Victorios în derby-ul alb-violet, Răchită a avut și vorbe de duh despre viitorul fotbalului timișorean: „Cu acel proiect cu două stadioane se va crea o emulație ca la Craiova sau Ploiești. Sper să-l prind în viață”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 09:10 Campionat
  • ACS Poli s-a impus cu 1-0 în derby-ul cu ASU Politehnica, iar Valeriu Răchită a câștigat duelul cu Cosmin Petruescu, de pe băncile tehnice. Antrenorul mai experimentat a spus că nu a fost nevoie să-și motiveze deloc jucătorii, și acest lucru s-a văzut pe teren, unde s-au întâlnit două echipe fără cine știe ce sclipiri fotbalistice, dar formația mai concentrată a reușit să bage mingea „în ațe”. Răchită a mai comentat, în stilul său caracteristic sezonul viitor, cu referire la faptul că în oraș, pe hârtie, se construiesc două stadioane.

 

Valeriu Răchită crede că dacă Sidorenco nu avea probleme medicale, echipa sa triumfa mai clar. „Băieții trebuie felicitați. Au făcut un joc bun și eu spun că victoria noastră este meritată pe deplin, după aspectul jocului. Am întâlnit o echipă bună a campionatului, cu o susținere fantastică în spate. Băieții au fost concentrați la maximum, pentru că era șansa noastră să mai rămânem acolo în cărți pentru salvarea de la retrogradare. A trecut meciul, mă bucur pentru cele trei puncte și ne gândim deja la meciul de duminică cu Universitatea Cluj, care va fi infernal. Sper să nu mai am accidentați, pentru că deja am suspendați. Pe Sidorenco nu am putut să-l utilizez de la început. Dacă puteam să-l folosesc de la început și era valid, eu cred că la acea ocazie marca. 2-0 se termina jocul și așa a trebuit să tremurăm pe final, prin introducerea lui Mera vârf de atac. Am avut inspirație, pentru că astăzi la prânz l-am introdus pe Sorel în echipă. Am avut un semn de întrebare și mă bucur că am marcat. Totul e bine când se termină cu bine, ne-am făcut sărbători pascale fericite”, a declarat antrenorul celor de la ACS Poli despre meci.

Fără conferințe, fără tehnici sofisticate de motivare

Înainte de joc, Răchită și-a „odihnit” vocea, ca o decizie luată cu administratorul special Radu Birlică. „Nu credeam că este așa cu foc acest meci. Probabil că a fost mai bine. Nu am vrut să inflamăm spiritele, cine știe cum se interpretează o declarație de-a mea. Am zis să vorbească băieții și am vorbit la sfârșit. Nu am nimic cu presa. Sunt deschis la dialoguri. A fost decizia mea și a președintelui Birlică”, a precizat Valeriu Răchită despre decizia de a nu da declarații înainte de derby.

Antrenorul spune că nu a recurs la metode de motivare a echipei. „Eu cred că au fost motivați și în repriza a doua cu Energeticianul. Doar că acolo nu ne-au intrat, nici cu poarta goală, nici din penalty. Săptămâna aceasta nu a trebuit să-i motivez eu. Am înțeles că și ei citesc presa, intră pe site-uri, au Facebook. Au fost anumite lucruri acolo care nu erau normale. S-au motivat singuri. Eu doar le-am spus ce au de făcut din punct de vedere tehnico-tactic”, a precizat tehnicianul lui ACS Poli.

Recensământul fotbalistic se face de Ziua Copilului

Răchită ar vrea și sezonul viitor de liga secundă cu trei echipe timișorene. „Eu sper să ne salvăm amândouă. Împreună cu Ripensia să fie trei echipe. Dacă nu se poate face măcar una din cele trei. Vom vorbi pe 1 iunie care este susținerea comunității locale. Pentru că mi se pare un pic că fotbalul e trecut în plan secundar la Timișoara. Dar, probabil, cu acel proiect care există, de două stadioane, se va crea o emulație așa cum a fost la Ploiești și la Craiova. Sper să prind în viață acest proiect”, a spus Răchită, în stilul său caracteristic.

Cu victoria din derby, ACS Poli a ajuns la 26 de puncte și a urcat un loc, pe 18, însă e la nouă puncte distanță de Energeticianul, prima clasată deasupra locurilor retrogradabile, iar șansa de a nu pica în Liga 3 este foarte mică. Etapa următoare, ACS Poli joacă duminică, de la ora 13:00, pe teren propriu, cu „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Dani AMARIEI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 09:10 Campionat
Pe aceeași temă