VIDEO | Șase minute de fotbal și o sclipire în repriza a doua

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 11:15 Campionat

Ținând cont de echipa trimisă în teren de această dată de Pânzaru și Daghera, CF Brăila părea o favorită certă la victorie sâmbătă, în fața unei formații care a făcut deplasarea chiar în ziua meciului. Și mai mult, jucătorii pregătiți de Cristi Popovici nu au văzut niciun ban în 2015, față de brăileni care, cât de cât, și-au mai trecut în cont câte ceva din mila Primăriei. Cu toate acestea, SC Bacău a fost formația care a demonstrat că respectă competiția în care este angrenată și care și-a dorit cu adevărat victoria.

Brăilenii au avut un start furtunos, dar după primele șase minute au intrat într-o apatie generală. Onofraș a fost singurul jucător al gazdelor care s-a zbătut pentru culorile clubului. La polul opus, colegul său din avanposturi, Bogdan Ungureanu, a făcut tot ce i-a trecut prin cap, numai rolul pentru care a fost introdus în teren nu l-a respectat. Practic, Ungureanu a fost al 12-lea jucător al echipei din Bacău, iar puținii spectatori aflați în tribune au cerut înlocuirea lui, numai că antrenorii au văzut cu totul altceva și l-au păstrat pe Ungureanu în teren până la finalul partidei. Poate atacantul a prins o zi slabă sau poate, cine știe, o fi uitat că acum este legitimat la CF Brăila.

O altă realitate din teren a fost aceea că, în repriza a doua, cu o singură excepție, echipa CF Brăila a jucat fotbal după regulile din rugby. Fotbaliștii gazdă au atacat pasând mereu mingea în spate. Iar în proporție de 90% pasele precise au fost acelea către portarul Leu sau către jucătorii din defensivă. Galeria brăileană a fost la înălțime, a cântat și încurajat echipa timp de 90 de minute. Și puținii spectatori au aplaudat cele câteva faze create de favoriții lor în teren, dar la finalul partidei au plecat dezamăgiți, mulți dintre ei regretând nu banii dați pe bilete, ci faptul că au pierdut timpul degeaba.

Puțin fotbal au văzut spectatorii sâmbăta trecută pe Municipal. În primele șase minute CF Brăila și-a masat adversara în propriul careu și a irosit două șanse de gol. Prima prin Onofraș (min. 2) care a șutat de la marginea careului dar cu toate că a fost surprins ieșit din poartă, Savu a reușit să revină și să scoată mingea de sub transversală. Iar după două minute, Frunză a centrat în fața porții și, de la șase metri, din poziție centrală, Bârsănel a șutat pe lângă poartă. Gazdele au mai avut o acțiune periculoasă în jumătatea adversă, însă pasa decisivă a fost greșită, iar oaspeții au scăpat de emoții. A urmat o perioadă 20 de minute de joc confuz la finalul căreia Onofraș a șutat de la 40 de metri, mingea l-a depășit pe portarul Savu, ieșit inoportun, dar a trecut și peste transversală. Finalul de repriză a aparținut băcăuanilor, dar după o centrare foarte bună a lui Vraciu, Neagu nu a găsit ținta, iar în minutul 40, după centrarea lui Mihălăchioae, Vraciu a trimis mingea, cu capul, pe lângă stâlpul din dreapta porții apărate de Leu.

Prima ocazie a reprizei a doua a aparținut gazdelor, însă Onofraș (min. 53) a șutat imprecis, dintr-un unghi dificil. Replica oaspeților a venit în minutul 73, când Neagu a șutat puternic și precis, dar Leu a reușit să devieze mingea în corner. Putea fi 1-0 pentru CF Brăila în minutul 75 numai că, în aceeași fază Stelian Nicoliță și Bârsănel au luftat de la 3-4 metri, poziție centrală. La faza imediat următoare defensiva visătoare a brăilenilor a făcut greșit pasul la ofsaid și Neagu a făcut inutilă intervenția lui Leu. Era 1-0 pentru SC Bacău și toată lumea de pe Municipal se aștepta la o replică viguroasă din partea elevilor lui Pânzaru. Brăilenii au evoluat însă în aceeași notă haotică iar băcăuanii puteau să-și mărească avantajul în minutul 84, însă tabela nu s-a mai modificat la șutul lui A. Pavel, deoarece portarul Leu a scos mingea de la vinclu.

Amenințată cu desființarea și cu jucătorii neplătiți de luni de zile, SC Bacău a obținut pe Municipalul brăilean primele puncte din turul turneului play-off. Ajunși la turneul play-off, deci cu obiectivul îndeplinit, jucătorii brăileni se consideră deja în vacanță și probabil că aceeași atitudine o vor avea și la meciurile următoare, mulțumindu-se cu locul al șaselea, cel făcut cadou de FCM Dorohoi.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Brăila

CF BRĂ‚ILA    0
SC BACĂ‚U    1

C. Neagu ”76

Leu – M. Dima, Bârsănel, L. Ivan, Necoară – Onofraș (Novello ”83), Olenic, Frunză (cpt.), G. Niță (Dojcinovic ”86) – Pușcașu (S. Nicoliță ”65), Bg. Ungureanu
Rezerve neutilizate: Comănescu – G. Iordache, Bg. Spătaru, Spiridon
Antrenor: Alin Pânzaru

Em. Savu – Mihălăchioae (cpt.), I. Ursu, A. Burcă, Drugă – Căinari (Oancea ”90), Dumitriu, Adăscăliței, Pungă (A. Pavel ”64) – Vraciu, C. Neagu (Taban ”79)
Rezerve neutilizate: Petrariu – V. Pavel, Luncanu, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 300; Arbitru: Cătălin Buși; Asistenți: Marius Florin Badea și Alexandru Mihăilă (toți din Râmnicu Vâlcea); Jucătorul meciului: Cosmin Neagu.

Articol scris de Costel FILIP
Foto și video: SC Bacău

Marius ANGHEL 20 Apr. 2015, 11:15 Campionat
Pe aceeași temă