Victorie la pas

31 Oct. 2011, 11:55 Campionat

FC Timișoara a învins clar pe Mureșul Deva care a suferit a patra înfrângere pe propriul teren în tur. Gazde, băieții lui Constantin Olariu nu au trimis niciun șut pe poarta bănățenilor

FC Timișoara a umplut cu spectatori tribuna stadionului „Cetate” din Deva, dar și poarta Mureșului cu goluri pentru cea mai categorică victorie a bănățenilor în primele 11 etape din Liga secundă.

3.000 de spectatori au venit ieri să vadă la treabă pe vicecampioana României de sezonul trecut și echipa care la mijlocul săptămânii trecute a eliminat în optimile Cupei României pe deținătoarea trofeului, Steaua București (scor 2-0 – n.r.).

Poli, cu „artileria grea” pe bancă

Fără patru dintre titularii cu care a învins joi pe Steaua – Goga, Curtean, Ricketts și Chiș au fost menajați – FC Timișoara a trimis primul șut pe poartă după mai bine de jumătate de oră de joc. Intrat în locul accidentatului Jitaru, Dobricean a tras puternic din 14 metri central, însă pe fază căpitanul gazdelor, Lipitor, scoate mingea greu de sub transversală (35′). De partea cealaltă, Mureșul a jucat cu teamă și gândul că o remiză albă ar fi ideală.

Nu a fost de acord Sepsi, care a deschis scorul în prelungirile primei reprize cu un șut cu stângul, de la 14 metri lateral stânga, pe jos și pe sub portar… Scor, la pauză, 0-1!

Accidentat, Lipitor a rămas la vestiar lăsându-i locul dintre buturi lui Alexandru Coman care nu a avut parte de mai mult noroc… a încasat și el două goluri.

Timișoara s-a desprins cu golul lui Axente care s-a înălțat în careul mic și a deviat cu capul în poartă mingea centrată din lovitură liberă de la 30 de metri de Gorobsov (59′). Tabela a fost închisă tot după o fază fixă. Curtean a executat un corner de pe dreapta, iar Goga a stabilit scorul final cu o execuție măiastră la semiînălțime din interiorul careului după care împreună cu fanii au cântat victoria.

â–ºPentru Mureșul Deva, înfrângerea cu FC Timișoara este a patra suferită pe teren propriu în actualul campionat de unde au mai plecat, pe rând, cu toate punctele și echipele Chindia Târgoviște (0-1), Gloria Bistrița (0-4) și Alro Slatina (0-1).
â–ºCu 19 goluri primite în 11 jocuri, defensiva Mureșului este cea mai slabă din Seria a II-a! Doar „lanterna roșie” din Seria I, Gloria Buzău, are mai multe goluri primite, 22.
â–ºLa finalul jocului, antrenorul Mureșului, Constantin Olariu, a contestat maniera de arbitraj a brigăzii conduse de Sebastian Colțescu căruia i-a reproșat faptul că nu a dat o lovitură de la 11 metri pentru echipa sa. „Avem parte de arbitraje care ne macină. Cei de la Timișoara au avut două intrări criminale și nu s-a dat nimic, iar la 0-2 am avut un penalty clar. Fiind o echipă micuță, nimeni nu ne bagă în seamă”, a declarat la conferința de presă de după joc Olariu.
â–ºPentru a doua oară în acest campionat, oficialii Mureșului Deva au pus în vânzare bilete de intrare cu 10 lei. Precedentul joc în care suporterii deveni au plătit pentru a-și vedea favoriții a fost în etapa a III-a, cu Gloria Bistrița (0-4).
â–ºLa Deva, fundașul Laszlo Sepsi a marcat primul său gol pentru FC Timișoara.

Mureșul Deva 0 (0)
Lipitor (cpt.46′ Al. Coman) – Al. Petresc, V. Pistol, Ambruș, Miheț – Ct. Crișan, Al. Dan, M. Petrescu – Dragu (71′ Dîrvaru) – Melcea, Deaconescu (86′ Bogman).
Antrenor: Constantin Olariu

FC Timișoara 3 (1)
Lepmets – Mera, Scutaru (cpt.), Fl. Ilie, Sepsi – Jitaru (7′ Dobricean), Gorobsov, Poparadu, Sandu (69′ Curtean) – Popovici, Axente (78′ Goga).
Antrenor: Valentin Velcea

Au marcat: Sepsi (45’+2), Axente (59′), Goga (90’+2).

Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova). Asistenți: Bogdan Gheorghe și Mircea Orbuleț (ambii București).

Stadion „Cetate”. Spectatori: 3.000.

articol scris de Sami Tamaș
foto de Traian Manu (Glasul Hunedoarei)

31 Oct. 2011, 11:55 Campionat
Pe aceeași temă