Victorie de moral pentru CS Mioveni

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 17 Mar. 2014, 15:33 Campionat
Victorie de moral pentru CS Mioveni

CS Mioveni a reușit, sâmbătă, să obțină prima victorie din partea a doua a campionatului, galben-verzii învingând, pe propriul teren, pe Gloria Bistrița, cu 1-0.    

Practic, argeșenii s-au răzbunat pentru înfrângerea nemeritată din tur, când gazdele au câștigat greu cu 2-0, dar ce este mai important e că au rămas la cinci puncte de ultimul loc care duce în play-off. Deși va fi greu de realizat obiectivul propus la începutul campionatului, echipa mai speră în continuare după această victorie că poate prinde un loc pentru a fi lipsită de grijile retrogradării.

Sâmbătă, cu Gloria, echipa a jucat bine și și-a dominat adversarul, care avea opt puncte în clasament peste. Galben-verzii au început în forță și s-au apropiat periculos de poarta lui Albuț, însă golul a venit în minutul 33, la o execuție a lui Galan, care a tras de la 30 m și l-a surprins pe portarul advers.

După pauză, Mioveniul a dominat în continuare, dar nu și-a mai creat foarte multe ocazii de a înscrie. Faza notabilă a acestei reprize a fost cea în care Alin Popa a fost eliminat, jucătorul argeșean văzînd foarte ușor cartonașul roșu. Până în final, galben-verzii au încercat să dea lovitura pe contraatac, însă nu s-a reușit acest lucru, în timp ce Gloria nu a contat deloc în atac, portarul Popescu neavând emoții decât la un șut puterninc în final al lui Bruma, mingea trecât puțin pe lângă.

Alin Popa, eliminat după pauză

Mijlocașul Alin Popa a fost trimis la vestiare mai devreme de către arbitrul Dragoș Istrate, acesta arătându-i cartonașul roșu în minutul 65. Popa a avut la acea fază o intrare la mijlocul terenului asupra lui Fizeșan, arbitrul de centru considerând că fotbalistul Mioveniului a avut intenție și nu a stat prea mult pe gânduri, fiind lângă locul incidentului și a scos direct din buzunar cartonașul roșu. Alin Popa va fi suspendat minimum două etape pentru acest cartonaș roșu primit.

Roșu dat ușor

Antrenorul Mioveniului, Marius Stoica, a comentat și cartonașul roșu acordat direct lui Alin Popa. „Am vorbit cu Alin Popa după meci… Mie nu mi s-a părut a fi un contact dur. El nu mai făcuse nici un fault până atunci și a luat roșu direct. Cred că nu merita acest cartonaș, poate unul galben”, a spus tehnicianul argeșenilor.

Schimbări ofensive în inferioritate

Stoica a surprins la acest prim meci al său ca principal al Mioveniului. Antrenorul a avut o viziune diferită față de alți tehnicieni în momentul în care echipa sa a ră­mas în inferioritate în minutul 65 și a făcut două schimbări ofensive, în loc de două modificări defensive, cum fac alții. „Așa am gândit eu, când am avut inferioritate, am zis să aduc jucători mai rapizi în teren, să ținem jocul cât mai sus. Nu a vrut să jucăm în treimea proprie”, spunea Stoica.

După eliminare, pe final, Stoica a făcut două echipări, post pe post, atacant cu atacant și mijlocaș dreapta ofensiv cu mijlocaș dreapta ofensiv.

