VIDEO! Suporterii botoșăneni au sărbătorit azi noapte cu jucătorii promovarea în Liga I!

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 14:14 Campionat
VIDEO! Suporterii botoșăneni au sărbătorit azi noapte cu jucătorii** promovarea în Liga I!

Câțiva membrii ai galeriei echipei FC Botoșani i-au așteptat sâmbătă seara pe jucători pentru a sărbători promovarea în liga I. Roș-alb-albaștrii s-au impus cu scorul de 4-0 la Sportul Studențesc și au promovat matematic în primul eșalon al fotbalului românesc.

Înarmați cu steaguri și o tobă, cei aproximativ 30 de suporteri botoșăneni au cântat mai bine de o oră în fața stadionului Municipal. În momentul în care autocarul echipei FC Botoșani a ajuns în fața stadionului, suporterii au început fiesa. Primul a coborât din autocar antrenorul secund Alin Bejan care a fost luat în brațe de suporteri după care Acsinte&Co au împreună cu fanii: „CAMPIONII, CAMPIONII” și „OLE, OLE, OLE, OLA, SUNTEM CAMPIONI, AM INTRAT ÎN A”.

„Este un pas important. Este o bucurie enormă. Mă bucur că am reușit să promovez în calitate de antrenor secund. Am promovat cu Botoșaniul și din C în B. Este o satisfacție enormă. De acum începe greul. Suntem euforici dar sperăm să facem o treabă bună în divizia A. Matematic nu putem pierde locul întâi dar sperăm să învingem și Otopeniul și să fie o sărbătoare sâmbăta viitoare”, a spus Alin Bejan, antrenor secund.

Suporterii echipei FC Botoșani sunt extrem de entuziaști și încep la rândul lor pregătirile pentru liga I unde vor înfrunta galerii foarte puternice.

„Este ceva unic. Bravo băieților, le mulțumim. Au muncit mult. Ne dorim să obțină cât mai multe puncte și în liga I. Suntem pregătiți și noi pentru liga I”, a spus Andrei, membru al galeriei botoșănene.

Membrii galeriei botoșănene sunt deciși să protesteze în stradă în cazul în care echipa va debuta în liga I la Iași și nu pe stadionul Municipal.

„Ne dorim din tot sufletul să jucăm la Botoșani. Facem un apel către domnul primar, să jucăm la Botoșani. Nu vrem să jucăm la Iași. O să facem miting, o să ieșim în stradă. Sunt oameni care vin la fiecare meci și își dau sufletul. Nu dăm bani la teatru, la Filarmonică. Dăm bani la fotbal. Aici ne place, aici cântăm. Orice ar fi, pentru această echipă. E păcat să nu se dea bani pentru echipa asta”, a mai spus Andrei.

Jucătorii care au realizat cea mai mare performanță din istoria fotbalului botoșănean sunt extrem de fericiți în același timp optimiști că vor avea evoluții bune și împotriva unor echipe precum Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau SC Vaslui.

Ciprian Dinu, căpitanul echipei FC Botoșani: „Este o mare realizare pe care ne-am dorit-o cu toții și sperăm ca tot Botoșaniul să fie fericit și mulțumit de ceea ce am realizat acum. A fost un campionat destul de încărcat și emoțional și fizic. În retur s-a dovedit că suntem o echipă puternică pentru liga a II-a. Rămâne de văzut dacă vom face față la liga I. Va fi o nouă provocare. Sperăm ca faptele bune pe care le-am făcut la Botoșani anul acesta să nu fie singure. Sper să facem o figură frumoasă în liga I și să rămânem acolo”.

Florin Acsinte, fundaș stânga FC Botoșani: „Este o promovare istorică. Botoșaniul nu a fost niciodată în liga I. Ca botoșănean este o mare mândrie pentru mine. Le mulțumim tuturor pentru că au fost lângă noi. La liga I nu o să ne fie ușor dar sunt convins că vom face o figură frumoasă. După cum am jucat în Cupa României la CFR Cluj, sunt convins că vom face multe surprize. Avem o echipă foarte bună. Avem un lot foarte bun, un antrenor foarte bun care ne motivează la fiecare meci și sunt convins că ne vom menține în liga I. Vă promitem că vom face o figură frumoasă în liga I”

Vasile Curileac, portar FC Botoșani: „Avem o realizare mare la Botoșani. Am scris istorie până la urmă. E un lucru mare. Pentru oricare jucător contează foarte mult să joace în prima ligă mai ales că mulți jucători de la Botoșani nu au jucat în prima ligă. Nu m-am gândit că o să promovez cu Botoșaniul. Am venit de la liga a III-a. Am avut o perioadă mai proastă, am reveni și acum sunt în liga I. Am așteptat în acest retur dar sper să mi se acorde șansă la liga I și să fie cu noroc”.

Gabriel Vașvari, mijlocaș FC Botoșani: „Am ajuns în sfârșit unde mi-am dorit de când am început fotbalul și sper să am evoluții bune și la liga I. A fost un sezon perfect. Mai ales returul când din zece meciuri am obținut nouă victorii și un egal. Cred că nimeni nu visa la un asemenea parcurs. Am muncit foarte mult, am știu că avem puterea să obținem acest obiectiv și am reușit. Anul acesta am crezut că vom promova pentru că s-a dorit cu adevărat”.

Sursa: Bt online

Marius ANGHEL 19 May. 2013, 14:14 Campionat
Pe aceeași temă