Victorie de 3 puncte într-un meci de 3 lei

16 Oct. 2011, 11:35 Campionat
Victorie de 3 puncte** într-un meci de 3 lei

Ca o coincidență, la Brănești aproape totul costă 3 lei. Călătoria cu microbuzul din București la Brănești costă 3 lei, biletul de acces pe stadionul „Cătălin Hâldan” face puțin peste 3 lei. Un pahar de suc, un croisant, ia ghiciți? Tot 3 lei, evident. Din păcate, și meciul dintre Victoria Brănești și glorioșii din Buzău a avut un fotbal doar de 3 lei.

Cele două echipe se aflau pe locurile 13 respectiv 14 , ambele cu câte 8 puncte. Trebuia să fie un meci aprig disputat pentru cele 3 puncte, dar de multe ori a fost un joc în care cele două echipe parcă se luptau să obțină locul 3 din coada clasamentului.

Prima repriză a fost caracterizată de mulți nervi, proteste , dueluri dure, lovituri fără balon. Toate acestea fiind permise datorită lipiciului de la buzunarul cu cartonașe al arbitrei Floarea Cristina Babadac. De exemplu, cu câteva minute înainte de pauză, Marincău aflat în inelul de la centrul terenului i-a aplicat un cot în figură lui Spătaru fară a primi nici măcar un galben. După pauză aceasta și-a revenit, arbitrând fară greșeală.

Buzoienii au ieșit mai deciși de la cabine și au avut 3 mari ocazii de a deschide scorul, dar pe care le-au ratat și cu ajutorul portarului Alin Bordeanu. Apoi în numai 3 minute, Victoria Brănești a reușit să înscrie de două ori și datorită voinței lui Dinu Todoran. În minutul 76, acesta a executat o lovitură liberă de langă marginea dreaptă a careului oaspeților, foarte rapid. Acesta a surprins pe toată lumea, mai puțin pe mijlocașul Ispir care aflat central în fața careului a pus latul și a trimis balonul în plasa porții căpitanului din poarta buzoiană, Sîrbu care era ocupat cu aranjarea zidului.

În minutul 79, la o fază prelungită de atac a oaspeților, nou intratul Zuluf primește o minge din adâncime de la Dinu Todoran și flancat de doi fundași adverși, fuge pe contraatac din propria jumatate de teren și ajuns la marginea careului advers trimite pe lângă portar, facând 2-0.

Spre ghinionul lui, Zuluf scoate de bucurie tricoul de pe el și vede galben. Un minut mai târziu face un fault aiurea în terenul advers și vede al doilea galben, fiind eliminat. Acum meciul părea jucat, dar în minutul 87, cu 3 minute înainte de final, Adrian Câmpeanu pune fruntea din 6 metri, înaintea portarului Bordeanu și stabilește scorul final 2-1, al unui meci cu 3 goluri. Pentru golul său Adrian Câmpeanu avea să fie taxat cu „perversa de pe stadionul Cătălin Hâldan”, după fluierul final al meciului, de portarul Alin Bordeanu.

Profitând de protestele celor de la Buzău la adresa brigazii de arbitraj, toate evenimentele desfășurându-se la centrul terenului, portarul Brăneștiului a venit parșivește și i-a aplicat un pumn celui care îi marcase gol cu câteva momente mai înainte. Deja meciul era încheiat, dar începuse un alt meci presărat cu incidente, îmbrânceli, proteste, strigăte, nemulțumiri și continuând cu intervenția jandarmilor care l-au reținut pe antrenorul secund Alex Ciobanu, fiul principalului Mihai Ciobanu. Acesta a fost eliberat după 3 sferturi de oră.

Victoria Brănești – Gloria Buzău 2-1
Ispir (76), Zuluf (79)/ A. Câmpeanu (87)

Victoria: Al. Bordeanu – B. Crăciun, Marincău, Lorincz, Isac – Ag. Chiriță (cpt.) – Ispir, D. Todoran, Al. Valentin (’46 Cl. Herea) – Cip. Stanciu (90+3 Cărpinișan), B. Oprea (’58 Zuluf)
Antrenor: Ciprian Urican

Gloria: Sîrbu (cpt.) – Berceanu, I. Filip, Țabără – Spătaru, Jercălău (’82 M. Manea), M. Pușcă, R. Tudor – Corcoveanu, A. Câmpeanu, D. Prodan (’58 Mihălcescu)
Antrenor: Mihai Ciobanu

articol scris de Laurențiu Cristian Bătrînu

16 Oct. 2011, 11:35 Campionat
Pe aceeași temă