Filmul meciului

# Min. 2: corner de pe dreapta pentru Mioveni, mingea centrată în 6 m nu poate fi respinsă de portar, ajunge la Ayza, care de pe stînga șutează puțin pe lîngă
# Min. 10: oaspeții centrează de pe dreapta, însă Pop reia cu capul din 6 m mult peste poartă
# Min. 14: lovitură liberă periculoasă pentru oaspeți de la 20 m puțin lateral dreapta, Nalați execută în forță, însă mingea trece puțin peste vinclu
# Min. 18: Șut – centrare de pe dreapta al lui Alin Popa, mingea poposește însă pe plasa porții lui Albuț
# Min. 24: ocazie mare pentru CS Mioveni – centrare din lovitură liberă de pe dreapta, Olteanu reia cu capul din 6 m, însă Albuț scoate senzațional de pe linia porții
# Min. 25: Ayza scapă pe stânga, driblează, îi pasează la marginea careului lui Năstăsie, însă șutul acestuia este blocat
# Min. 33: 1-0! Galan șutează puternic de la 30, mingea prinde pământul și trece pe sub Albuț
# Min. 38: Ayza recuperează la marginea careului pe dreapta, centrează în 6 m, însă Alin Popa nu reușește să reia spre poartă
# Min. 39: Ayza încearcă o pătrundere prin dribling pe stânga, mingea ajunge la Năstăsie, la 6 m în poziție centrală, însă șutul acestuia este blocat de un adversar
# Min. 65: Cartonaș roșu pentru Alin Popa, după o intrare dură la Gașpar
# Min. 70: Ene, pe dreapta, driblează și apoi șutează peste poartă
# Min 81: șut periculos al lui Bruma, de pe stânga de la 30 m, pe jos, mingea trece puțin pe lângă bară

Culisele meciului

# Vremea a fost excelentă pentru fotbal, sâmbătă, la Pitești, însă în tribunele stadionului Nicolae Dobrin nu au venit decât aproximativ 300 de persoane ca să urmărească echipa galben-verde.
# Partida a fost arbitrată de o brigadă de arbitri formată din Dragoș Istrate (București) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), George Fridl (Comănești)
# Arbitrul de centru a arătat în acest joc 5 cartonașe, trei galbene și unul roșu. Trei dintre galbene au fost pentru oaspeți.
# De la gazde, căpitanul Mihai Olteanu a văzut galben în minutul 55, pentru un fault asupra lui Bucur, la 25 m.
# La oaspeți, Tîrcă și Bucur au fost și ei avertizați după pauză pentru faulturi asupra jucătorilor argeșeni, în timp ce Chițu a văzut și el cartonaș în minutul 37 pentru un fault asupra lui Olteanu.
# Pe banca de rezerve a Mioveniului au rămas până la finalul partidei portarul Silviu Ciucă și jucătorii de câmp George Zaharia, Mihai Șchiopu și Bogdan Stoica.
# De partea cealaltă, au făcut degeaba deplasarea la Pitești portarul Costin Oghinciuc și jucătorii de câmp Tinuț Budăcan, Alin Chibulcutean și Marius Feher.
# Prima repriză a meciului a fost prelungită cu un singur minut, în timp ce al doilea mitan a avut trei minute de prelungire.
# La Gloria Bistrița au fost folosiți ca jucători Under 21 Bogdan Antonache (născut 1994) și Alex Pop (născut 1993). Cei doi au fost apoi schimbați cu Bruma (născut 1994) și Gașpar (născut 1992).
# De partea cealaltă, la CS Mioveni, Under 21 au fost în acest meci Negoiță (născut 1992), Biceanu (născut 1994) și Răuță (născut 1992).
# Cei mai experimentați jucători ai Mioveniului au fost în acest joc căpitanul Mihai Olteanu, 34 de ani, și brazilianul Roberto Ayza, 33 de ani.
# La Gloria, veteranii de vârstă au fost portarul Albuț, 33 de ani, și fundașul Dan Matei, tot 33 de ani, ambii jucând în trecut și în Liga I.
# Oaspeții îl au ca principal pe Cristian Coroian, însă în acte, acesta este trecut director tehnic, în timp ce funcția de antrenor o ocupă Sandu Negrean.
# Căpitanii celor două echipe au fost la acest meci veteranii Mihai Olteanu, la gazde, și Septimiu Albuț, la oaspeți.

CS Mioveni – Gloria Bistrița 1-0 (1-0)
Galan (33)

Popescu – Cotigă, Olteanu, Negoiță, Cătălin Stan – Galan (77 Mazilu), Biceanu (57 Ene), Răuță, Ayza (85 Vintilă) – Alin Popa – Năstăsie. Antrenor: Marius Stoica

Albuț – Tîrcă, Dan Matei, Hlinca, Polgar – Polgar – Bucur, Nalați, Chițu (46 Șușu), Alex Pop (46 Bruma) – Antonache (67 Gașpar). Antrenor: Cristian Coroian

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 17 Mar. 2014, 15:33 Campionat
Pe aceeași temă