VIDEO Sclipirile lui Oprița aduc victoria Metalului

Marius ANGHEL 09 Mar. 2014, 14:33 Campionat

În etapa a 16-a a Ligii a II-a de fotbal, Seria a II-a, Metalul Reșița a învins pe FC Olt Slatina cu scorul de 2-0 (0-0). Victoria s-a conturat în repriza secundă, datorită sclipirilor lui Daniel Oprița, cu un gol superb în minutul 69 și cu o centrare ideală de pe stânga la golul lui Istvan Szabo (min. 75).

Accidentarea lui Salif Nogo l-a obligat pe antrenorul Marian Pană să recurgă la prima modificare în efectivul formației sale încă din minutul 9, iar în teren și-a făcut apariția Ionuț Popescu. Metalul Reșița a încercat din răsputeri să șteargă din impresia lăsată la Motru în urmă cu o săptămână, iar ocaziile nu au întârziat să apară la poarta lui Mogoșanu. Rosso-nerii au avut chiar și o bară în minutul 44, când Stoica a pătruns în careu și a șutat de la 15 metri lateral dreapta, dar mingea a nimerit bara porții slătinene. Remarcăm și intervenția utilă în apărare a lui Apostol, care a apărut la momentul oportun pentru a-l bloca pe nou-intratul Ivănică, aflat în poziție de finalizare, în minutul 38.

După pauză, balanța avea să încline în favoarea gazdelor. Mai întâi, golul lui Daniel Oprița din minutul 69, după o incursiune pe stânga, finalizată cu un șut din interiorul careului la colțul lung, a adus mult așteptata deschidere de scor. Tot Oprița avea să fie coautor la cel de-al doilea gol, după o fază de toată frumusețea, iar centrarea de pe dreapta a fost finalizată de de Istvan Szabo, care a câștigat duelul cu Anghelina și l-a învins pe Mogoșanu cu o lovitură de cap. Fluierul final a consfințit victoria meritată a echipei Metalul Reșița, aplaudată de Guardia Rosso Nera și de ceilalți (puțini) spectatori prezenți la meciul din Valea Domanului. Jucătorii i-au dedicat victoria colegului lor Robert Cristian, apăsat de problemele de sănătate ale mamei sale.

Pentru Metalul Reșița urmează reîntâlnirea cu fostul antrenor, Alexandru Pelici, acum pe banca tehnică a lui FC Bihor, formație pe care rosso-nerii o vor întâlni pe 15 martie, la Oradea, unde Marian Pană a declarat că vrea încă o victorie. Antrenorul celor de la Metalul l-a remarcat pe Daniel Oprița, dar în cele din urmă a lăudat evoluția întregii sale echipe.

METALUL REȘIȚA
FC OLT
2-0

Oprița ”69, I. Szabo ”77

Zimmermann – Cr. Robert (V. Crețu ”60), Cr. Apostol, Nogo (I. Popescu ”10), Murgoci – Breșneni, D. Enescu – Oct. Vasile, Ad. Stoica, I. Szabo – Oprița (M. Enciu ”87)
Antrenor: Marian Pană

Mogoșanu – Anghelina (Cr. Ciobanu ”80), Crușoveanu, Gligor (cpt.), Giurcă – Bardu (Huțanu ”73), A. Pavel, Ignea, Cl. Ionescu – Bancu, Dobrescu (Ivănică ”34)
Antrenor: Dan Oprescu

VEZI o GALERIE FOTO de la meci pe Express de Banat

VEZI o GALERIE FOTO de la meci pe Arena bănățeană

Text și video: Arena bănățeană

Foto: Express de Banat

Marius ANGHEL 09 Mar. 2014, 14:33 Campionat
Pe aceeași temă