VIDEO | Foresta câștigă meciul cu CS Balotești și începe urcușul în clasament. Sucevenii au predat „lanterna roșie” tocmai ilfovenilor

Marius ANGHEL 02 Oct. 2017, 15:02 Campionat

Foresta a învins, sâmbătă, cu 2-1 pe CS Balotești și a evadat de pe ultima poziție a Ligii 2 pentru prima dată în acest sezon. Partida disputată pe stadionul Areni, contând pentru etapa a 10-a a ligii secunde, n-a fost floare la ureche pentru suceveni, care au avut în față o altă formație aflată în mare suferință de puncte.

Ilfovenii de la Balotești au avut chiar prima mare ocazie de gol a întâlnirii, atunci când șutul lui Alexandru Coman, de la 16 metri, a nimerit bara. Sucevenii și-au arătat pentru prima dată valențele ofensive în minutul 10, prin juniorul R. Sumanariu, care a nimerit transversala cu un trasor de la 25 de metri. Oaspeții s-au aflat din nou aproape de gol după un sfert de oră de joc, Petre Ioniță reluând mult peste poartă din poziție excelentă.

Impulsionați de cei 1.500 de spectatori din tribune, forestierii au ieșit mai mult la joc și au trecut pe lângă deschiderea scorul prin Diallo, în minutul 20, în urma unui corner executat de Cerlincă. Ultima șansă de gol a primei reprize i-a aparținut lui Chalabi, care l-a întins serios pe goalkeeperul advers cu un șut sănătos de la 20 de metri.

După un prim sfert de oră din mitanul secund fără evenimente deosebite, „galben-verzii” au deschis scorul prin Renquin, care l-a surprins pe Fulga cu un șut plasat, de la marginea careului de 16 metri. În încercarea disperată de a evita acest gol, portarul celor de la Balotești s-a lovit violent cu umărul de bară, fiind trimis cu ambulanța la spital pentru investigații suplimentare. Fotbaliștii pregătiți de Laurențiu Diniță n-aveau însă să renunțe la luptă cu una cu două. După bara din minutul 68, rezultată în urma unui șut înșelător al lui Petre Ioniță, oaspeții aveau să egaleze situația în minutul 76 prin Alin Pătrașcu, care a reluat în plasă, din apropiere, o centrare șutată a aceluiași Ioniță.

Finalul partidei avea să le fie însă favorabil sucevenilor, ieșind la rampă mijlocașul Andrei Cerlincă, care a transformat impecabil, în minutul 84, o lovitură de pedeapsă obținută tot de el.

Iar pe final, coborat în centrul apărării, Ruben Sumanariu a primit repede două cartonașe galbene și a fost eliminat de pe teren în cel de-al șaselea minut de prelungire. Absența tânărului jucător de pe teren nu s-a văzut la ultima fază a meciului, atunci când Began a ieșit la sacrificiu în fața lui Dedu și a reținut mingea centrată dintr-o lovitură liberă, arbitrul punând apoi capăt partidei.

Diniță: „Nu meritam să pierdem și echitabil ar fi fost un rezultat egal

La conferința de presă de după meci, antrenorul ilfovenilor, Laurențiu Diniță, a părut neîmpăcat cu deznodământul partidei.

„S-a văzut și de această dată că în Liga a 2-a nu mai există meciuri ușoare. Am venit să câștigăm la Suceava, însă am dat peste o echipă bine organizată. Cred totuși că nu meritam să pierdem și echitabil ar fi fost un rezultat egal. Noi am avut câteva ocazii mari în prima repriză și, după cum vedeți, în fotbal ratările se răzbună. Trebuie să trecem peste acest insucces și să muncim mai mult, pentru că eu consider că merităm un loc la mijlocul clasamentului”, a declarat Diniță.

Nuno Pedro: „Am obținut o victorie muncită”

De partea cealaltă, portughezul de banca Forestei a afișat o mină mult mai fericită.

„Am reușit să câștigăm în fața unei echipe bune, ai cărei fotbaliști joacă de trei ani împreună. Noi am făcut o mare risipă de energie și am arătat că suntem o echipă unită. Avem foarte mulți fotbaliști tineri în lot, jucători de culturi și de naționalități deosebite, așa că este dificil să facem mecanismul să funcționeze perfect într-un timp atât de scurt. Am însă încredere că echipa va arăta mai bine de la meci la meci. Este un rezultat foarte important pentru noi, o victorie muncită. Este bine că începem să adunăm puncte și să urcăm în clasament”, a precizat Nuno Pedro.

După această victorie, a doua obținută în acest sezon, Foresta a părăsit pentru prima dată ultima poziție din campionatul Ligii 2 și a urcat două locuri, pe 18, cu 7 puncte. CS Balotești a căzut acum pe ultimul loc, 20, cu 6 puncte, fiind la egalitate cu Luceafărul Oradea.

FORESTA SUCEAVA – CS BALOTEȘTI   2-1
Wilhem Riad Youness Renquin 61′, Andrei Cerlincă 84′ – pen. / Alin Pătrașcu 76′

Began – Renquin, Fl. Cordoș (Secrier 80′), Diallo (cpt.), Belevschi – R. Sumanariu, Vl. Stănescu – Cerlincă, Kimbaloula, Coroamă – Chalabi
Rezerve neutilizate: Burac – Naoufal, Păvăluc, O. Onofraș, Dali Amar, Bosânceanu
Antrenor: Marius Lup
Eliminat: Ruben Sumanariu 90+6′ (cumul de cartonașe galbene)

Fulga (Iordan 66′) – C-tin. Dedu, Flămânzeanu, Marciuc, Al. Gheorghe – P. Ioniță (F. Paraschiv 89′), Al. Coman (Hurdubei 80′), L. Ion (cpt.), Gojnea – Alin Pătrașcu, Eug. Nica
Rezerve neutilizate: – Andr. Suciu, N. Filip, Andr. Răuță, Val. Andrei
Antrenor: Laurențiu Diniță

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 1.500; Arbitru: Rareș George Vidican (Satu Mare); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj-Napoca) și Joszef Peter (Sfântu Gheorghe).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU
Foto: Gazeta SV (Alex Macoveiciuc)

Marius ANGHEL 02 Oct. 2017, 15:02 Campionat
Pe aceeași temă