Victorie cu gust de ,,Magiun”

28 Aug. 2011, 14:43 Campionat

Gloria Buzău a bifat prima victorie în această ediție de campionat după ce s-a impus cu scorul de 3-2 în confruntarea de pe teren propriu cu nou promovata Callatis Mangalia.Decise să oprească toate punctele în Crâng gazdele au început meciul bine iar asta s-a văzut și pe tabelă după ce Câmpeanu (10) a fructificat cu o lovitură de cap din șase metri centrarea lui Corcoveanu.

Bucuria buzoienilor nu a durat însă prea mult deoarece peste cinci minute oaspeții au reușit să restabilească egalitatea grație golului marcat de Iordache.La o minge aruncată în careu atacantul formației din Mangalia a reluat cu capul din apropiere și astfel lucrurile se complicau pentru Gloria.

Trupa lui Ciobanu a depășit repede momentul și a preluat din conducerea prin Boboc (20) acesta executindu-l cu un șut de la 15 metri pe portar.Nu a trecut prea mult timp și gazdele își măreau avantajul luînd o opțiune serioasă privind obținerea victoriei.În urma unui atac Câmpeanu a centrat pînă la Boboc (30) care a marcat cu o lovitură de cap stabilind dealtfel și scorul primului mitan.

După pauză misiunea celor de la Callatis a devenit și mai dificilă deoarece Ferariu (57) a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu fiind obligat să plece la vestiare.În ciuda faptului că a rămas în inferioritate numerică formația vizitatoare a izbutit să reducă din handicap prin Iordache (67) care a fructificat cu capul centrarea lui Borat.

Peste doar cîteva minute, autorul golului a părăsit și el terenul de joc fiind eliminat pentru cumul de galbene. Buzoienii nu au fost însă în stare să profite de situație și chiar au tremurat serios la un contraatac al oaspeților cînd scăpat singur Barbu (77) a pătruns în careu și de la numai șapte metri a șutat în portar.Finalul meciului a devenit unul palpitant iar gazdele au irosit și ele trei ocazii clare că lumina zilei care au aparținut noilor achiziții Tudor (87) și Mihălcescu (89 și 90).

Ultimul fluier al arbitrului a consfiintit o victorie importantă a Gloriei Buzău care așa cum declara antrenorul Misu Ciobanu în această ediție de campionat va avea o misiune extrem de dificilă.

GLORIA BUZĂ‚U – CALLATIS MANGALIA 3-2 (3-1)
Au marcat: Ad. Câmpeanu (10), D. Boboc (20, 30) / Șt. Iordache (15, 67)

Gloria: D. Sârbu – I. Filip (’61 B. Spătaru), C. Pușcă, Țabără, Poterașu – M. Pușcă (cpt.) (’75 R. Tudor), Horovei, Boboc, Corcoveanu – D. Prodan (’60 Mihălcescu), Ad. Câmpeanu
Antrenor: Mihai Ciobanu

Callatis: Dragne – Floricel (cpt.), R. Damian, Răvoiu (’40 Ferariu), R. Miron – Bardu, Cojenel, Bolat, Sofronie (’46 I. Kamara) – Șt. Iordache, Calagi (’66 Doicaru)
Antrenor: Marin Barbu

Eliminați:
Ferariu (57), Șt. Iordache (71) – 2 galbene ambii

articol scris de Adi SOARE

28 Aug. 2011, 14:43 Campionat
Pe aceeași temă