VIDEO! Reșiței nu i-a trebuit antrenor ca să defileze în Bănie!

Mihai Andries 22 Sep. 2013, 16:26 Campionat

O diagramă a asistenței de pe „Ion Oblemenco” la meciurile CS U Craiova reflectă parcursul și jocul echipei. 10.000 la egalul cu Bistrița, 2.000 la eșecul cu Reșița, vreo 500 la finalul acestuia. Și spectatorii au fost generoși, ținând cont de ce li s-a prezentat. Trupa lui Lincar concurează într-un top al celor mai slabe echipe găzduite de legendarul „Ion Oblemenco” și nu neapărat rezultatele sunt reperul. Sâmbătă seara, jucătorii aduși de Ioan Codoban au mai oferit o altă reprezentație jenantă, asistați de un antrenor refugiat sub copertina băncii de rezerve, fără replică la umilința trupei sale în fața unei echipe fără antrenor, precum în ligile sătești.

Nu mai puțin de 3 tehnicieni au refuzat în săptămâna disputei să preia locul lui Pelici, așa că oaspeții au lăsat spațiu liber pe foaia de joc în spațiul antrenorului principal, declarând că este în concediu medical! Pe de altă parte, nici Craiova n-ar avea antrenor de la începutul proiectului, conform unor remarci din tribună. Meciul s-a decis între minutele 40 și 47, când oaspeții au marcat de 3 ori, dar mai deranjant pentru fani a fost jocul etalat, unul total haotic. Portarul Brac a căzut în fund la primul gol, căpitanul Ljubinkovic a oferit un assist la al doilea, iar a treia reușită a încununat un lanț de gafe în defensivă.

Lincar: „E greu să joci la Craiova dacă nu ești fotbalist”

Singurul jucător autohton strecurat cu greu în lotul creat de Codoban, Ionuț Stancu, a urcat și a pus toată frustrarea într-un șut de la 25 de metri, încercând să spele rușinea unei echipe care nu reprezintă cu demnitate fotbalul craiovean. Practic, în afara golului marcat din afara careului și a unor faze fixe, alb-albaștrii nu și-au creat nici o ocazie clară de gol. Impresarul Ioan Codoban și-a asumat răspunderea pentru proiectul creionat în vară, dar acum n-a ieșit să-și apere „opera”.

În schimb, Lincar a aruncat vina pe elevii săi. „Sunt dezamăgit de jucători, le-am zis de la început că li se oferă o șansă mare să joace aici la Craiova. Din păcate, mulți dintre ei nu au înțeles. Urmează să avem niște discuții, să luăm niște decizii. Pentru mulți e cam greu să joace pe acest stadion, aici trebuie să fii fotbalist de liga întâi sau de nivel internațional. Atmosfera, stadionul, istoria Craiovei apasă pe umerii lor. În cariera mea de antrenor este cel mai rușinos eșec, vom lua măsurile care se vor impune” a declarat Lincar. Singurul craiovean care a fost sâmbătă pe teren, Ionuț Stancu, a îngăimat la final: „Este un rezultat pe care echipa adversă l-a meritat. Nu mai contează că am dat un gol frumos”.

CS Universitatea – Metalul Reșița 1-3

I. Stancu 70 / Szabo 40, C. Stoica 41, M. Staicu 47

CS Universitatea: Brac – Cârjă, Pătrașcu, Ljubinkovic, I. Stancu – Fl. Pârvu (54 Ad. Ionescu) – Gado (88 Sin), Dragalina, Ganea (46 Dragu), Oprița – Dragicevic. Antrenor: Erik Lincar. 

Reșița: Pascal – Tomozei (72 Oară), Apostol, Plecanciuc, Vătăjelu – O. Vasile, Danci, Neagoe (87 Enciu), Szabo – M. Staicu (66 Vaștag), Ad. Stoica. Antrenor: Valentin Boșca.

Arbitri: Marius Bocăneală (Galați) – Ionuț Bobe (Videle), Alexandru Midvichi (București). Observatori: Mircea Daraban (Sibiu), Victor Cruceană (București

Articol scris de Cosmin STAICU
Foto: Florin CEAUȘU

Mihai Andries 22 Sep. 2013, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă