Cătălin Hlistei explică transformarea Rapidului cu Mihai Iosif antrenor: ”Am lăsat supărările deoparte. Am zis să jucăm pur și simplu de plăcere”

Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 22:46 Liga 2
Cătălin Hlistei explică transformarea Rapidului cu Mihai Iosif antrenor: ”Am lăsat supărările deoparte. Am zis să jucăm pur și simplu de plăcere”

Rapid a ajuns la patru meciuri consecutive în care câștigă (două în sezonul regular și două în play-off), toate cu Mihai Iosif antrenor principal, și la al treilea joc în care înscrie de patru ori.

Dunărea Călărași a fost primul adversar în fața căruia giuleștenii au început aceste serii, cu 4-0 în etapa a 20-a a Ligii 2, dar și cel mai recent. Duminică seară, tot la Buftea, băieții în alb și vișiniu au trecut cu 4-1 de trupa lui Cristian Pustai, de această dată în runda a 2-a a grupei de promovare.

Cătălin Hlistei, după victoria cu Dunărea: ”A fost un meci foarte greu, chiar dacă după scor nu pare așa”

Marcatorii Rapidului din jocul de acum trei săptămâni cu Dunărea s-au regăsit și acum cu reușite în poarta adversă. Dacă atunci a punctat de două ori Adrian Bălan și o dată Cătălin Hlistei, din penalty, plus autogolul lui Ariel Lopez, de această dată, pentru echipa lui Iosif, au înscris Cătălin Hlistei, Adrian Bălan, din penalty, Ștefan Pănoiu și Octavian Ursu.

La finalul partidei, Cătălin Hlistei, golgheterul Rapidului și în acest sezon, a vorbit despre noul succes cu Dunărea.

”Ne bucurăm că am reușit să câștigăm. A fost un meci foarte greu, chiar dacă după scor nu pare așa. Ne bucurăm că am obținut cele trei puncte, iar gândul nostru de mâine este la Timișoara”, a spus mijlocașul stânga, care a vorbit și ce a reușit Mihai Iosif să schimbe la echipă după demisia lui Nicolae Grigore: ”S-a schimbat atmosfera la echipă, am lăsat supărările deoparte. Am zis să jucăm pur și simplu de plăcere, nu mai aveam nimic de pierdut. Practic, șansele noastre erau de 2 la sută ca să intrăm în play-off. Am reușit să fim dezinvolți, să ne schimbăm atitudinea și asta se vede prin rezultatele noastre.”

Hlistei explică motivul pentru care l-a lăsat pe Bălan să execute penalty-ul

Chiar dacă de obicei Hlistei execută penalty-urile la Rapid, acesta l-a lăsat de această dată pe Adrian Bălan, cel care a și obținut lovitura de pedeapsă, să bată.

”Am marcat primul gol, iar apoi am dat mingea la Bălan. Am zis că chiar dacă marchez și sunt trecut primul pe listă, nu am nicio problemă. Nu asta e scorul meu principal, să fiu eu golgheter, să dau nu știu câte goluri. Scorul este comun, ca toți să promovăm”, și-a explicat Căătlin Hlistei decizia.

  • Cătălin Hlistei, cu 12 goluri marcate în 22 de meciuri, dintre care șapte din penalty-uri, este golgheterul Rapidului pentru al treilea sezon consecutiv.
  • Adrian Bălan are 7 goluri marcate în 15 meciuri, iar acum este la al patrulea joc consecutiv în care înscrie.
  • Ceilalți doi marcatori din meciul cu Dunărea, Ștefan Pănoiu și Octavian Ursu, au 3 goluri în 18 meciuri, respectiv 1 gol în 6 meciuri, în tricoul giuleștenilor, în acest sezon de Liga 2.

Hlistei nu comentează arbitrajul: ”Sunt destui specialiști care să vorbească”

Despre arbitrajul din acest meci, unul care a nemulțumit Dunărea, care a cerut offside la primul gol al giuleștenilor, a contestat penalty-ul lui Bălan și a avut un gol anulat eronat la semnalizarea lui Adrian Vornicu (Iaşi), Cătălin Hlistei a spus că cei care sunt specialiști să vorbescă despre aceste probleme.

”Habar nu am și nici nu îmi permit să vorbesc despre arbitraj. Nu sunt în măsură. Sunt destui specialiști care să vorbească despre arbitraj. Greșelile fac parte din joc. Noi ne vedem de fotbalul nostru și doar atât”, a comentat Hlistei, care a avut și un mesaj pentru suporterii careu au fost la stadion și au încurajat echipa: ”Ne bucurăm să suporterii sunt mereu alături de noi. La bine și mai ales la greu sunt acolo.”

Rapid e pe locul 1 în play-off, cu 39 de puncte, la fel ca ”FC U” Craiova, care are, însă, un golaveraj inferior și e pe locul 2. În etapa a 3-a, intermediară, giuleștenii joacă joi, de la ora 16:30, cu frații de la ASU Poli (locul 5, cu 33 de puncte).

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-victorii-pe-linie-cu-rapid-de-cand-a-revenit-ca-antrenor-principal-concluziile-sale-dupa-al-doilea-succes-in-trei-saptamani-cu-dunarea-calarasi-am-schimbat-anumite-chestii-tact-19178859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-facut-show-la-finalul-meciului-rapid-dunarea-calarasi-atac-fara-precedent-la-adresa-arbitrajului-sa-ari-un-camp-magnetic-cu-boii-astia-in-negru-uneori-chiar-te-19178898

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-dunarea-calarasi-se-intalnesc-din-nou-tot-la-buftea-dar-acum-in-play-off-ul-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1900-19178819

Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 22:46 Liga 2
Pe aceeași temă