Victorie mare, pas mare spre Liga I pentru ASA

Mihai Andries 04 May. 2014, 12:48 Campionat

În etapa a III-a din tuneul play off al ligii secunde de fotbal, ASA Târgu-Mureș a învins sâmbătă pe teren propriu cu scorul de 4-1 (1-1) lidera seriei a II-a CS U Craiova. Au înscris: Amauri (min. 13), Verdeș (49), N’Doye (67-11 m), Hanca (86) pentru gazde, respectiv Pleșan (44).

Partida a fost controlată de echipa lui Adrian Falub, care a deschis scorul relativ repede, prin Amauri. După un prim șut expediat în minutul 6 de N’Doye din lovitură liberă, scos de sub transvesală de portarul craiovenilor, Amauri l-a executat în minutul 13 cu sânge rece pe Brac, după ce a preluat pe lângă Ganea centrarea lui Voiculeț. Oaspeții nu au reușit să pună presiune pe poarta lui Stăncioiu, care a dat multă siguranță echipei prin ieșirile inspirate la centrările oltenilor.

După o primă jumătate de oră dominată teritorial de mureșeni, cu un singur șut, puțin peste al lui Hora, oaspeții au echilibrat jocul. În minutul 43, centrarea lui Ganea nu este ajunsă de Ferfelea, dar în minutul următor acesta din urmă reușește un un-doi cu Pleșan, care restabilește egalitatea cu un șut la colțul lung din interiorul careului. Era prima minge trimisă pe poartă a craiovenilor.

Oltenii, fără replică după pauză

Prima acțiune periculoasă a reprizei secunde a readus echipa mureșeană în avantaj. Hanca a pătruns pe dreapta și a trimis pe jos în fața porții, de unde Verdeș a trimis în plasă. Roș-albaștri au controlat jocul în continuare, dar șutul lui Hora este reținut de Brac în minutul 61. După alte cinci minute o acțiune personală a lui Bumba încheiată cu șut întâlnește în suprafața de pedeapsă mâna lui Izvoranu și centralul gălățean Adrian Cojocaru indică punctul cu var. N’Doye execută cu multă siguranță și mureșenii își măresc avantajul. În minutul 73 Vredeș se grăbește în careu și trimite dezechilibrat și slab, în brațele lui Brac.

După doar două minute, al doilea penalty pentru gazde, la un corner executat de pe stânga de Bumba, oprită involuntar cu mâna de Pătrașcu. Verdeș trimite însă peste poartă. Oaspeții încearcă să revină în joc, dar șutul lui Valkis de la marginea careului trece pe lângă poartă. Hanca stabilește scorul final în minutul 86, la o fază prelungită în careul craiovenilor, care au bâlbâit mingea în fața porții. În afara golului din minutul 44, echipa lui Gabi Balint a pus în pericol poarta mureșenilor doar în minutele de prelungire. Șutul lui Ferfelea este respins în corner de Stăncioiu, după care acesta l-a reținut pe cel expediat de Jason Vandelanoitte și mureșenii au încheiat partida cu o victorie concludentă, care i-a propulsat pe prima poziție, după trei victorii în cele trei etape ale play off-ului.

Urmează miercuri partida de la Bistrița, ultima învingătoare a mureșenilor, 2-1 în penultima etapă a campionatului regulat. În celelalte două partide din play off, Gloria Bistrița a învins pe teren propriu cu 2-1 pe FC Olt și se află la patru puncte în urma mureșenilor, iar CSM a obținut trei puncte la Reșița, 2-0 cu Metalul și i-a egalat la puncte, dar la 7 și 8 de locurile promovabile.

 

ASA – CS U CRAIOVA 4-1 (1-1) Au marcat: Amauri 13, Verdeș 49, N”Doye 68 – pen, Hanca 85 / Pleșan 44

ASA: Stăncioiu – Hanca (89 Al. Dan), Vîrtic, Bejan, Sepsi – N’Doye (cpt.) – Hora, Voiculeț, Bumba, Amauri (77 Buhăescu) – Verdeș (81 Huiban). Antrenor: Adrian Falub

Universitatea: Brac – Ljubinkovic, Pătrașcu, Izvoranu, Vătăjelu – Vandelanoitte – Varga (63 Sin), Pleșan (56 Valskis), Ferfelea, Ganea (72 I. Șerban) – Curelea. Antrenor: Gabi Balint.

Au arbitrat: Adrian Cojocaru (Galați) – Vladimir Urzică (Pt. Neamț), Marius Nicoară (Băile HErculane), R.: Marius Chioran (Cluj Napoca).

Stadion: Trans-Sil, spectatori: 5.000

Observatori: Ion Cristea (București), Octavian Goga (Brașov)

 

 

 

Articol scris de Mihai VERES
Foto de Lehel VALICS

Mihai Andries 04 May. 2014, 12:48 Campionat
Pe aceeași temă