FC Hermannstadt confirmă că are probleme financiare! De când nu și-au mai primit fotbaliștii salariile și anunțul finanțatorului Claudiu Rotar: ”Nemulţumiri sunt tot timpul”

Andrei PASCU 11 Apr. 2022, 19:47 Liga 2
FC Hermannstadt confirmă că are probleme financiare! De când nu și-au mai primit fotbaliștii salariile și anunțul finanțatorului Claudiu Rotar: ”Nemulţumiri sunt tot timpul”

FC Hermannstadt a recunoscut că are probleme cu plata salariilor, dar nu și că amplitudinea situației dificile din club e una semnificativă. Claudiu Rotar, unul dintre acţionarii echipei sibiene, a oferit ceva detalii despre contextul economic.

FC Hermannstadt, restanțe salariale către jucători. Din ianuarie nu au mai văzut banii

În primul rând, după cum a scris și ProSport zilele trecute, jucătorii locului 2 din play-off-ul Ligii 2 nu au mai primit salariile din luna ianuarie, adică remunerațiile n-au mai fost plătite în ultimele două luni și jumătate.

În ceea ce privește nemulțumirile de la echipă, Rotar a recunoscut cu jumătate de gură că acestea există, spunând ca o figură de stil că ”nemulţumiri sunt tot timpul”. Una peste alta, el a concluzionat că situația e una sub control la FC Hermannstadt, în ciuda problemelor cu banii din ultimul timp, care, probabil, au destabilizat într-o oarecare măsură vestiarul.

În continuare, FC Hermannstadt vrea promovarea în Liga 1, obiectiv trasat încă de la începutul campionatului și neschimbat nici în momentul în care clubul a intrat în insolvență.

Dani Coman şi administratorul special se ocupă acum de echipă. Da (n.r. – întrebat dacă e linişte la echipă). Dani Coman a fost la antrenament de dimineaţă, a discutat cu jucătorii, din câte ştiu. Nu sunt probleme!

Tipic românesc, au o lună şi jumătate restanţe, sunt plătite pe ianuarie salariile. Nemulţumiri sunt tot timpul. Ar fi important pentru oraş să ne întoarcem în prima ligă, vor mai veni oameni lângă echipă”, a declarat Claudiu Rotar pentru Look Sport.

Dănuț Coman, prezent la antrenamentele echipei FC Hermannstadt înaintea jocului din etapa 4-a

Dacă jucătorii s-au antrenat sau nu zilele trecute, din cauza faptului că nu au fost plătiți, nu știm, dar FC Hermannstadt a postat o poză de la antrenamentul echipei de luni. În fotografie, pentru a arăta faptul că există stabilitate în cadrul clubului, au apărut și președintele Dănuț Coman și managerul sportiv Radu Neguț.

Zilele trecute, despre Coman s-a spus că a plecat de la Sibiu și a mers la București, din cauza situației.


Nu e adevărat (n.r. – că există probleme cu insolvența). S-a aprobat planul de reorganizare. E chiar liniște. Din punctul ăsta de vedere e chiar liniște. Licența se va lua fără probleme. Deci drept de promovare din punct de vedere regulamentar avem fără niciun fel de problemă. Deci să stea liniștiți, că avem drept de promovare.

Acum trebuie să o rezolvăm pe plan sportiv. Dacă vom promova pe plan sportiv atunci nu vom avea nici un fel de probleme”, spunea Dănuț Coman înainte să se afle că jucătorii nu și-au mai primit banii din ianuarie.

FC Hermannstadt e, totuși, cea mai în formă echipă din play-off!

FC Hermannstadt este cea mai în formă echipă din play-off-ul Ligii 2, având, după trei etape, șapte puncte trecute în dreptul său, după 2-0 cu Unirea Slobozia, 2-1 cu Concordia Chiajna și 0-0 cu Petrolul

Înainte de startul rundei a 4-a din grupa pentru promovare, FC Hermannstadt ocupă locul 2, cu 47 de puncte, la trei lungimi de liderul Petrolul. În același timp, sibienii au un punct peste ultima echipă de pe podium, ”U” Cluj.

De altfel, în etapa a 4-a FC Hermannstadt va juca împotriva Universității Cluj, pe teren propriu. Duelul este programat pentru marți, de la ora 19:00 și va fi în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: FC Hermannstadt

Andrei PASCU 11 Apr. 2022, 19:47 Liga 2
Pe aceeași temă