„Vreau să îl fac uitat pe Artimon”

21 Aug. 2012, 17:10 Campionat

Vechi prieten cu patronul CSM-ului, Cătălin Rufă, Imilian Șerbănică a condus luni seară primul său antrenament la Vâlcea, precedat de o ședință tehnică cu jucătorii. Dacă majoritatea jucătorilor au părut extrem de afectați de plecarea lui Artimon, vestea bună a fost pentru stranierii Daouda și L. Traore, care au scăpat de pedeapsa fostului tehnician și au revenit la antrenamentele echipei. De remarcat că secundul Cristi Lazăr și antrenorul cu portarii Robert Tufiși au rămas în funcții.Ultima dată la Astra II Giurgiu, Imilian Șerbănică speră să nu aibă soarta altor tehnicieni care au venit prieteni cu patronul, dar au plecat profund dezamăgiți, precum Laurențiu Tudor sau Marius Mitu. Șerbănică și-a propus o misiune aproape imposibilă, de a îl face uitat pe fostul tehnician: „Artimon și-a ales drumul său, nu l-am dat eu afară, menirea noastră, a antrenorilor, este să fim schimbați. Dacă o să am rezultate, fanii îl uită pe Artimon, eu o să muncesc mult și sper că și bine, să pot să îl ajut pe Rufă, cu materialul clientului, poate vom mai aduce un portar și un fundaș”.

Șerbănică speră într-o colaborare bună cu Rufă, lucru ce pare imposibil pentru un tehnician care are personalitate: „Nu știu cum voi reacționa dacă patronul îmi va cere să fac echipa într-un anume fel, dar eu caut mereu să fac cel mai bun unsprezece, asta cred că vrea și patronul. Eu fac meseria asta de 20 de ani, am antrenat și în Liga I la Sportul, iar în Liga a II-a am avut contracte care în general le-am dus la capăt, doar Brăila m-a dat afară, cu opt etape înaintea finalului campionatului, când eram pe locul 5. Dacă meseria mea nu se lovește cu pretențiile patronului, asta este…”.

Tehnicianul l-a dat de gol pe Rufă că se pregătea venirea sa încă din urmă cu o săptămână. Șerbănică a fost prezent la primul meci amical cu Mioveni, scor 1-1, semn că apoi, cunoscând personalitatea lui Artimon, care nu acceptă imixtiuni, Rufă a forțat despărțirea de fostul tehnician: „Am fost ca suporter la jocul cu Mioveni, echipa este bunicică, dar acum vin ca antrenor și sunt interesat să repar ce nu e bun. Cătălin a vrut de multe ori să mă ia, și la Snagov și la Vâlcea, dar eram paraleli, când eram eu liber, avea el antrenor și invers”

Articol scris de Adi GEORGESCU

21 Aug. 2012, 17:10 Campionat
Pe aceeași temă