Ziua Z pentru Pandurii! Fosta vicecampioană a României află miercuri dacă intră în faliment! Primarul din Târgu Jiu nu vede „un capăt de țară” dacă clubul o de la zero

Ziua Z pentru Pandurii!** Fosta vicecampioană a României află miercuri dacă intră în faliment! Primarul din Târgu Jiu nu vede

Tribunalul Gorj va judeca miercuri cererea de intrare în insolvență a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu, solicitată de administratorul judiciar Emanoil Ciobanu, la cererea numeroșilor creditori. Fosta vicecampioană a României se află în insolvență încă de toamna trecută și are datorii de aproape șase milioane de euro către aproximativ 200 de creditori. Printre aceștia se află foști jucători și antrenori, ANAF, service-uri auto sau operatori de turism, dar și fostul președinte al clubului, Marin Condescu, care susține că are de recuperat vreo 850.000 de euro!

Administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea, speră ca instanța să nu pronunțe falimentul clubului și e convins că vor exista mai multe înfățișări în instanță, până se va da o decizie definitivă și irevocabilă. „Eu o să mă duc în fața judecătorului sindic și o să-i spun care sunt perspectivele, câți bani mai am de încasat, ce presupune vânzarea de active care ne-ar asigura continuarea activității. Acționarii nu zic nimic, deși am avut acele întâlniri cu dumnealor. Doar Artego a virat 10.000 lei, de la începutul anului. Am asigurat cheltuielile unui meci de acasă. Probabil se va amâna pronunțarea și va exista un nou termen”, a spus Marin Golea.

Acesta susține că numai pe mașinile scoase la vânzare clubul putea încasa 1,7 milioane lei, bani din care putea achita cele două rate la creditori. 

Din cauză că se află în insolvență și că există riscul ca Pandurii să intre în faliment, acționarii clubului, din rândurile cărora face parte și Consiliul Județean Gorj, n-au mai virat niciun ban în ultimul an. „Cotizația este aprobată. Având în vedere starea de insolvență, există o temere juridică. În momentul în care banii ar fi virați, atunci i-ar putea lua creditorii. Banii de la Consiliul Județean ar putea fi folosiți doar pentru cantonamente sau echipamente”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean.

„Nu e un pacăt de țară. Și Rapidul a luat-o de la capăt”

Deși declară că nu și-ar dori ca echipa-fanion a Gorjului să intre în faliment, primarul municipiuluii Târgu Jiu ia în calcul și înființarea noului Pandurii, pe modelul Rapid București!

„Nu știm ce se va întâmpla. Așteptăm o decizie. Eu sper să nu fie decizia pe care foarte mulți o văd realizată. Pe de altă parte, eu cred că clubul Pandurii va exista ca entitate. Ne uităm și la Rapid. A trecut printr-un astfel de proces, a luat-o de la capăt, sub o altă formă, și sunt sigur că va ajunge acolo unde a fost. Același lucru se va întâmpla și la Pandurii. Nu este un capăt de țară. Și alte cluburi mari din țară au fost în astfel de situații”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă