VIDEO! Spirite încinse la meciul Luceafărul – UTA: Certuri pe coridor, după ce oaspeții au acuzat arbitrajul

Marius ANGHEL 13 Oct. 2012, 17:54 Campionat

Echipa bihoreană de fotbal Luceafărul Felix a încheiat la egalitate jocul pe care l-a disputat sâmbătă, pe teren propriu, la Baza Sportivă Luceafărul Felix de la Sânmartin, în fața formației arădene UTA.

La capătul unei lupte oarbe, cele două combatante au încheiat cu scor alb, 0-0, o partidă pe care, la sfârșit fiecare dintre cei doi antrenori au văzut-o ca inechitabilă după aspectul jocului, cu balanța care ar fi trebuit să încline de partea lor, a fiecăruia. În realitate însă, rezultatul a fost echitabil, cu ocazii de o parte și cealaltă, cea mai mare aparținând totuși gazdelor, în minutul 90+3, când Ianc, din lovitură liberă de la 20 de metri a trimis în bara transversală.

Un meci antrenant

Meciul a început cu un șut a lui N. Roșu, în minutul 5, care a tras de la 20 de metri, însă portarul Amadio a reținut până la urmă balonul în doi timpi. După o luptă acerbă la centrul terenului, în minutul 29, tot Luceafărul a atacat, iar Blănaru a primit o pasă bună de la Bundea, dar a tras din 12 metri, ușor lateral dreapta, puțin peste poartă. În replică, un minut mai târziu, Neagu a centrat de pe stânga, Mintaș a respins balonul până la Laso, care, din 9 metri, a tras pe centrul porții, iar Miron a reușit să respingă. Ultima ocazie a primei reprize i-a aparținut gazdelor, în minutul 44, prin Ianc, care a șutat de la marginea careului, lateral dreapta, însă Amadio a reținut fără probleme.

În partea a doua, UTA a stăpânit ceva mai bine jocul, dar în minutul 58, Lupuț a trimis un balon lung, Gligor a fost depășit, Ianc a reluat din cădere, dar exact pe direcția lui Amadio. În replică, în minutul 65, în urma unui duel în careu între G. Neagu și Bogdan, arădeanul a căzut, dar centralul partidei a lăsat jocul să continue. La această fază, arădenii au cerut penalti, dar nu le-a fost acordat.

Două minute mai târziu, tot UTA a atacat și Feussi a centrat de pe dreapta, Silvășan a încearcat să reia cu călcâiul la colțul scurt, dar balonul a trecut pe lângă poartă. În minutul 70, după un corner al lui Laso, Silvășan a reluat cu capul din mijlocul careului, dar Ianc a respins din zona liniei porții. Momentele mai bune ale oaspeților din această perioadă a jocului s-au mai concretizat cu acțiunea din minutul 76, când Mărginean a tras de la distanță, exact pe direcția lui B. Miron însă.

Pe final, Luceafărul s-a apropiat mai mult de poarta adversă și în minutul 83, pe un contraatac tăios al orădenilor, Blănaru a făcut o cursă de 40 de metri, a pătruns în careu, dar a întors greșit balonul pentru Lupuț. UTA a replicat trei minute mai târziu prin Bîrză, care a centrat bine în careu, Silvășan i-a luat fața portarului lui Miron, dar balonul a trecut pe lângă poartă.

Ultima ocazie a jocului, și cea mai clară, i-a aparținut lui Ianc. Atunci, UTA putea să clacheze la ultima fază a meciului. Ianc a executat bine o lovitură liberă de la 20 de metri, Amadio a fost bătut, dar balonul a lovit transversala și a revenit în teren.

… cu incidente

După meci, antrenorul oaspeților i-a reproșat, pe teren, arbitrului Marian Bordean din Sibiu, neacodarea unei lovituri de la 11 metri și acordea cu ușurință a lovituri libere în favoarea gazdelor din prelungiri.

În drum spre vestiare, însă, oficialii celor două echipe au avut discuții aprinse, iar pe coridoare, spiritele s-au încins de-a binelea (foto). În conflict a intervenit și observatorul de joc, care a încercat să-i calmeze pe certăreți, dar și unul dintre arbitri, care a și el a încercat să-i liniștească pe recalcitranți, cu fluierul. Pe holuri au fost prezenți inclusiv reprezentanții forțelor de ordine, care însă nu au fost nevoiți să intervină. Scandalul nu a degenerat și s-a încheiat fără probleme.

„A fost un egal nemeritat, pentru că noi am controlat în totalitate jocul și am avut foarte multe situații de gol, am avut și o lovitură de la 11 metri, care, după părărea mea, a fost foarte clară și nu a fost acordată. Gazdele și-au creat o situație în minutele de prelungire, în urma unui fault de la 17 metri, oferit gratuit după părerea mea. Aceasta a fost singura lor ocazie de gol. În rest au fost câteva situații, care nu au pus în pericol poarta noastră”, a declarat, după joc, antrenorul arădenilor, Adrian Falub.

În replică, tehnicianul gazdelor, Călin Moldovan, vede altfel jocul: „Știam că ne așteaptă un meci foarte dificil, cu o echipă bună a campionatului, cu un lot de jucători care îndreptățește UTA să spere la mai mult în clasament, față de locul actual. Chiar dacă nu am câștigat, vreau să felicit jucătorii pentru efortul depus, pentru atitudine. Dacă să ne gândim la raportul ocaziilor clare de gol, ne putem declara nemulțumiți de rezultat. Eu zic că am avut cel puțin patru situații imense de gol, prin Blănaru, Lupuț sau lovitura liberă din minutul 93”.

Luceafărul Oradea – UTA 0-0

Luceafărul: Bg. Miron – Mihuț (min. 82 Andor), Mintaș, Letan, Achim – Lupuț – Ianc, Bundea (min. 75 Popescu), N. Roșu (min. 60 G. Bogdan), C. Roșu – Blănaru. Antrenor: Călin Moldovan

UTA: Amadio – Ene, Matei, Gligor – Feussi, Mărginean, Lazea (min. 84 Bîrză), G. Neagu – Ct. Bucur (min. 60 Hiago), Laso – Silvășan. Antrenor: Adrian Falub

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 13 Oct. 2012, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă