UTA, marea câștigătoare a derby-ului Vestului. Roșu: „Sunt trei puncte mari în lupta pentru promovare, dar mai avem două finale”

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 11:21 Campionat
UTA, marea câștigătoare a derby-ului Vestului.** Roșu:

UTA Bătrâna Doamnă a câștigat la scor de neprezentare derby-ul Vestului din Liga 2, 3-0 pe „Dan Păltinișanu” cu ASU Politehnica, în fața a aproximativ 10.000 de spectatori și rămâne în cursa pentru ocuparea locului 2 la finalul sezonului, poziție ce asigură promovarea directă în prima ligă. Arădenii au înscris prin Marius Curtuiuș (31′), Alin Gligor (33′) și Gianmarco Piccioni (90+2′) și au revenit pe poziția secundă, însă au un meci mai mult decât Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care are cu un punct mai puțin în clasament.

„Știam că e foarte important acest derby. Eram foarte concentrați și ne doream foarte mult să câștigăm, în primul rând pentru suporteri. Nu am primit gol, ceea ce e foarte important și am reușit să dăm trei. Sunt trei puncte mari în lupta pentru promovare. Primul gol a venit dintr-o acțiune bună, al doilea după un corner, tot o fază frumoasă. În repriza a doua, chiar dacă au suferit, cei de la Timișoara au luptat și ne-au pus ceva probleme, dar am reușit să închidem poarta și chiar să mai dăm noi un gol. Mă bucur foarte mult pentru suporterii care au venit în număr foarte mare și bineînțeles pentru echipă”, a fost prima reacție a antrenorului utist Laurențiu Roșu după victoria de la Timișoara, citat de Sport Arad.

„O promovare directă ar fi mai frumoasă și am evita o echipă de Liga 1”

Întrebat dacă s-ar întoarce la Timișoara și pentru meciul de baraj cu cealaltă Poli, ACS, Roșu a spus că mai întâi să se dispute ultimele jocuri din acest sezon. Antrenorul preferă însă ca UTA să promoveze direct.

„Mai avem două finale pe teren propriu, cu Balotești și Târgoviște. Vom încerca să obținem maximum de puncte și vom vedea ce va fi, pentru că nu depindem doar de noi. Cei de la Sepsi au un meci în minus, dar acum nu ne gândim la baraj. Dacă va fi cazul, vom face tot posibilul să promovăm. Sigur că o promovare directă ar fi mai frumoasă și am evita o echipă de Liga 1, care știți cu toții cât e de greu să o bați în duel eliminatoriu”, a comentat Laurențiu Roșu.

„Ambele galerii au fost la înălțime”

Îmbrăcat într-o cămașă alb-violet la meciul cu marea rivală din Timișoara, Laurențiu Roșu a comentat la finalul derby-ului și atmosfera creată de cele două galerii.

„Atmosfera a fost foarte frumoasă, cu număr foarte mare de spectatori la meci, de aceea mă bucur că am practicat un fotbal frumos, cu trei goluri și posesie bună. Și mă bucur că nu am primit gol. Mă bucur mult și pentru Piccioni, pentru că se antrenează foarte bine, merită acest gol, muncește foarte mult, e un jucător care a demonstrat că are valoare și ne poate ajuta. Sper să mai înscrie. Ambele galerii au fost la înălțime, însă terenul a fost cam greu, cu iarbă mare, cu toate acestea am reușit să legăm multe pase și ne-am creat destule ocazii de gol”, a încheiat antrenorul utist.

După acest succes, UTA a acumulat 65 de puncte în clasament, cu trei etape înainte de finalul sezonului, și e pe locul 2, în timp ce ASU Politehnica a rămas cu 37 de puncte și e pe locul 13.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 11:21 Campionat
Pe aceeași temă