Cât încasează jucătorii Universității Cluj în cazul promovării în Liga 1. Un rezultat pozitiv cu Dinamo le bagă în conturi sume importante

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 24 May. 2022, 19:28 Actualizat: 24 May. 2022, 19:55 Liga 2
Cât încasează jucătorii Universității Cluj în cazul promovării în Liga 1. Un rezultat pozitiv cu Dinamo le bagă în conturi sume importante

Universitatea Cluj este în fața unui rezultat-șoc și la un meci distanță de promovarea în Liga 1, în urma dublei cu Dinamo. Ardelenii au trecut cu 2-0 de ”câinii roșii” în prima partidă, de pe Cluj Arena, iar motivația jucătorilor este una suplimentară și date fiind primele din contracte.

”U” Cluj, prime de până la 20.000 de euro pentru promovarea în Liga 2

Astfel, elevii lui Erik Lincar sunt motivați cu bani buni înaintea deplasării în ”Ștefan cel Mare” pentru returul cu Dinamo, de duminică, 29 mai, de la ora 21:00, în concordanță cu înțelegerile semnate în momentul venirilor în Ardeal. În funcție de minutele pe care le-au bifat de la startul sezonului, jucătorii Universității Cluj pot încasa până la 20.000 de euro, conform Fanatik.

Bani importanți, care cu siguranță își vor pune amprenta asupra motivației lor. Date elocvente există, potrivit sursei amintite, în cazul a trei jucători veniți în iarnă, aduși tocmai pentru ca promovarea să fie forțată cu încredere și mai mare. Ely Fernandes, Roberto Romeu sau Ioan Filip vor lua în jur de 12.000 de euro fiecare, dacă ”U” Cluj va trece de Dinamo.

Erik Lincar, înainte de returul Dinamo – ”U” Cluj: ”Va trebui să considerăm că meciul la Cluj s-a terminat 0-0”

La rece, cu câteva zile înaintea returului cu Dinamo, Erik Lincar a vorbit despre șansele Universității Cluj la promovarea în Liga 1, după victoria de pe Cluj Arena cu 2-0.

Antrenorul va încerca să le întipărească jucătorilor ideea că returul trebuie abordat ca și cum scorul ar fi 0-0, să uite de avantajul luat în urma confruntării de pe teren propriu. Lincar are oricum experiența luptelor pentru promovare, fiind acum la a patra din cariera de antrenor.

Suntem în linie dreaptă către a doua repriză, eu consider că șansele rămân egale. Până la urmă am obținut o situație în care beneficiem de avantajele celor două goluri, dar niciodată nu poți să subestimezi echipa Dinamo, atmosfera care cu siguranță va fi pe stadion și de aceea va trebui să considerăm că meciul la Cluj s-a terminat 0-0 și să încercăm să jucăm foarte bine, de ce nu chiar să câștigăm.

Sincer, la câte am trăit în fotbal, mie chiar nu mi se mai poate întâmpla nimic. Le-am trăit pe toate și înainte de acest joc m-am gândit că e a patra șansă, am avut trei șanse în cariera mea de la Liga 2 la Liga 1 și de 3 ori de la Liga 3 la Liga 2.

E a patra șansă, mă duc încrezător așa cum am fost și mi-am dorit foarte mult să câștigăm cu Dinamo, acum depinde de noi, de caracterul nostru, de forța mentală și dacă vom fi la cel mai înalt nivel, cu siguranță vom fi răsplătiți”, a declarat Erik Lincar, potrivit Sport Total FM.

Echipele din Liga 2, în avantaj după turul barajelor pentru Liga 1

”U” Cluj e, așadar, la un meci de promovarea în Liga 1. Returul cu Dinamo e programat pentru duminică, 29 mai, de la ora 21:00, dată la care va avea loc și celălalt baraj pentru Liga 1, dintre Chindia Târgoviște și Concordia Chiajna, programat ceva mai devreme, la ora 18:15.

Și în turul acestei din urmă duble tot formația din divizia a doua s-a impus. Ilfovenii au învins cu 2-1 și vor face deplasarea la Ploiești, acolo unde va avea loc partida, cu mare încredere.

Foto: Universitatea Cluj

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 24 May. 2022, 19:28 Actualizat: 24 May. 2022, 19:55 Liga 2
Pe aceeași temă