Vinere Neagră pentru ASU Poli. Petruescu, după eșecul din derby-ul cu rivala „AC Recaș”: „Supramotivația ne-a încărcat mai mult decât era cazul. Suntem supărați, decepționați”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 09:57 Campionat
  • ASU Politehnica a cedat în derby-ul cu „AC Recaș” (scor 0-1 cu ACS Poli), așa cum le place fanilor echipei să îi spună rivalei din oraș, după un meci dezordonat făcut de elevii lui Cosmin Petruescu. Concitadina nu a jucat cu mult mai grozav, dar a reușit să marcheze și să își asigure cele trei puncte care îi dă încă speranțe la salvarea de la retrogradare. Altfel, despre echipa sa, Petruescu a precizat că problema majoră a fost supramotivarea.

 

Antrenorul echipei suporterilor nu a putut face altceva decât să promită o revanșă la Arad, cu UTA, după eșecul din derby-ul Timișoarei cu ACS Poli. „O seară tristă pentru noi. O partidă pe care nu aveam voie să o pierdem, pe care ne-am dorit foarte mult să o câștigăm. Acesta este unul din motivele pentru care nu am avut luciditate în exprimare. O partidă modestă din punct de vedere al jocului. O prima repriză echilibrată, un început bun de repriza a doua, care a mers în favoarea noastră. Din păcate, am primit un gol contrar cursului jocului, după aceea, am încercat orice fel de variantă ofensivă pentru a putea întoarce rezultatul în favoarea noastră. Nu a fost să fie, suntem supărați, decepționați cu toții. Ne pare rău că nu am reușit în preajma sărbătorilor să-i facem fericiți pe suporterii noștri. Dar viața merge mai departe, încercăm să ne revanșăm în partida următoare, de la Arad”, a spus „Conferențiarul” despre meci.

Alb-violeții au abordat meciul cu cea mai ofensivă formulă pe care o a conceput-o Petruescu. „Am încercat să alcătuim o formulă ofensivă, să atacăm încă din primul minut. Cred că s-a văzut lucrul acesta prin alcătuirea formației, prin alcătuirea 11-lui de start. După care, am încercat să echilibrăm, dar nu a fost să fie”, a precizat Petruescu.

Radu Motreanu nu a jucat, deoarece exista o înțelegere între cele două echipe. Fundașul a împrumutat în iarnă de la ACS la ASU.

La un moment dat însă, a doua schimbare a fost cu un jucător cu profil defensiv, Raul Vidrăsan. „Aveam nevoie de un jucător mai proaspăt mai avansat, iar Mihai Ene nu s-a antrenat o perioadă de timp. A avut acea problemă la picior și nu putea să joace mai mult de 60 de minute, chiar dacă și-a dorit lucrul acesta. Am dorit să echilibrăm puțin în zona centrală a terenului și să ofer mai multă libertatea celorlați mijlocași. Asta a fost ideea. De a juca cu mai mulți mijlocași în punct fix, pentru a da mai mult echilibru în zona centrală. Și mai multă libertatea celorlați mijlocași”, a explicat antrenorul Politehnicii.

„Dan Păltinișanu”, casa echipei fanilor CVUCS

În ciuda rezultatului, cei de la ASU Poli nu regretă că au jucat pe cel mai mare stadion din oraș. „Noi am făcut tot posibilul să jucăm acest meci pe „Dan Păltinișanu”. Ne-am dorit acest lucru în primul rând pentru suporterii noștri, care și astăzi au fost în număr foarte mare la stadion. Pe Știința acest lucru era puțin mai greu. Ne-am gândit la confortul lor și, nu în ultimul rând, am considerat că aici este locul nostru, să jucăm pe „Dan Păltinișanu”. Chiar dacă în dimineața jocului a fost o partidă de rugby, cei care se ocupă de întreținerea stadionului au făcut eforturi admirabile pentru a ne asigura condiții foarte bune de joc. Suprafața de joc s-a prezentat în condiți foarte bune. din acest punct de vedere noi suntem principalii vinovați pentru înfrângerea de astăzi. O înfrângere care e clar că nu poate să ne cadă bine, cunoscută find rivalitatea cu cei de la ACS. Dar viața merge înainte. Noi avem drumul nostru, proiectul nostru. Ei au drumul lor, proiectul lor”, a precizat Petruescu.

Supramotivarea, problema echipei mai bine clasate

Altfel, ASU a jucat foarte dezorganizat, iar antrenorul a spus că supramotivarea a cauzat acest lucru. „Cu siguranță supramotivația ne-a încărcat mai mult decât era cazul pentru aceasta partidă. Aici, vina îmi aparține în totalitate. Toată această săptămâna am stat de vorba cu ei și, credeți-mă, că i-am văzut de la primul antrenament al săptămânii extrem de motivați. Și-au dorit foarte mult. Inclusiv în dimineața acestei partide i-am văzut că își doresc foarte mult să câștige acest joc. Dar nu am fost lucizi. Foarte multe greșeli tehnice, greșeli de transmitere a mingii. Lucrul acesta ne-a costat”, a mai spus Cosmin Petruescu.

După această înfrângere, ASU Politehnica a rămas cu 38 de puncte și a căzut pe locul 12, având cinci puncte peste ultima poziție retrogradabilă. În etapa următoare, sâmbătă, de la ora 13:30, echipa timișoreană joacă la Arad derby-ul cu UTA.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Dani AMARIEI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 09:57 Campionat
Pe aceeași temă