Victorie muncită cu Botoșaniul și promovarea e tot mai aproape!

12 May. 2012, 16:26 Campionat
Victorie muncită cu Botoșaniul** și promovarea e tot mai aproape!

CSMS Iași a mai făcut un pas spre Liga I, astăzi, după victoria la limită cu FC Botoșani de pe teren propriu, scor 1-0 (0-0). Unicul gol al unei partide cu mulți nervi a fost reușit de Ciucur, în minutul 49. Acesta a plecat cu mingea la picior de la mijlocul terenului, a trecut în dribling de trei adversari și a șutat superb, în poarta lui Curileac, de la marginea careului.

In prima parte, oaspetii, care si-audat viata pe teren de parca si-ar fi disputat in acest meci un trofeu, au avut ocaziile mai clare, Irimia blocand suturile periculoase ale lui Matei si Acsinte (41). De cealalta parte, CSMS a replicat palid doar prin suturile slabe ale lui Cretu (14), Marjanovic (27 si 45), toate necadrate.

In repriza secunda, prima oportunitate a apartinut oaspetilor, care puteau deschide scorul prin Dinu Todoran in minutul 48, acesta fiind blocat de Irimia. La faza imediat urmatoare iesenii au deschis scorul prin Ciucur, care dupa ce a insirat pe drum trei adversari l-a executat pe portarul Curileac cu un sut superb de la marginea careului. Acsinte a avut sansa egalarii la faza urmatoare, dar lobul sau a fost scos in extremis de Irimia. Pana la final nu s-a mai jucat aproape deloc, meciul fiind fragmentat, rupt de numeroasele accidentari ale gazdelor, Milea si Ciucur fiind schimbati din motive medicale.

Dupa meci, spiritele s-au incins iar botosanenii lui Orac au fost la un pas sa se ia la bataie cu toata lumea: cu antrenorul Ionut Popa, cu arbitrii, cu spectatorii dar si cu presa. De altfel, FC Botosani au incheiat meciul cu un om in minus, dupa ce Atudorei a vazut al doilea galben in drum sprevestiare, pentru proteste.

Probabil, asa cum au sustinut unele voci din Copou, oaspetii au pierdut o prima importanta din moment ce au reactionat astfel in final.
Dupa acest succes, CSMS ramane la egalitate de puncte cu Delta Tulcea (2-0 in aceasta etapa cu Farul), pe locul 3, dar este promovata gratie avantajului la rezultatele directe. Pe primul loc se afla Viitorul, care a trecut clar de Otopeni, cu 5-1.

In runda urmatoare, iesenii vor sta, intrucat au meci cu Victoria Branesti, echipa retrasa din campionat.

CSMS: Irimia – Crețu, R. Tincu, Camara, Badic – V ladu, Milea (87 Codrea), Cl. Tudor, Ciucur (75 Petrovic) – Marjanovic (62 Herghelegiu), Onofras. Antrenor: Ionut Popa.

FC Botoșani: Curileac – Patache, Chișu, V. Bordeanu, Atudorei, C. Dinu, Acsinte (82 Balan), Homneac, Todoran (70 Rudac), M. Matei (76 Ghiceanu), Vașvari. Antrenor: Costel Orac.

Sursa: Bună Ziua Iași

Foto: Eduard BLAGA

12 May. 2012, 16:26 Campionat
Pe aceeași temă