VIDEO | CF Brăila a „stins” Farul în repriza secundă. Frunză, Nicoliță și Ungureanu au făcut spectacol cu „marinarii”

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 10:58 Campionat
  • CF Brăila s-a impus cu 4-0 în fața echipei Farul Constanța, după un meci dominat cap coadă.
  • Cu o „dublă”, Bogdan Ungureanu a fost jucătorul meciului.
  • Galeria brăileană și-a susținut favoriții, iar la final i-au aplaudat și pe suporterii Farului.
  • În urma acestei înfrângeri, „marinarii” și-au luat gândul de la play-off.


Elevii lui Alin Pânzaru au făcut instrucție cu Farul Constanța, scor 4-0, sâmbătă, în etapa a 19-a a Ligii 2, și au făcut pasul decisiv spre turneul play-off al Seriei I. Victoria s-a conturat abia în repriza a doua, însă CF Brăila și-a dominat adversarul din primul și până în ultimul minut de joc.

În prima repriză Stelian Nicoliță i-a exasperat pe cei peste 600 de brăileni prezenți în tribune prin ratările sale, însă tot el a fost cel care a scos penalty-ul, în urma
căruia Sorin Frunză a deschis scorul. Jucătorul meciului a fost Bogdan Ungureanu, autor a unei „duble”, însă și Onofraș, dacă ar fi marcat, ar fi putut tinde la acest calificativ. Spectacolul din teren a fost completat de cel din tribună, acolo unde noua galerie a echipei CF Brăila i-a încurajat non stop pe favoriți. Demn de remarcat faptul că, la finalul jocului, galeria brăileană a aplaudat pe suporterii veniți de la Constanța, lucru care rar se întâmplă pe stadioanele din România.

Partida a început cu o întârziere de șapte minute. Arbitrul de centru Cătălin Pană nu a vrut să dea drumul la joc pentru că la stadion nu era și o a doua ambulanță. Lovitura de începere a fost dată de Nicușor Jica, un fotbalist care a scris pagini importante pentru fotbalul brăilean, dar mai ales pentru Petrolul Ianca.

Fiind un meci cu aceeași miză pentru ambele formații, accederea la turneul play-off, niciuna dintre combatante nu a riscat, iar, în aceste condiții, prima situație de poartă s-a consemnat abia în minutul 14, când Dima a centrat la marginea careului advers, iar Onofraș a trimis mingea peste transversală. Farul a replicat după numai trei minute prin Jianu, care a trimis un șut centrare în fața porții brăilene, dar Grigoraș nu a reușit să ajungă la minge.

Treptat, brăilenii au pus stăpânire pe mijlocul terenului, au început să se apropie periculos de careul advers, astfel că, în minutul 24, ei ar fi putut deschide scorul, însă Pătrașcu a avut o intervenție salutară pentru formația sa, într-un duel, unu la unu, cu Stelian Nicoliță. Frunză (min. 32) a încercat să-l surprindă pe portarul Olaru, însă mingea a trecut pe lângă țintă. Onofraș (min. 37) a trimis o minge în adâncime care l-a găsit demarcat în careul advers pe Nicoliță, atacantul a făcut însă o
preluare prea lungă, iar Szalkai a reușit să înlăture pericolul. După numai un minut, Onofraș a șutat înșelător, portarul constățean a gafat, dar tot Szalkai a îndepărtat pericolul. Brăilenii au forțat deschiderea scorului însă până la pauză tabela a rămas nemodificată.

Italianul Salvatore Novello a debutat la CF Brăila

La două minute de la reluare, Nicoliță, după o altă pasă foarte bună a lui Onofraș, a irosit o nouă șansă de a marca, însă tot el a fost oprit prin fault de portarul Neagu, arbitrul de centru Cătălin Pană a arătat punctul cu var, iar Frunză a marcat și și-a adus echipa în avantaj. După alte patru minute, la capătul unei acțiuni de atac a
gazdelor, Victor Olenic a trimis mingea în vinclu, iar CF Brăila conducea cu 2-0.

Din acest moment și-a intrat în rol de marcator Bogdan Ungureanu. Dacă până atunci atacantul a fost doar pe post de servant, în minutul 72 și-a trecut numele pe lista marcatorilor, după o pasă primită de la Petean.

Intrat în teren în minutul 69 în locul lui Nicoliță, italianul Salvatore Novello a reușit o execuție spectaculoasă, însă mingea a trecut de puțin peste transversală. Cu patru minute înainte de finalul jocului, Niță a trimis mingea în transversală, iar la faza imediat următoare Ungureanu a șutat plasat, de la 18 m, la colțul lung, pentru 4-0. În primul minut de prelungire al reprizei secunde Enciu putea înscrie golul de onoare, dar constănțeanul nu a găsit spațiul porții deși s-a aflat într-o poziție foarte bună.

CF Brăila s-a impus cu 4-0 și, în proporție de 80 la sută, așa cum a spus antrenorul Alin Pânzaru, este calificată pentru turneul play-off.

CF BRĂ‚ILA            4
FARUL CONSTANȚA    0

Frunză ”55 – pen., Olenic ”59, B. Ungureanu ”72, ”87

Cr. Mitrea – M. Dima (Al. Niță ”75), L. Ivan, Ghiocel, Stănciulescu – Onofraș, Petean, Olenic, Frunză (cpt.)(Spătaru ”82) – Bg. Ungureanu, S. Nicoliță (Novello ”69)
Rezerve neutilizate: Leu – G. Iordache, Bârsănel, Necoară
Antrenor: Alin Pânzaru

Bg. Olaru (V. Neagu ”41) – Băjan, D. Ciobanu, Fl. Pătrașcu, Szalkai – Al. Grigoraș (I. Plămadă ”56), R. Neagoe, Ochia (cpt.), M. Cârstoiu (Al. Vieru ”62) – Jianu, M. Enciu
Rezerve neutilizate: Buzea, Fl. Tudorache, Cl. Popa, Muscă
Antrenor: Marian Dinu

Stadion: Municipal (Brăila); Spectatori: 500; Arbitru: Cătălin Marian Pană (București); Asistenți: Iulian Cătălin Brînză (Botoșani) și Vasile Dan Popescu (Buzău); Jucătorul meciului: Bogdan Ungureanu.


Frunză deschide scorul din penalty:

Faze din meciul CF Brăila – Farul Constanța 4-0:

Golul de 4-0 reușit de Bogdan Ungureanu:

Articol și foto de Costel FILIP
Video: Pro Brăila

Marius ANGHEL 15 Mar. 2015, 10:58 Campionat
Pe aceeași temă