Utiștii o văd pe Ripensia ca pe o favorită la promovare: „Este în primele trei echipe”. Timișorenii răspund cu aceeași modenă

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 14:52 Campionat
Utiștii o văd pe Ripensia ca pe o favorită la promovare:

Deși fac parte din rândul formațiilor cu mare tradiție din România, cu zece titluri câștigate pe vremea fotbalului romantic, UTA și Ripensia se află doar pentru a treia oară față în față într-un meci de campionat. Precedentele două au avut loc sezonului trecut, iar timișorenii au ieșit pe plus, cu patru puncte luate în fața arădenilor.

„Bătrâna Doamnă” stă bine doar la capitolul meciuri amicale, cu două victorii: 4-2 (la Șiria, la începutul anului) și 2-0 (în urmă cu două luni în Ungaria), dar și o remiză (1-1, pe Șega în februarie 2017).

Ultima confruntare oficială între cele două grupări s-a terminat cu scorul de 3-2 în fața team-ului de pe Bega. S-a jucat pe 16 mai la Șiria, ocazie cu care „Ripi” se salva la rândul ei și matematic de la retrogradare. Toți marcatorii trupei lui Urican de acum trei luni și jumătate sunt și azi în lot (Dumiter, Ungureanu și Bădăuță), în timp ce „roș-albii” nu-i mai au pe Buia și Toma.

Despre diferența de omogenitate dintre formații a vorbit și antrenorul secund al UTA-ei înainte de meciul de mâine, care – însă – a inclus în ecuație și un alt aspect. „Știu foarte multe date despre Ripensia. A plecat din Liga a 6-a cu niște principii tehnico-tactice pe care puține echipe din România le au. Timișorenii au rămas la aceleași principii indiferent câți antrenori au schimbat, se bazează pe posesie, pe foarte multe pase scurte. Chiar și fără Mediop echipa arată bine de la mijloc în sus, dar nici în apărare nu stau rău. Am urmărit campionatul în aceste prime trei etape, iar Ripensia este în primele trei echipe din punct de vedere al omogenității. În plus, din ce știu, pentru finalul sezonului au ca obiectiv locurile 1-3. Va fi un meci greu, în care vom avea foarte mult de muncit. Dacă jucătorii vor fi umili, își vor vedea de treabă și vor transpune ceea ce am lucrat săptămâna asta la antrenament, cred că vom avea șanse de reușită”, a punctat secundul Cristian Păcurar, care a anunțat și ceva schimbări tactice și – poate – și de efectiv pentru jocul de sâmbătă dimineață.

Cristinel Matei și Paul Cubleșan par scoși din circuit, așa că variantele de mijlocași ofensivi nu sunt foarte multe la îndemâna lui Ionuț Popa.

Urican: „UTA este favorită”

De partea cealaltă, Ripensia a început bine sezonul, cu un succes la Brăila, acolo unde UTA a smuls doar remiza și a avut 2-0 pe terenul Luceafărului și 2-1 contra lui ACS Poli, dar s-a ales cu un singur punct din cele două dispute la final prin acel 2-2 de la Oradea. Așadar, foamea de puncte este destul de mare și în tabăra „roș-galbenilor”.

„Va fi un meci foarte greu pentru noi. UTA este favorită, în primul rând pentru că joacă pe un teren pe care sunt mai obișnuiți decât noi. Am făcut un joc de pregătire pe sintetic contra celor de la Centrul Național de Pregătire în vederea meciului. Ionuț Popa a reușit din nou să facă o echipă competitivă în această vară și, în plus, întotdeauna meciurile dintre Arad și Timișoara au fost dificile și pline de suspans. Noi am încercat să ne recuperăm mental după frustrările înfrângerii cu ACS Poli, un joc pe care sub nici o formă nu credeam că o să îl pierdem. Dar, în fotbal există accidente și sunt ferm convins că acel meci a fost doar un accident. Sperăm ca după meciul cu UTA să fim noi cei fericiți”, a declarat antrenorul Ciprian Urican pentru Sport Arad.

Formații probabile:

UTA: Bodea – Costin, Manea, Benga, Copaci – Coulibaly, Enescu – Stahl, Petra, Vădrariu – C. Rus.

Ripensia: Dobre – Ad. Popa, Burdeț, Apro, C. Toma – Zaluschi, Anghelina – Monea, Ungureanu, Dumiter – Bădăuță.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă