Caută alibiuri Măldărășanu înaintea meciului de la Mediaș cu ”U” Cluj? ”FC Hermannstadt joacă mereu în deplasare.” Ce spune antrenorul despre fotbaliști care nu sunt ”dispuși 100 la sută la efort”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2022, 22:29 Liga 2
Caută alibiuri Măldărășanu înaintea meciului de la Mediaș cu ”U” Cluj? ”FC Hermannstadt joacă mereu în deplasare.” Ce spune antrenorul despre fotbaliști care nu sunt ”dispuși 100 la sută la efort”

FC Hermannstadt este și în prezent, chiar dacă din etapa a 4-a s-au desfășurat celelalte două jocuri, echipa cu cele mai multe puncte obținute până acum în play-off-ul Ligii 2. Trupa sibiană a acumulat șapte puncte în trei meciuri, iar marți seară întâlnește la Mediaș un adversar care în urmă cu o lună o punea la respect pe teren propriu.

Este vorba de ”U” Cluj, care între timp a căzut din nou sub FC Hermannstaft în clasament, fiindcă formația pregătită de Erik Lincar a scos cinci puncte din cele trei meciuri din play-off.

În acest moment, FC Hermannstadt se află pe locul 2, direct promovabil, cu un total de 48 de puncte, iar ”U” Cluj e pe poziția a 3-a, de baraj de promovare, cu 47 de puncte, cele două urmând să se întâlnească marți seară, la Mediaș, de la ora 19:00.

Marius Măldărășanu își caută alibiuri? ”FC Hermannstadt joacă mereu în deplasare, iar acest lucru în mod evident se simte”

În play-off, ”U” Cluj n-a mai fost la fel de sigură pe ea, cum a arătat în primele trei jocuri din 2022, ultimele din sezonul regular, drept dovadă și rezultatele: 0-0 la Petrolul, 2-2 la Slobozia și 1-0 acasă cu Steaua. În schimb, FC Hermannstadt a început cu două victorii acasă, 2-0 cu Slobozia și 2-1 cu Concordia, iar în runda trecută a remizat la Ploiești cu Petrolul, scor 0-0.

Măldărășanu vede meciul cu clujenii foarte important, însă nu decisiv. A făcut un apel și la suporteri, să vină într-un număr cât mai mare să sprijine echipa, mai ales că ”U” Cluj va avea, cu siguranță, o galerie care va asigura fondul sonor al partidei, așa cum s-a întâmplat și în precedentul joc direct dintre cele două echipe.

Antrenorul sibienilor parcă și-a căutat un alibi pentru un eventual nou insucces în fața Universității, spunând că trebuie ținut cont de faptul că FC Hermannstadt joacă mereu în deplasare meciurile de acasă, publicul din Mediaș nefiind prea atas de formația din Sibiu.

”Într-adevăr, după ultimul meci reacția noastră a fost una bună. Totuși, marți va fi un alt meci, unul foarte, foarte important, dar nu decisiv. Aportul publicului este foarte important. L-am simțit împotriva noastră în meciul cu Petrolul Ploiești, de exemplu, în ultimele 15 minute, atunci când adversarii au prins curaj datorită celor prezenți în tribune. Trebuie ținut cont de un aspect foarte important aici. FC Hermannstadt joacă mereu în deplasare, iar acest lucru în mod evident se simte. Și din acest motiv ne dorim promovarea și apoi să ne reîntoarcem pe stadionul Municipal din Sibiu, unde vom fi alături de suporterii minunați ai acestui oraș. Sunt convins că se va crea un entuziasm maxim, o emulație, iar noi vom simții cu adevărat aportul publicului din Sibiu”, a spus Marius Măldărășanu, citat de site-ul echipei sibiene.

