UTA întâlnește Pandurii după cel mai bun meci al ei în acest sezon și după vestea că i se rotunjesc conturile. Balint: „Poate reprezenta un factor motivant suplimentar”

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 14:56 Campionat
UTA întâlnește Pandurii după cel mai bun meci al ei în acest sezon și după vestea că i se rotunjesc conturile.** Balint:

Veștile bune au venit una după alta la Pandurii Târgu Jiu, viitorul adversar al „Bătrânei Doamne” în campionatul ligii secunde. Dacă etapa trecută a reușit prima victorie stagională, 1-0 la Metaloglobus, echipa gorjeană a obținut, miercuri, un succes decisiv pentru viitorul clubului. Mai precis, Curtea de Apel Craiova a stabilit ca acționarii să achite peste 3 milioane de euro, sumă ce reprezintă cotizațiile aferente anilor 2014-2017. Decizia instanței este executorie, dar mai poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Toate detaliile despre acest verdict le puteți citi pe Liga2.ProSport.ro.

Laszlo Balint: „Poate fi un stimul suplimentar pentru tinerii jucători ai Pandurilor”

Întrebat dacă veștile bune venite din Instanță ar putea avea efect direct și asupra tinerei formații a lui Adrian Bogoi pentru jocul de sâmbătă, Laszlo Balint, antrenorul echipei UTA, a spus: „Într-adevăr, poate fi un stimul suplimentar pentru tinerii jucători ai Pandurilor. Nu știu, nu am făcut o statistică, dar cred că Pandurii are cea mai tânără echipă de la Liga a 2-a, poate și Snagovul. Pandurii este într-un moment de reviriment acum și – probabil – și această veste poate reprezenta un factor motivant suplimentar pentru ei. Dar repet, dacă noi vom fi cel puțin la nivel mental foarte bine, pregătiți pentru ceea ce ne va aștepta la Târgu Jiu, ar trebui să ne impunem jocul și să câștigăm. Suntem siguri că vom întâlni o echipă arțăgoasă, iar eu am avertizat echipa încă de marți, de la primul antrenament, că va trebui să facem față acestei agresivității cu care ne vor întâmpina cei de la Pandurii. Avem jucători de calitate, avem jucători care trebuie să reacționeze după punctele pierdute sâmbătă și îmi pun foarte mari speranțe pentru că am văzut ce s-a întâmplat la antrenament în aceste zile. Am și antrenat multe din aspectele care au fost mai puțin reușite în ultima perioadă și am încercat să reglăm aceste probleme pentru că, v-am spus, mă interesează foarte mult ca echipa UTA Arad să capete o identitate în ceea ce privește exprimarea în teren”.

Alexandru Ioniță: „E un meci pe care trebuie să îl câștigăm. Și cred că îl vom câștiga”

Alexandru Ioniță, cel mai important fotbalist al UTA-ei în săptămâna trecută cu cele trei reușite (două în Cupă și cea din campionat, cu Mioveniul) e optimist înainte de deplasarea în orașul lui Brâncuși. „Exact cum a spus și Mister, sâmbătă ne așteaptă un joc foarte important, pe care trebuie să îl câștigăm. Și cred că îl vom câștiga. Dacă vrem cu adevărat să fim în față, trebuie să tratăm fiecare meci la victorie. Pandurii este o echipă foarte agresivă, care dorește să arate unei echipe ca a noastră că merită să fie în Liga 2-a”, a spus „nouarul” arădenilor, citat de Sport Arad.

Chiar și după cele trei goluri reușite în ultimele două partide oficiale, fostul „vârf” al lui FC Koln nu se simte titular și a avut și o explicație pentru ratarea destul de mare dinaintea golului de 1-1. „Nimeni nu are locul de titular asigurat fiecare în parte trebuie să muncească și să dea maximum zi de zi, săptămână de săptămână, meci de meci. Îmi pare rău pentru acea fază, dar la fotbal se mai întâmplă să și ratezi. Dacă le dădeam pe toate poate nu mai eram aici, sincer”, a mai precizat Ioniță.

Înaintea meciului dintre Pandurii și UTA, programat sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, formația gorjeană se află pe locul 18, retrogradabil, cu 5 puncte, iar arădenii sunt pe poziția a 4-a, cu 13 puncte.

CITEȘTE și: Bolboașă nu e (doar) portarul de Cupă: „Concurența cu Iacob aduce rezultate bune pentru UTA!”

„Pandurii” au prins aripi după prima victorie obținută în acest sezon. Gemenii Cotolan așteaptă nerăbdători meciul cu UTA: „Jucăm cu una dintre cele mai bune echipe din Liga 2”

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 20 Sep. 2019, 14:56 Campionat
Pe aceeași temă