„Vom fi peste CFR”

14 Aug. 2009, 11:55 Campionat
„Vom fi peste CFR

După ce a scăpat sezonul trecut de la retrogradare în ultima etapă, „U“ Cluj a fost preluată de Florian Walter, fost acționar la Dinamo. Acesta a adus 15 jucători noi în această vară, a fixat ca obiectiv imediat promovarea și anunță un buget de 26 de milioane de euro pentru următorii patru ani.

 

Echipa lui Arpad Paszkany este amenințată chiar de marea rivală de pe Someș, Universitatea Cluj, acolo unde Florian Walter a devenit în această vară acționar majoritar. „Am venit la Universitatea cu inima deschisă și vreau ca în trei ani să fim peste CFR. Obiectivul imediat va fi promovarea. La ce investiții am făcut, ar trebui să ajungem în Liga I fără emoții”, a spus Florian Walter. Bugetul anunțat pare imens pentru al doilea eșalon, dar din acești bani se va construi și o bază sportivă.

 

Antrenor străin după 50 de ani

 

Florian Walter a încercat să dea o lovitură de imagine în această vară prin aducerea lui Florin Răducioiu ca antrenor, însă fostul internațional a declinat oferta deoarece nu a terminat studiile la Coverciano. Finanțatorul lui „U“ s-a reorientat și l-a numit ca „principal“ pe Carmelo Palilla, un antrenor italian care are în CV două promovări în Serie A și două în Serie B, toate ca secund. El l-a avut elev la Cagliari pe Gianfranco Zola și este primul antrenor străin din ultimii 50 de ani de pe banca lui „U”.
 

 

Jucători de la Dinamo și Timișoara

 

Universitatea a achiziționat 15 jucători în această vară, printre care se regăsesc și Bușcă, Nițu, Bucșă, Lemnaru și Voican, toți fiind aduși de la echipa secundă a lui Dinamo București. În plus, Timișoara le-a plătit clujenilor datoria pentru transferul lui Goga cu trei jucători: Teușan, Cojocnean și Adrian Popa.


"Sper ca în sezoanele viitoare „U“ să fie peste CFR și la performanțe pentru că la suporteri nu se pune problema"

Florian Walter, finanțator «U» Cluj

2,5 milioane de euro este bugetul lui „U“ pentru sezonul 2009-2010, cel mai mare din Liga a II-a

Vor avea cel mai modern stadion din România

 

Universitatea Cluj va avea un stadion de cinci stele, cu o capacitate de 30.596 de locuri, cu un cost estimat la 115,5 milioane de lei! „Firmele s-au angajat ca în data de 15 iulie 2011 să finalizeze construcția unei arene demne de cupele europene“, a declarat Alin Tișe, președinte CJ Cluj. Florian Walter vrea să construiască o bază sportivă la marginea Clujului pentru a putea să joace în Liga I, în cazul în care se va reuși promovarea.

14 Aug. 2009, 11:55 Campionat
Pe aceeași temă