Căpitanul Progresului Spartac dă vina și pe ghinion pentru evoluția echipei în prima parte a sezonului de Liga 2: ”Nu a ieșit așa cum ne-am fi dorit.” Antrenorul Erimia se mai gândește la programul pregătirii și la strategia de transferuri

Marius ANGHEL 19 Dec. 2022, 15:38 Liga 2
Căpitanul Progresului Spartac dă vina și pe ghinion pentru evoluția echipei în prima parte a sezonului de Liga 2: ”Nu a ieșit așa cum ne-am fi dorit.” Antrenorul Erimia se mai gândește la programul pregătirii și la strategia de transferuri

Progresul Spartac ocupă cea mai joasă poziție în clasament dintre cele cinci nou-promovate în Liga 2, după primele 16 etape aflându-se pe locul 18, cu 15 puncte acumulate. E la egalitate cu Minaur Baia Mare, însă trupa maramureșeană are un golaveraj mai bun.

20 de puncte a fost minimum de puncte pe care clubul bucureștean și-l stabilise în această primă parte a sezonului, însă nu a reușit să-l îndeplinească, cu toate că începutul de campionat a fost unul care le dădea speranțe.

Înainte de intrarea în vacanța de iarnă, antrenorul Andrei Erimia și căpitanul Eugen Lixandru au tras concluzii despre prima experiență trăită atât de ei, cât și de Progresul Spartac în Liga 2.

Eugen Lixandru: ”Am început destul de bine însă în a doua jumătate a sezonului n-am mai reușit să câștigăm”

Fundașul bucureștean Eugen Lixandru (24 de ani) a evoluat în 13 din cele 16 partide din prima parte a campionatului. Trăgând linie înainte de vacanța de iarnă, consideră că echipa nu a avut un nivel la care se aștepta.

”E un sezon dificil. Nu a ieșit așa cum ne-am fi dorit. Cred că am început destul de bine, am avut unele rezultate bune, însă în a doua jumătate a sezonului n-am mai reușit să câștigăm. Cred eu că am avut și ghinion, însă nici nu am evoluat la nivelul la care ne-am fi dorit”, a spus căpitanul Progresului Spartac într-un interviu acordat clubului.

”Trebuie să fim mai pregătiți decât am fost în turul campionatului”

Trupa din ”Intrarea Vrabiei” a început sezonul cu un eșec cu Dinamo, iar în următoarele patru runde a reușit să câștige trei jocuri și o dată să piardă. Ulterior, echipa a mai obținut cel mult egaluri, șase la număr.

Întrebat dacă jucătorii vor fi pregătiti pentru îmbunătățirea situatiei din clasament, Lixandru a spus că speră ca partea a doua a sezonului să fie una mai bună.

”Trebuie să fim pregătiți, trebuie, după vacanță, după ce ne recreăm, să venim la teren, să muncim, să dăm tot ce avem mai bun și, când începe campionatul, să fim mai pregătiți decât am fost în turul campionatului. Suporterilor le mulțumim pentru susținerea pe care ne-au arătat-o, chiar și în momentele astea mai dificile, și sperăm, din primăvară, să arătăm altceva, să adunăm puncte și să ne salvăm”, a mai declarat Eugen Lixandru.

Andrei Erimia: ”Ne dorim să aducem un plus de valoare în cadrul echipei”

Jucătorii Progresului Spartac au program de pregătire individuală în această perioadă de vancanță de circa o lună de zile, ulterior urmând să susțină antrenamente la baza clubului, în cartierul Progresul. Managerul-antrenorul Andrei Erimia încă nu hotărâse exact, în ziua în care s-a dat liber, strategia perioadei de pregătire de vară.

”În timpul ăsta vor avea programe pe care vor trebui să le urmeze, în așa fel încât, atunci când se întorc, să fie la un nivel fizic destul de ok. Legat de cantonament, nu știu dacă vom merge în cantonament sau vom rămâne să ne pregătim aici. În general, rămâne să vedem strategia pe care o să o adoptăm pentru următoarea perioadă, și va fi stabilită în zilele ce urmează”, a spus Andrei Erimia.

Privind strategia de transferuri care urmează, Erimia încă nu a identificat jucătorii pe care și-i dorește, însă, per total, știe ce fel de achiziții are nevoie.

”E destul de dificil de spus. Sigur că ne dorim să aducem un plus de valoare în cadrul echipei, din punct de vedere al jucători, dar va trebui să vedem ce putem să transferăm, să identificăm foarte bine jucătorii de care avem nevoie, jucătorii potriviți pentru echipa noastră, în așa fel încât să aducă un plus de maturitate, pentru că cred că ne-a lipsit destul de clar în anumite meciuri acest aspect. Și un plus de valoare. Niște jucători care să poată să-i facă pe ceilalți tineri să se dezvolte și să își valorifice potențialul mai bine, pe lângă câțiva jucători cu experiență. Asta căutăm. Acum mai rămâne de văzut ce o să reușim”, a comentat antrenorul Progresului Spartac.

Momentan, echipa s-a despărțit de doi jucători. De sârbul Stefan Visic și Denis Fărăgău, pe care îi luase sub formă de împrumut de la CS Comunal Șelimbăr, respectiv Viitorul Cluj.

Interviul cu Andrei Erimia și Eugen Lixandru:

https://www.youtube.com/watch?v=f5mUtsQ6azE

Foto și video: Progresul Spartac ’44

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-planuieste-sa-revina-pe-arena-proprie-19256529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacantul-luat-de-progresul-spartac-de-la-selimbar-sa-i-fie-golgheter-s-a-despartit-de-bucuresteni-andrei-erimia-a-renuntat-la-inca-un-jucator-19256175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/situatia-din-liga-2-ingrijoreaza-progresul-spartac-andrei-erimia-suntem-pe-un-loc-pe-care-nu-ne-am-inchipuit-ca-vom-ajunge-lunile-de-pauza-cruciale-19255979

Marius ANGHEL 19 Dec. 2022, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă