-l pe Alin Pînzaru în locul lui Ștefan Odoroabă.

Foto: Denis Grosu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-succes-neconvingator-cu-unirea-dej-19287037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-unirea-dej-primul-meci-al-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19286924

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-si-a-schimbat-antrenorul-alin-pinzaru-in-locul-lui-stefan-odoroaba-19286293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-reactie-dupa-ce-finantatorul-a-amenintat-ca-retrage-din-liga-2-19286104

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2023, 21:44 Liga 2
Pe aceeași temă