VIDEO | Remiză stabilită de arbitri! FC Argeș a obținut doar un punct cu Daco Getica, după ce i s-a refuzat trei penalty-uri, însă i-a fost eliminat ușor un jucător

Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 19:19 Campionat

FC Argeș a ratat șansa de a urca pe primul loc al ligii secunde după ce a remizat, scor 1-1, în partida de sâmbătă, de pe propriul teren, cu Daco-Getica București, ce a contrat pentru etapa a 12-a.

Confruntarea dintre cele două echipe a fost una destul de echilibrată, cu ocazii de ambele părți. După un început destul de timid, argeșenii au deschis scorul în minutul 13, prin Vasile Buhăescu. Atacantul a câștigat un duel cu fundașul central Vladimir Georgescu și l-a executat pe Gavrilaș, ieșit în întâmpinare, cu un șut din interiorul careului. După primirea golului, oaspeții au ieșit la joc și au reușit să pună în pericol de trei ori până la pauză poarta apărată de Ureche, care a avut intervenții foarte bune la oportunitățile lui Nica, Motroc și Teuț.

Imediat după pauză, piteștenii au cerut o lovitură de pedeapsă după ce Georgescu a oprit cu mâna șutul lui Tofan din afara careului. Centralul partidei, Marius Omuț nu a dictat penalty pentru FC Argeș nici după ce Rareș Enceanu a fost faultat în careu de un adversar. Oficialii alb-violeți au mai cerut încă o lovitură de la 11 metri la un henț în careu comis de bucureșteni, văzut de toată tribuna. Și de această dată, cavalerul fluierului s-a făcut că nu vede și a lăsat jocul să continue, însă nici tușierul Ioan Bogdan Dragoș, care se afla la doar câțiva metri de fază nu a semnalizat nimic.

FC Argeș a rămas în inferioritate numerică, cu un sfert de oră înainte de final după ce Buhăescu a văzut direct cartonașul roșu în urma unui protest mai vehement la o decizie a centralului Omuț. Acesta l-a trimis în tribună, motivând că atacantul echipei din Trivale a scuipat în semn de nemulțumire față de decizia dată.

În superioritate, Daco-Getica a restabilit egalitatea în urma unei faze fixe. La un corner de pe partea stângă, Ureche a respins balonul în față, defensiva piteșteană nu a reușit să îndepărteze pericolul, iar Vlad Motroc, scăpat din marcaj, a trimis în plasă, din câțiva metri.

În urma acestui rezultat, FC Argeș a rămas pe locul 3, cu cele 25 de puncte acumulate în 12 etape, dar poate fi depășită. Piteștenii puteau urca în fotoliul de lider dacă ar fi reușit să se impună în partida de astăzi. De partea cealaltă, Daco Getica a acumulat 15 puncte și a urcat pe locul 12.

FC ARGEȘ – DACO-GETICA BUCUREȘTI    1-1
Vasile Buhăescu 13′ / Vlad Motroc 84′

Ureche – Tofan, Vișa, Hreniuc, Turda – Șerbănică (Vas. Gheorghe 90′), I. Șerban (Enceanu 46′), Andr. Panait (Tăbăcariu 75′), R. Costin (cpt.) – I. Năstăsie, Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Stan, Ct. Barbu, Bîrzan
Antrenor: Emil Săndoi
Eliminat: Vasile Buhăescu 79′ (roșu direct)

Gavrilaș – Cotigă, Vl. Georgescu, Motroc, Bustea – Călințaru (cpt.)(El Hamdaoui 20′), Ad. Voicu, Acolatse, Carabela – Teuț (Val. Dima 61′), Eug. Nica (Mârzea 61′)
Rezerve neutilizate: Dr. Balauru – Al. Iordănescu, M. Grigore, D. Cîrjan
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș);
Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș) și Cristian Voicu (Focșani).

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 13 Oct. 2018, 19:19 Campionat
Pe aceeași temă