Victorie furată în ultimele 3 minute! Cojocaru a debutat cu un egal pe banca FCM-ului

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 14:53 Campionat

Luceafărul Felix a fost foarte aproape să obțină toate cele trei puncte puse în joc și să se impună în disputa de sâmbătă din etapa a II-a a returului Ligii a II-a la fotbal, la Sânmartin, unde adversară i-a fost FCM Târgu Mureș, o echipă cu pretenții de promovare.

După ce au condus aproape o repriză întreagă, bihorenii s-au văzut egalați pe final, deși aveau superioritate numerică pe teren. Jocul s-a încheiat cu scorul de 1-1, la pauză 0-0, după ce S. Ianc a marcat mai întâi, din penalti, în minutul 47, pentru gazde, iar Cr. Cristea a restabilit egalitatea cu trei minute înainte de final.

Un meci antrenant

În pofida vremii destul de rece, cele două echipe au prestat un joc bun, în fața celor aproximativ 250 de suporteri, multe ocazii de poartă, în special în partea a doua, în ultimele 10 minute, de exemplu, ocaziile s-au succedat cu repeziciune la cele două porți.

Prima șansă a partidei s-a petrecut în minutul 3, când Mintaș a trimis neglijent la portar, Huiban a interceptat balonul, dar a trimis peste poartă.

Prima ocazie a gazdelor a avut loc însă în minutul 30, când Haș a șutat de la 20 de metri, dar portarul Dragoș Balauru a reținut. În minutul 33, Ganea, de la oaspeți, a executat perfect o lovitură de colț, însă Huiban a trimis din șase metri puțin peste poartă. În minutul 41, același Huiban a șutat din voleu de la 16 metri, mingea a trecut însă puțin peste poartă.

După pauză, gazdele au reușit foarte repede să deschidă scorul, după ce C. Roșu l-a angajat în careu pe Z. Bundea, care a obținut lovitura de la 11 m, în urma unui fault a lui Vartic asupra sa. Penalti-ul a fost executat impecabil de S. Ianc.

După primirea golului, mureșenii au ieșit mai mult la joc și în minutul 53 Punosevac a trimis periculos spre poarta bihorenilor, a respins însă de pe linia porții S. Ianc, iar E. Nicu a reluat pe lângă bară.

După ce Sergiu Pop a expediat un balon de la marginea careului, scos de portarul oaspeților, în minutul 84, goalkeeper-ul mureșenilor a fost eliminat, pentru un fault dur asupra lui C. Roșu, scăpat singur la 25 de metri de poarta oaspeților. Fiindcă antrenorul mureșenilor Mircea Cojocaru epuizase deja modificările, între buturi la oaspeți a intrat în ultimele minute jucătorul Pădurețu.

Deși a avut superioritate numerică, pe final gazdele nu au reușit să-și conserve scorul de 1-0 și în minutul 87 s-au văzut egalate, pe fondul unei neatenții în defensivă. Atunci, 87, în urma unei centrări de pe dreapta a lui I. Iordache, mingea a fost deviată din 6 metri de C. Cristea la coltul lung, care a restabilit egalitatea.

Jucător nervos

Partida s-a încheiat, astfel, cu scorul 1-1, însă la final a consemnat și un incident nedorit. În drum spre vestiare, nervos, jucătorul Sergiu Hanca de la mureșeni, care a fost doar rezervă în acest joc a spart cu pumnul un geam de la ușa de la intrarea la vestiare.

Conducerea clubului mureșan a achitat în schimb clubului gazdă suma de 100 de lei, pentru refacerea pagubei și s-a dezis de gestul jucătorului, cerându-și scuze pentru acest fapt.

„Așa cum anticipam, am știut că o să avem un joc destul de greu, fiindcă am întâlnit o echipă care are pretenții de promovare, o echipă cu jucători experimentați. Ne-am pregătit pentru acest joc cu gândul numai la victorie. Am fost aproape, cu puțină șansă și cu puțină atenție, eu zic că puteam ca cele trei puncte să fie obținute de noi”, a declarat la final tehnicianul gazdelor Florin Fărcaș.

De cealaltă parte, antrenorul Mircea Cojocaru, de la oaspeți, a spus că jocul a fost echilibrat. „N-am fost foarte curajoși în prima repriză, pentru că într-adevăr am suferit puțin ca și construcție, ne-a lipsit în special pasa decisivă de la linia de mijloc. Practic, jocul a stat în prima repriză în ceea ce putea să ofere Stere atacanților noștri. Ce m-a bucurat a fost totuși că am fost destul de bine organizați. Ne-am pierdut cu firea (n.r – la final), am rămas cu un om în minus și, după părerea mea, am egalat pe lipsa de experiență a echipei gazdă”, a afirmat Mircea Cojocaru.

Pentru Luceafărul echipa trimisă în teren în acest joc a fost: Sălăjan – G. Bogdan, Letan (cpt), Mintaș, D. Muntean – Haș (min. 59 Neaga), A. Achim, Bundea (min. 77 Sg. Pop), Ianc (min. 86 Iovan) – C. Roșu și Gh. Popescu.

De partea cealaltă, la FCM Tg. Mureș, au jucat: Balauru – Zarkovic, Vârtic, Nicu, Szilagyi – Peteleu, Cr. Ganea, Stere – cpt. (min. 71 I. Iordache), Stancu (min. 57 Pădurețu) – Punosevac și Huiban (min. 46 Cr. Cristea).

În clasament, Luceafărul își menține poziția a IX-a, acum însă cu 15 puncte. FCM e pe locul 4, la egalitate de puncte, 21, cu locul 3 ocupat de Damila Măciuca.

Sursa: eBihoreanul
Foto: luceafarulfelix.ro

Marius ANGHEL 18 Mar. 2013, 14:53 Campionat
Pe aceeași temă