Măldărășanu: ”Pe teren vom avea nevoie de fotbaliști care să fie dispuși 100 la sută la efort”

Despre problemele financiare de la club, generate de restanțele financiare, dezvăluite de ProSport, confirmate cu jumătate de gură de finanțatorul Claudiu Rotar și considerate de Erik Lincar, antrenorul echipei ”U” Cluj, drept zvonuri care să-l adoarmă pe el și pe jucătorii săi, Măldărășanu nu a precizat nimic cu subiect și predicat. A spus, însă, că jucătorii care nu vor fi 100 la sută concentrați la meciul cu ”U” Cluj vor fi rezerve sau trimiși în tribună. Prin această afirmație, antrenorul Hermannstadtului recunoaște și el că nu toți jucătorii săi sunt cu gândul la meci din cauza restanțelor.

”Pentru această partidă cu Universitatea Cluj-Napoca avem ceva probleme de lot, dar nimic foarte serios. Ce vă pot spune este că dacă nu va fi un jucător 100 la sută apt de joc, acela nu va juca și va fi pe banca de rezerve sau în tribune. Pe teren vom avea nevoie de fotbaliști care să fie dispuși 100 la sută la efort, pentru că va fi o confruntare de angajament maxim”, a declarat Marius Măldărășanu, care, potrivit informațiilor furnizate de club, îi are incerți pe mijlocașul ghanez Baba Alhassan și fundașul stânga Raul Opruț.

FC Hermannstadt are un punct peste ”U” Cluj. Florin Andrei arbitrează meciul de la Mediaș

FC Hermannstadt și ”U” Cluj se întâlnesc din nou în campionatul Ligii 2, tot la Mediaș, la aproape o lună distanță.

Dacă la 8 martie trupa antrenată de Erik Lincar surprindea cu evoluția sa și se impunea cu 2-0 în meciul din penultima etapă a sezonului regular, prin golurile marcate de Dragoș Tescan (8) și Ely Fernandes (73), acum, la 12 aprilie, partida contează pentru etapa a 4-a a play-off-ului, iar punctele cântăresc, teoretic, mai mult.

Ca și înaintea partidei precedente dintre cele două echipe, FC Hermannstadt se poziționează în clasament peste ”U” Cluj. Atunci sibienii erau devansați în urma înfrângerii și terminau cele 19 etape ale sezonului regular pe locul 3, la un punct sub clujeni. Între timp, în cele trei runde de play-off, Hermannstadt a depășit din nou ”U” Cluj și are un punct în față, 48 față de 47.

Primul meci din play-off dintre FC Hermannstadt și ”U” Cluj are loc marți, 12 aprilie, de la ora 19:00, la Mediaș, pe stadionul Gaz Metan, și contează pentru etapa a 4-a a acestei faze a campionatului Ligii 2. Sibenii ocupă locul 2, direct promovabil, cu 48 de puncte, în timp ce clujenii se află pe poziția a 3-a, de baraj de promovare, cu 47 de puncte.

Partida de mâine va fi arbitrată de centralul Florin Andrei (Târgu Mureş) și de asistenții Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Mihăiță Necula (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), iar observatori au fost delegați Ioan Mureșan (Timişoara) și Vlad Căluşer (Voiniceni – Mureş).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-vrea-sa-devanseze-din-nou-fc-hermannstadt-cu-u-cluj-tot-la-medias-si-e-dezinteresat-de-problemele-financiare-ale-sibienilor-incearca-sa-si-adoarma-adversarii-19226941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-confirma-ca-are-probleme-financiare-de-cand-nu-si-au-mai-primit-fotbalistii-salariile-si-anuntul-finantatorului-claudiu-rotar-nemultumiri-sunt-tot-timpul-19226944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatie-tensionata-la-fc-hermannstadt-din-cauza-problemelor-financiare-ale-clubului-presedintele-danut-coman-a-plecat-de-la-sibiu-iar-jucatorii-au-refuzat-sa-se-antreneze-exclusiv-19226735

Marius ANGHEL 11 Apr. 2022, 22:29 Liga 2
Pe aceeași temă