VIDEO | Matei le-a venit de hac brăilenilor

VIDEO | Matei le-a venit de hac brăilenilor

După ce în primele două etape ale actualului sezon CF Brăila reușise să câștige patru puncte (1-0 acasă cu CS Balotești și 0-0 la Unirea Slobozia), gruparea antrenată de Alin Pânzaru a „reuși” să-și treacă în palmares o nouă înfrângere în meciul jucat pe teren propriu în compania echipei Rapid CFR Suceava, scor 0-2.

În ciuda declarațiilor pompoase ale oficialilor brăileni de dinainte de meci, jucătorii lui Pânzaru au fost complet neputincioși în fața unei echipe sucevene care a știut ce vrea pe tot parcursul meciului, moldovenii reușind să se impună în final cu scorul de 2-0 (0-0), readucând cu picioarele pe pământ o formație care, după calificarea în șaisprezecimile de finală (brăilenii au câștigat cu 1-0 la Gloria Buzău) ale Cupei Romîniei, se considera practic imbatabilă!

Rapidiștii suceveni au știut ce vor pe toată durata meciului de sâmbătă și intrarea pe teren a lui Matei, din minutul 46, s-a dovedit a fi factorul determinant în stabilirea rezultatului final! Marius Matei (cel care a evoluat la Dacia Unirea Brăila în perioada 2004 – 2006) a jucat cum știa el mai bine (exact ca în perioada când era antrenat la Dacia de Mihai Ciobanu, prezent și el la meci) și a marcat ambele goluri ale succesului moldovean, aducând tristețea în sufletele microbiștilor prezenți pe Municipal (aproximativ 600)!

Dar, în ciuda înfrângerii, brăilenii nu au jucat deloc prost și numai imprecizia jucătorilor a făcut ca scorul să le fie nefavorabil în final! Nici de această dată Onofraș nu a „încăput” în primul unsprezece a lui Alin Pânzaru, dar nu fostul jucător al Iașiului este principalul vinovat al eșecului! Vinovații sunt colegii lui, care nu putut să desfacă o apărare excelent organizată din spate de portarul Rohețki (cel mai bun jucător al meciului!), care a apărat magistral tot ceea ce a fost pe cadrul propriei porți! Acesta s-a opus la șuturile expediate de Frunză (min. 10), Olenic (min. 27) precum și la șuturile expediate de Nicoliță (min. 64) și Ndigwe (min. 83). Iar dacă a primit un cartonaș galben (min. 86), acest lucru este deplin scuzabil, deoarece echipa lui conducea cu 2-0!

Sucevenii au deschis scorul în minutul 49, în urma unui penalty acordat cu destulă ușurință de centralul Ovidiu Oprea (Prahova) pentru un fault comis de Ghiocel asupra lui Sfrijan, iar Matei a transformat lovitura de pedeapsă: 0-1! Scorul final s-a stabilit în minutul 62, de același Matei, cel care a profitat de o mare gafă a defensivei brăilene și a punctat de la 6-7 metri: 0-2! Au ratat apoi, cel puțin „golul de onoare”, Nicoliță, Onofraș, Ndigwe, dar putea fi și 0-3 în minutul 92, atunci când Mitrea l-a blocat la 6-7 metri de propria poartă pe același Matei, scăpat singur!

Cam asta a fost în linii mari istoria unei partide dominată copios de brăileni, dar încheiată cu victoria echipei care a marcat: Rapid CFR Suceava!

CF BRĂ‚ILA            0
RAPID CFR SUCEAVA    2

M. Matei ”49 – pen., ”62

Cr. Mitrea – Petean, Olenic, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima (G. Iordache ”56), L. Ivan (Onofraș ”66), Frunză (cpt.), Spătaru – Agbleta, S. Nicoliță (Ndigwe ”77)
Antrenor: Alin Pânzaru

Rohețki – D. Bălan, Velescu, Plecanciuc, Semeghin (cpt.) – Cerlinca (Gheorghiciuc ”77), Al. Apostol (M. Matei ”46), Sfrijan, Sumanariu – Bîgu, Marinkovic (C-tin. Ferariu ”85)
Antrenor: Bogdan Tudoreanu

Articol scris de Marcel Sânpetru
Foto: Pro Brăila

Pe aceeași temă