VIDEO CF Brăila a pierdut clar în fața ieșenilor, deși a jucat mai bine!

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 13:16 Campionat
VIDEO CF Brăila a pierdut clar în fața ieșenilor,** deși a jucat mai bine!

Aproximativ 1000 de brăileni au venit ieri pe stadionul „Municipal” să vadă partida din cadrul etapei a treia dintre CF Brăila și CSMS Iași, un meci care odată era considerat derby-ul etern al fostei divizii B, între Dacia Unirea și Politehnica Iași! Și se juca cu 20.000 de spectatori în tribune! Numai că odată cu trecerea timpului, gruparea de pe malul Dunării a ajuns acum într-o stare foarte delicată. Cu salariile neprimite de aproximativ patru luni, jucătorii brăileni au făcut tot ceea ce se putea face omenește posibil să obțină victoria, cu speranța că vor găsi vreun investitor care să-i salveze în ceasul al doisprezecelea de la o retragere din competiție, care a început să devină din ce în ce mai plauzibilă.

Pentru a atrage atenția asupra situației delicate în care se află echipa, jucătorii brăileni au întârziat deliberat startul partide cu 5 minute, dar suntem convinși că nimeni nu a fost emoționat de gestul făcut de elevii antrenați de Alin Pânzaru!

Chiar și așa, dacă au pierdut disputa cu ieșenii, brăilenii au fost aceia care au deschis scorul în debutul partidei. Cazan l-a deposedat de minge pe Vișa la vreo 25 de metri de poarta oaspeților, a patruns în careu, și, după ce l-a driblat și pe Crețu, a șutat sec în colțul lung al porții apărate de Miron: 1-0! Era însă doar minutul 4 și se părea că CF Brăila va produce surpriza!

Brăilenii puteau face 2-0, dar șutul expediat de Frunză de la 20 de metri a șters vinclul porții unui Miron spectator la acea fază! Replica oaspeților a venit în minutul 16, dar Bârdeș nu a putut fructifica o greșeală în lanț a defensivei gazdelor, șutând milimetric pe lângă vinclul din stânga al porții apărate de Leu! Apoi, în minutul 20, Ivan marchează, dar golul este anulat corect de semnalizarea asistentului Paul Dimancea (Constanța) și rămâne doar 1-0.

Dar în minutul 26 ieșenii reușesc golul egalizator în urma unui voleu a lui Țigănașu (VIDEO) din colțul careului de 16 metri, care l-a surprins pe portarul Leu: 1-1!

După ce Miron apără greu mingea expediată de Frunză (min. 29), oaspeții preiau conducerea pe tabela de marcaj: centrare perfectă a lui Țigănașu, iar Onofrei (singur la 6 metri!) marchează cu capul ca la antrenament: 1-2 (min. 31)!

Pâna la pauză ambele formații au câte o ocazie de a marca, însă Ciocâlteu și Onofraș le irosesc cu seninătate!

După pauză, Ivan a respins de pe linia porții o minge trimisă de Bădescu pe lângă portarul Leu (min.54), iar apoi în min. 58 același Leu respinge în corner mingea șutată de Dobre de la numai 6-7 metri! Apoi în minutul 61 are loc momentul psihologic al meciului: Frunză a centrat perfect în careu, iar Bosoi, singur singurel la numai 4 metri, trimite mingea cu capul în stâlpul stâng al porții oaspeților!

Și ieșenilor le-a fost anulat un gol de același asistent, tot pe motiv de ofsaid (min. 83), iar apoi același Bosoi ratează de puțin ținta cu un semi-voleu de la 14 metri (min. 85). Leu apără miraculor șutul lui Onofraș din 6-7 metri, același portar mai salvându-i odată echipa în minutul 90 după o combinație Onofraș-Claudiu Ionescu!

Iar în minutul 90+4 ieșenii marchează golul cu numărul trei: Cl. Ionescu i-a „furat” mingea lui Ivan la 35 de metri de poarta brăileană, a patruns în careu acolo unde a fost faultat de Necoară. Penalty-ul a fost executat calm de Olah care a stabilit rezultatul final: 1-3!

În concluzie, trebuie spus că brăilenii meritau cel puțin un punct după modul în care au jucat (au avut posesie mai bună), iar antrenorul Alin Pânzaru a concluzionat după joc: „Jucătorii nu pot juca schelăcăind de foame, iar victoria ieșenilor nu poate fi pusă la îndoială. Urmează ca acum să depunem memorii la federație, și nu știu ce se poate întâmpla după meciul de sâmbătă de la Farul!”

CF BRĂ‚ILA
CSMS IAȘI
1-3

D. Cazan ”4 / Țigănașu ”26, Onofraș ”31, Olah ”90+3 – pen.

Leu – Bosoi (cpt.), D. Ignat, L. Ivan, C. Necoară – Ochia (Ndigwe ”77), R. Neagoe (Ad. Câmpeanu ”59), Frunză, Ciocâlteu – G. Iordache, D. Cazan (M. Dima ”81)
Antrenor: Alin Pânzaru

Bg. Miron – Ad. Voicu, Al. Crețu, Vișa (Cl. Ionescu ”27), R. Miron – Olah, M. Mihalache – I. Bădescu (Novac ”74), Onofraș (cpt.), Țigănașu – L. Dobre (Avrămia ”88)
Antrenor: Costel Enache

Cartonașe galbene: Ignat, Câmpeanu, Necoară/ Miron R, Cl. Ionescu, Bădescu.
Au arbitrat destulde bine: Marcel Bârsan (București), ajutat de asistenții Sebastian Stoianof și Paul Dimancea (ambii din Constanța)

Articol scris de Marcel Sânpetru

Foto: Liviu CHIRICĂ‚ (Mediafax)

Marius ANGHEL 19 Sep. 2013, 13:16 Campionat
Pe aceeași temă