Vis de președinte: Farul, nouă puncte în trei meciuri

Mihai Andries 18 Sep. 2014, 17:50 Campionat
Vis de președinte:** Farul, nouă puncte în trei meciuri

Auraș Brașoveanu nu și-a pierdut optimismul după startul semi-ratat de sezon și visează că echipa sa va fi în afara calculelor negre până la jumătatea turului. Sâmbătă, la Voluntari, Farul trebuie să câștige, iar evoluțiile ascendente dau speranțe marinarilor că pot îndeplini obiectivul îndrăzneț trasat de către conducător.

Farul are un sezon atipic pentru iubitorul de fotbal de pe litoral. Obișnuiți cu vaiete și cu vești tragice dinspre strada Primăverii, suporterii marinarilor tot așteaptă vreo catastrofă, care să îi readucă în atmosfera ultimilor ani, dar aceasta întârzie să apară. Fără eșec în timpul regulamentar de joc, în acest an competițional, dar, din nefericire, și fără succes, Farul s-a transformat într-o echipă liniștită, care are nevoie de o victorie pentru a-și găsi cadența. Clasamentul nu arde, pentru că este prea devreme s-o facă, dar cu fiecare meci care trece fără succes, neliniștea tinde să cuprindă vestiarul.

„Atmosfera nu este strălucită, dată fiind situația de pe coloana victoriilor, dar preferăm să privim partea plină a paharului în acest moment: că n-am pierdut. Atât eu, cât și Marian Pană, încercăm să îi îmbărbătăm pe băieți, chiar dacă avem și noi nemulțumirile noastre. Față de anul trecut, marcăm mult, ne creăm ocazii, dar și greșim impardonabil în defensivă, totul din cauza lipsei de omogenitate și a erorilor individuale, de care parcă nu scăpăm. Vrem, însă, trei puncte sâmbătă și suntem chiar obligați să batem la Voluntari. Orice alt rezultate complică situația și ne bagă ușor, ușor în criză, pentru că nu putem sta la mâna rezultatelor adversarelor directe și trebuie să ne adunăm singuri puncetele necesare calificării în play-off. Nouă puncte în următoarele trei meciuri sunt o mare gură de oxigen și ne vor permite să privim altfel a doua jumătate a turului, iar acesta este și obiectivul nostru”, a declarat președintele clubului constănțean, Auraș Brașoveanu.

Acesta a constatat că nivelul Ligii 2 a crescut, dar cel general al fotbalului românesc este pe tobogan, arbitrajele contestate de către antrenorul Marian Pană și jucători fiind puse de către conducător tocmai pe lipsa de calitate din fotbalul românesc, ca tablou general.

„Paradoxal, în condițiile unui regres uriaș în fotbalul intern, Liga 2 a crescut în valoare. Dispariția unor echipe a adus plus-valoare pe piața liberă și mulți dintre jucătorii care aveau un contract valid au constatat că trebuie să pună osul la treabă pentru a face față. Anul viitor va fi, probabil, chiar mai mare concurența, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, pentru că tot în colaps suntem. Arbitrajul? Sincer vă spun că este cel meritat de fotbalul actual. Suntem atât de slabi, încât nu putem avea arbitraje bune. Ce să-i ceri unui arbitru când se joacă cum se joacă? Erorile vin pe fondul unor prestații comice ale fotbaliștilor, ale unor exprimări în teren de tot râsul, dar noi continuăm să le cerem să fie perfecți cavalerilor fluierului. Asta nu se va întâmpla într-un fotbal slab și fără perspective, și eu nu mă refer aici la Liga 2, ci la fotbalul românesc în general. Aruncați o privire la un meci de Liga 1 și o să-mi dați dreptate, iar noi, la nivelul doi, nici nu mai are rost să deschidem gura”, a completat oficialul.

Farul joacă sâmbătă la Voluntari, apoi acasă cu Gloria Buzău și ACS Berceni, obiectivul fiind de minimum șapte puncte din cele trei dispute. După primele trei etape, Farul ocupă locul 7, cu trei puncte, unul mai puțin decât formația de pe locul 6, ultimul care duce în play-off. Sâmbăta trecută, marinarii au contestat vehement arbitrajul din meciul cu Academica Argeș, oaspeții primind cadou un penalti la scorul de 1-0, cu opt minute înainte de final. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1

Sursa: Observator de Constanța
 

Mihai Andries 18 Sep. 2014, 17:50 Campionat
Pe aceeași temă