Victorie pe deplin meritată pentru CF Brăila!

Andries Mihai Marius 26 Sep. 2011, 23:46 Campionat
Victorie pe deplin** meritată pentru CF Brăila!

În ciuda faptului că înaintea acestei partide s-au vehiculat tot felul de speculații de blat care ar fi venit din partea ieșenilor, meciul dintre cele două formații a fost unul destul de spectaculos (așa cum s-a putut vedea și la Dolce Sport) la capătul căruia a învins echipa mai bună și mai pragmatică. Jocul a început fără obișnuita perioadă de tatonare, în care brăilenii s-au instalat în jumătatea de teren adversă, dar prima ocazie de gol a aparținut oaspeților, atunci când Onofraș a reluat spectaculos prin foarfecă de la 16 metri, dar Budur a fost atent și a apărat cu siguranță (min. 7). Replica gazdelor a venit în minutul 14, dar Pălimaru scăpat singur spre poartă a trimis pe lângă Popa, dar și pe lângă poartă.

Apoi Onofraș marchează din 7-8 metri dar golul este anulat corect pe motiv de ofsaid, pentru ca în minutul 22 ieșenii să înscrie de data aceasta un gol valabil: Tudor a executat impecabil o lovitură liberă de la 17 metri, portarul Budur a fost simplu spectator iar mingea s-a oprit direct în plasă: 0-1!
Brăilenii încep după primirea golului să controleze cu autoritate mijlocul terenului, dar centrările spre careul advers sunt rezolvate calm de apărătorii ieșeni, iar inevitabilul se produce la ultima fază de poartă a primei reprize. Necoară a executat impecabil o lovitură liberă de pe la vreo 35 de metri în careul advers, iar Bosoi (foto) a venit din spate și a reluat cu capul imparabil, în colțul lung al porții apărate de Cătălin Popa: 1-1 (min.45)

Repriza a doua a fost controlată de la un capăt la altul de elevii antrenați de Ion Viorel care domină copios un adversar ce pare că și-a terminat benzina, iar în minutul 58 Ndigwe reia de puțin alături centrarea lui Borbely de pe dreapta. Același Ndigwe a reluat cu capul din plonjon o centrare venită de aceasta dată de la Ion Gabriel, în timp ce studenții nu au nicio tentativă de a ieși din propria jumătate de teren. Singura fază mai periculoasă a ieșenilor l-a avut în prim-plan pe Onofraș, care a șutat de la 35 de metri dar nu l-a putut învinge pe Budur, atent la șutul atacantului advers.

În ultimele 10 minute ale partidei „studenții” sunt în corzi (la box s-ar fi aruncat prosopul pentru KO tehnic), iar șutul lui Voicu de la 18 metri lovește transversala porții lui Popa. Același Voicu șutează peste poartă de la 10 metri, nejenat de nimeni, exasperându-l pe Ion Viorel și pe cei aproximativ 2000 de spectatori aflați în tribune, iar în minutul 85 vine și golul izbăvitor: Pânzaru l-a deschis excelent în adâncime pe Ndigwe, acesta a pătruns în careul advers și a șutat pe colțul lung o minge care l-a învins pe Popa și s-a dus în plasă: 2-1!!

Ultimile minute ale meciului se joacă într-o atmosferă incendiară creeată de spectatorii brăileni, ieșenii nu pot trece peste șocul primirii golului al doilea, iar centralul Florin Constantin pune capăt unei partide în care CF Brăila a meritat din plin să câștige toate cele trei puncte puse în joc. După meci, delegatul ieșenilor, Ovidiu Pancu, căuta să-l găsească vinovat de acest eșec pe „centralul” meciului, pe care-l „dădea în primire” la unul din observatori că ar fi prelungit prima repriză cu două minute, și nu cu un minut care a fost arătat de la margine! Asta da scuză pentru o înfrângere…meritată!
În meciul de pe „Municipal”-ul brăilean cele două formații au avut următoarele alcătuiri:

CF Brăila: Budur – Bosoi, Călin, Ivan, Neacșu (min. 29: Necoară) – Ion Gabriel (min. 73: Moise), Pungă, Voicu, Ndigwe – Borbely, Pălimaru (min. 38: Pânzaru). Antrenor Ion Viorel
CSMS Iași: Popa – Boestean (min. 52: Ghiceanu), Mitrea, Tincu, Bădic – Vladu, Tudor, Straton (min. 67: Nalați), D. Orac (min. 84: Aldea) – Onofraș, Ciucur. Antrenor: Ionuț Popa
Au arbitrat excelent: Florin Constantin – Vasile Marinescu și Florin Stănescu (toți din București)

Articol de Valentin CONSTANTINESCU

Andries Mihai Marius 26 Sep. 2011, 23:46 Campionat
Pe aceeași temă