VIDEO | Rapidul de Suceava s-a înzăpezit în Crâng. Marcu a reușit „dubla” de trei puncte pentru Gloria

Adrian Soare, Marius ANGHEL 27 Nov. 2015, 11:39 Campionat

Început cu o întârziere de 25 de minute, cauzată de starea terenului de joc, acesta fiind acoperit cu zăpadă, meciul de miercuri de la Buzău dintre Gloria și Rapid CFR Suceava, din etapa a 16-a a Ligii 2, a fost unul dominat de gazde, care s-au impus mult mai clar decât o arată scorul, 2-0.

Venită după o victorie la limită la Piatra Neamț, echipa din Crâng s-a instalat imediat la cârma jocului cu Rapid și a căutat cu insistență culoare libere spre poarta lui Niga, iar Răduca și-a câștigat pe merit titlul de campion al ratărilor. Atacantul buzoian a trecut pe lângă deschiderea scorului mai întâi după ce, singur cu portarul (23), l-a luat la țintă pe acesta de la numai cinci metri, iar câteva minute mai târziu (29), din săritură, a trimis cu capul puțin pe lângă vinclu. Tot Răduca (34) a fost foarte aproape de gol când, în urma unei acțiuni personale, a șutat de la marginea careului peste transversală. A urmat Danciu (36), al cărui șut de la distanță a fost respins de portar în corner, însă golul a venit dintr-o fază fixă, Marcu (40) înscriind plasat dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Astfel, gazdele au plecat la cabine cu un avantaj fragil, dar care le dădea mari speranțe privind obținerea celor trei puncte puse la bătaie. Repriza secundă a fost una dominată tot de Gloria, care s-a jucat din nou cu ocaziile, iar asta o putea costa scump, deoarece Vrabie (75) a avut egalarea în vârful bocancului, însă goalkeeperul formației buzoiene a reușit să blocheze șutul din șapte metri. Gazdele au rasuflat ușurate, iar, spre finalul partidei, același Marcu (87), aflat în zi de grație, a risipit orice emoție, reușind ,,dubla” după ce a finalizat o acțiune ofensivă cu un șut din interiorul careului.

GLORIA BUZĂ‚U        2
RAPID CFR SUCEAVA    0

G. Marcu ”40, ”87

D. Sîrbu -A. Iordache, Vârtej, Ct. Vlaicu (cpt.), Agache – G. Marcu (Bobe ”88), Cl. Dumitrescu, N. Popescu, D. Burlacu (Mug. Dedu ”78) – Bg. Danciu, Răduca (Koprindzhiyski ”84)
Rezerve neutilizate: C. Andrei – G. Ghiță, Al. M. Ioniță, Ed. Chivu
Antrenor: Viorel Ion

Niga – D. Bălan, Velescu (cpt.), S. Ciobanu (Ferariu ”68), Sumanariu (Aeroaiei ”86) – Golofca (Gheorghiciuc ”57), Sfrijan, G. Apostol, Șvichi, Vrabie – M. Enciu
Rezerve neutilizate: Hânțescu – Strugariu, Ed. Sandu, Plăcintă
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 50; Arbitru: Florin Costin Dan 3 (Chirnogi); Asistenți: Florin Mihai Cosma 3 (Piatra Neamț) și Andrei Alexandru Roman 3 (Târgu Neamț); Jucătorul meciului: Georgian Marcu 4.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 27 Nov. 2015, 11:39 Campionat
Pe aceeași temă