Voluntari, test greu pentru Săgeata. Anghel: „Vrem să jucăm agresiv, să le desfacem apărarea și să marcăm primii”

Mihai Andries 10 Oct. 2014, 10:59 Campionat
Voluntari, test greu pentru Săgeata.** Anghel:

Năvodărenii vor să se replieze rapid în lupta pentru promovare, după eșecul categoric de la Pitești. Cele trei puncte din meciul cu FC Voluntari sunt de aur, un succes putând echivala cu eliminarea unui adversar direct din cursa pentru promovare.

„Este un meci cu o echipă care trage la promovare. Atenție la acest aspect. FC Voluntari este o echipă care vrea să promoveze, care a făcut transferuri bune, care are jucători exerimentați și valoroși și, în plus, are o omogenitate ridicată, după doi ani în această formulă. Pentru noi este, însă, un meci ca oricare altul și atitudinea nu se va schimba. Vrem să jucăm agresiv, să le desfacem apărarea și să marcăm primii, pentru că punctele din acest meci sunt la fel de importante ca în alte partide. Din păcate, avem absențe foarte importante, dar sper ca băieții care vor intra sâmbătă, să arate caracter și să moară pe teren. Este o expresie dură, dar este ceea ce doresc. Știu ce valoare au și dacă au atitudinea corectă, pot decide un meci”, a declarat, ieri, antrenorul Săgeții, Cătălin Anghel.

Avertismentul său, unul cât se poate de real, se bazează pe forma excelentă a ilfovenilor, Voluntariul reușind să domine și să zdrobească ultimele echipe pe care le-a întâlnit.

„Întâlnim o echipă bună a seriei, chiar dacă nu au spus niciodată că vor promovarea. Noi trebuie să câștigăm și să demonstrăm că avem maturitatea de a trece și peste eșecuri, așa cum a fost cel de la Pitești. Avem nevoie de cele trei puncte, mai ales că este evident că sunt și alte echipe care nu și-au declarat intențiile privind promovarea. Vrem, însă, în Liga 1 la anul și suntem dispuși să facem totul pentru asta. Cum necum, trebuie să câștigăm”, l-a completat pe tehnician fundașul Florin Pătrașcu, semn că și jucătorii știu exact cum stau lucrurile la meciul de mâine.

Accident la Pitești?

Tehnicianul năvodărenilor a admis și că moralul elevilor săi pare zdruncinat după rezultatul de la Pitești, diferența de scor fiind mult prea drastică, după aspectul jocului. Chiar și așa, Săgeata și-a propus să câștige mâine, cheia fiind, însă, la jucători.

„După un meci prost, terminat cu un rezultat mincinos, psihicul nu este la un nivel foarte ridicat. Au, însă, multă experiență și dacă nu își găsesc singuri motivația, eu nu am ce să le fac. Sunt profesioniști și trebuie să joace. Asta nu e treaba antrenorului. M-am săturat să aud că, vezi, Doamne, jucătorii nu sunt motivați de către antrenor. Afară nimeni nu cocoloșește jucătorii. Uitați-vă cum vin înapoi și plâng în batiste că acolo nimeni nu-i ascultă și nimeni nu-i pupă. Băieții mei au dovedit că atunci când e nevoie, știu să se motiveze și să obțină victoria”, a continuat antrenorul.

Fotbal, nu calcule

De asemenea, Cătălin Anghel a exclus ca problemele apărute la club să creeze disconfort sau o schimbare de obiectiv, dar și ca absența lui Dinu Todoran, cerberul de la mijlocul terenului ilfovenilor, să schimbe mult datele problemei în partida de mâine.

„Nu vreau să discut despre probleme și finanțe. Indiferent ce se întâmplă, obiectivul trebuie să fie promovarea și sunt sigur că și dacă nu s-ar fi pus acest obiectiv, jucătorii ar fi cerut să-l avem. Lotul este bun, experimentat și orice eșec, la fel ca victoriile, trebuie asumat. Mergem înainte și ne batem până la capăt. Dinu Todoran este un lider, dar Voluntariul nu stă doar în el. Și noi avem absențele noastre, deci se compensează absența lui cu absența lui Guerra. Noi trebuie să ne facem jocul ușor, nu să contabilizăm absențele de pe teren, indiferent de echipă”, a încheiat tehnicianul.

Sursa: Observator de Constanța
Foto de Alexandru RAITA

Mihai Andries 10 Oct. 2014, 10:59 Campionat
Pe aceeași temă