Viorel Tănase ține în șah Brăneștiul

18 Sep. 2011, 14:06 Campionat
Viorel Tănase** ține în șah Brăneștiul

În cele două jocuri disputate pe teren propriu în acest început de sezon, Victoria Brănești a fost suverană. Succesele categorice cu FC Botoșani și CF Brăila, 3-0 în ambele partide, îi propulsau pe alb-roșii în postura de favoriți în meciul cu Dunărea Galați. S-au lovit însă de o echipă arțăgoasă și deloc temătoare, condusă foarte bine de pe bancă de Viorel Tănase. Gazdele au trebuit să se mulțumească doar cu un punct, deși balanța a fost extrem de aproape să încline înspre ambele părți în finalul meciului.

Participanta din sezonul trecut al Ligii I a început meciul ca din tun și în minutul 3 Raul Marincău a deschis scorul printr-o lovitură de cap din interiorul careului. Brăneștiul s-a instalat la conducerea meciului si a mai ratat două bune șanse de a-și majora avantajul prin Vasilache și Bogdan Oprea. Sintagma „în fotbal ocaziile se răzbună” a prins contur și pe stadionul Cătălin Hâldan, iar elevii lui Viorel Tănase au reușit o egalare nesperată până la pauză. În minutul 33, Bârlădeanu l-a găsit excelent cu o diagonală pe Valentin Munteanu, acesta a driblat un adversar și a șutat puternic sub transversală. După o altă mare ocazie a lui Vasilache, cele două echipe au intrat la cabine cu scorul de 1-1.

Începutul părții secunde i-a prins mai proaspeți pe gălățeni, care au reușit să treacă în față pe tabelă. Cucu a trimis în bară, mingea a revenit în careu, iar Chelaru a îndeplinit o simplă formalitate din 6 metri. Bucuria nu a ținut prea mult în tabăra Dunării, deoarece doar 5 minute mai târziu, fosta prim-divizionară a reușit egalarea. Bogdan Oprea a readus speranțele în tribune, după ce l-a învins pe Măstăcan cu un șut la colțul lung.

În minutul 74 s-a produs cea mai controversată fază a meciului. Ispir a primit o pasă excelentă și a scăpat singur cu portarul, însă arbitrul Marius Avram a semnalizat eronat o presupusă poziție de offside. Decizia a fost îndelung contestată de jucătorii, antrenorii și suporterii gazdelor.

Până la sfârșitul jocului, ambele formații puteau să marcheze golul victoriei. Mai întâi tot stadionul a oftat la incredibila ratare a lui Boghițoi, cel care a trimis peste din câțiva metri, iar mai apoi Enache putea să aducă bucuria în tabăra gălățeană în minutele de prelungire, însă față în față cu Bordeanu, l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul Victoriei.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 2-2, iar rezultatul produce o premieră în ambele tabere. Brăneștiul se împotmolește pentru prima dată pe teren propriu, iar Dunărea Galați obține primul punct în deplasare din acest sezon.

Din tribune au asistat la partidă și Vasile Avram, șeful CCA, dar și Gigi Mulțescu, antrenorul Sportului, cel care a venit să îi spioneze pe oaspeți, viitorii adversari ai echipei sale din Cupa României.

Victoria Brănești – Dunărea Galați 2-2 (1-1)
Au marcat: Marincău (3), B. Oprea (61) / Munteanu (33), Chelaru (56)

Victoria: Bordeanu – Fulea, Marincău, Lorincz, Isac – Ispir, Nicodim (56 A. Chiriță), D. Tudoran, V. Alexandru (46 Cărpinișan) – Vasilescu, B. Oprea (cpt) (73 Boghițoi)
Antrenor: Ciprian Urican

Dunărea: Măstăcan – L. Radu, M. Marin, Cucu, D. Popescu (cpt) – Cioinac, Bostan, Al. Cristea (72 Eni), V. Munteanu (65 Enache) – Bârlădeanu, Chelaru
Antrenor: Viorel Tănase

articol scris de Gabriel MORARIU

18 Sep. 2011, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă