Vlad Tudorache dă replica pe teren, după ce a fost reprimit în lotul Energeticianului. „Fiule, drumul spre marea performanță nu este presărat cu petale de trandafiri”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 13:30 Campionat

Scos, la un moment dat, în afara lotului, fără prea multe explicații din partea fostului antrenor George Zima, mijlocașul Energeticianului Vlad Tudorache (24 de ani) a redevenit om de bază al echipei după instalarea lui Viorel Tănase pe banca tehnică.

Mijlocașul care, la nevoie, a jucat și fundaș dreapta a prins gustul golului în ultimele două etape. Tudorache a depășit momentele dificile prin care a trecut, când s-a antrenat de multe ori singur, dar și cu sprijinul tatălui său, Marin Tudorache, și el antrenorul în două etape în acest sezon la Energeticianul.

În partida cu UTA, Vlad Tudorache a deschis scorul în minutul 4 cu un eurogol și a mai avut câteva situații bune de a marca. „Păcat că echipa nu a câștigat, pentru că golul lui Vlad să aibă o mai mare valoare. L-am încurajat și i-am spus că orice fotbalist trece prin momente grele și că drumul spre marea performanță nu este presărat cu petale de trandafiri, ci cu obstacole și greutăți care trebuie depășite și care pe viitor vor contribui la formarea lui ca jucător profesionist. El s-a antrenat și când antrenorul l-a introdus pe teren și-a făcut datoria”, a explicat tatăl lui Vlad, Marin Tudorache, care a pregătit-o pe Energeticianul (când se numea ACS Șirineasa) în liga a treia, iar, mai apoi, două etape în acest sezon.

Tudorache a înscris etapa trecută golul din meciul cu ACS Poli (1-1) și cel care a deschis scorul în partida cu UTA (2-2), din această rundă. În cariera lui a mai evoluat pentru Jiul Petroșani, Universitatea Petroșani și CS Afumați, dar a trecut și pe la cluburile Dinamo și FC Voluntari, fără să joace pentru echipele mari.

Cu patru goluri marcate, Vlad Tudorache e al doilea golgheter al echipei Energeticianul în acest sezon, la egalitate cu Cosmin Ionică, și după Vlad Rusu, care are 11 goluri. Tudorache are 21 de apariții în acest sezon pentru echipa de la Petroșani, în 17 dintre ele începând ca titular.

Egalul cu UTA n-a ajutat Energeticianul, care la finalul etapei a 32-a a picat pe ultimul loc retrogradabil. Cu 35 de puncte, echipa de la Petroșani se află pe poziția a 16-a, la un punct sub Daco-Getica, ultima formație care s-ar salva. Etapa următoare, trupa lui Viorel Tănase joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul liderului Academica Clinceni.

Articol scris de Loredana JUGLEA
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 28 Apr. 2019, 13:30 Campionat
Pe aceeași temă