Victoriile obținute de contracandidate pun presiune pe Petrolul. Cum comentează Cornățeanu și Cezar Lungu meciul cu Energeticianul

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 19:42 Campionat

După remizele cu Energeticianul (1-1) și Chindia (0-0), Petrolul a căzut de pe podiumul Ligii 2, iar cum contracandidatele în lupta pentru promovare n-au comis nicio greșeală în această ultimă etapă, formația ploieșteană este condamnată la victorie împotriva Energeticianului. Partida de marți, de la ora 19:30, de pe stadionul „Ilie Oană”, încheie runda a 25-a și îi poate readuce pe galben-albaștrii mai aproape de locurile care duc în Liga 1.

Antrenorul Mugurel Cornățeanu speră ca „lupii” să regăsească gustul victoriei după meciul cu Energeticianul, formație împotriva căreia Petrolul se impunea în tur, la Petroșani, cu 3-0, și dădea start unei serii de trei victorii consecutive. Tot atunci, Laurențiu Marinescu (re)debuta în tricoul ploieștenilor.

„Ne așteaptă un meci dificil prin prisma presiunii existente la acest moment, pentru că echipele din fața noastră nu au călcat greșit, și-au câștigat jocurile și s-au depărtat de noi. Vor fi mai multe schimbări în echipă, dar am mare încredere în jucătorii mei, trebuie să câștigăm cele trei puncte și să fim din nou acolo, aproape de echipele din fața noastră. Iar după aceea, important va fi să legăm victoriile, pentru că ele îți aduc liniștea și încrederea”, a prefațat Cornățeanu meciul cu Energeticianul.

În tur, la Petroșani, Petrolul s-a impus cu 3-0, cele trei goluri marcându-le încă din prima repriză, prin Sebastian Ghinga (5), Nini Popescu (15) și Lucian Cazan (36). Cei trei jucători sunt primei cei puțini din lot care au rezistat multiplelor schimbări făcute în iarnă de prahoveni.

Portarul Cezar Lungu nu crede că meciul de marți va fi ușor, cu toate că adversarul are o înfrângere (0-2 cu „U” Cluj) și două remize (1-1 cu Aerostar și 0-0 cu FC Argeș) în acest an.

„Poate că, la prima vedere, pare că ne așteaptă un meci ușor. Dar, noi trebuie să-l tratăm cu seriozitate și nu concepem decât victoria. Din păcate, egalul cu Metaloglobus ne-a tras un pic în jos, dar campionatul este lung, trebuie să uităm ce a fost, să luăm fiecare meci în parte și să ne facem punctele. Atmosfera în vestiar este una bună, pozitivă, nu s-a pierdut nimic, nu cedăm lupta, mergem înainte și trebuie să începem să câștigăm”, a transmis și Cezar Lungu.

Pentru confruntarea cu Energeticianul, petroliștii îi vor avea în lot pe Laurențiu Marinescu, suspendat cu Chindia, și Sebastian Ghinga, refăcut după accidentarea ce l-a ținut departe de gazon în ultimele două meciuri. Va lipsi, în schimb, Alexandru Șaim Tudor, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

Înaintea meciului de la Ploiești, Energeticianul se află pe locul 9, cu 31 de puncte, în timp ce Petrolul e pe poziția a 5-a, cu 50 de puncte.

Partida care se dispută pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, marți, de la ora 19:30, va fi arbitrată de centralul Eduard Ioniță (Galați) și de asistenții Cosmin Vătămanu și Mihăiță Necula (ambii din București). Rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), în timp ce observatori au fost delegați Liviu Ciubotariu (Galați) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Marius ANGHEL 18 Mar. 2019, 19:42 Campionat
Pe aceeași temă