UTA a urcat pe podium după prima etapă a returului. Roșu, la finalul jocului de la Vâlcea: „Am avut și puțină șansă”. Ce spune despre transferul lui Adrian Petre

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 10:49 Campionat
UTA a urcat pe podium după prima etapă a returului.** Roșu, la finalul jocului de la Vâlcea:

Antrenorul formației UTA Bătrâna Doamnă, Laurențiu Roșu, a recunoscut că echipa sa a câștigat cu șansă meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 1-0, sâmbătă, în deplasare, în prima etapă a returului Ligii 2. Arădenii au urcat la finalul primei etape din retur pe locul 3, la două puncte în spatele poziție care asigură promovarea directă.

„Am avut probleme în defensivă la acest meci, ne putea costa, dar am trecut cu bine peste situațiile de atac ale CSM-ului și am înscris un gol care a făcut diferența. CSM a avut ocazii clare și noi am avut și puțină șansă. Din cauza terenului și pentru că în unele momente nu am avut curaj să ieșim cu mingea la picior și am jucat cu minge lungă, la fel a făcut și Vâlcea. Au fost importante duelurile aeriene și mingea a doua, acolo am avut un plus, am recuperat multe mingi pe respingeri. Vâlcea are jucători importanți, care au jucat mult timp în Liga 1, ne puteau crea probleme, dar este important că am câștigat, acesta era obiectivul nostru. De când am venit, am încercat să imprim un stil mai ofensiv, am reușit să înscriem la fiecare meci, afară de cel cu Satu Mare, când am jucat cu un jucător în minus. Cred că suntem peste Juventus la goluri marcate, dar avem probleme în faza defensivă, la ultimele două jocuri am avut șansă”, a spus Laurențiu Roșu.

„E clar că avem nevoie de întăriri, vreo trei-patru jucători”

La conferința de presă susținută în Zăvoi, tehnicianul arădenilor a anunșat că vizează întăririrea lotului în iarnă, pentru a putea ataca promovarea. „Juventus este principala favorită la promovare, e o diferență destul de considerabilă față de celelalte echipe, care suntem în urma lor, dar campionatul se joacă. Este important că am revenit dintr-o zonă dificilă a clasamentului, eram pe locurile 8-9, vedeam că eram departe de primele locuri, dar băieții au fost foarte receptivi și profesioniști. E clar că avem nevoie de întăriri, vreo trei-patru jucători pentru a putea aspira la mai mult. Din ce știu eu, oamenii din Arad sunt dornici să o vadă pe UTA în Liga 1. Toată lumea, conducerea clubului, cea a orașului, suporterii sunt alături de acest noi, sprijină acest proiect. E un lucru pozitiv, asta te face să crezi mai mult în ceea ce îți propui, e bine că se întâmplă așa. Într-adevăr, deocamdată, sunt probleme cu terenurile de antrenament și cu cel de joc. Ați văzut cu Poli cum s-a jucat din cauza drenajului, dar trebuie să ne adaptăm și să ne sacrificăm. Poate, în viitor, o să existe și în Arad o bază sportivă adevărată. O să fie și un stadion nou și atunci lucrurile pot intra pe un făgaș normal pentru fotbalul arădean”, a mai comentat antrenorul echipei fanion a Aradului.

Speră ca Adrian Petre să nu fie vândut în pauză

Tehnicianul arădenilor speră ca atacantul Adrian Petre să nu fie vândut în pauza competițională. „A avut într-adevăr oferte și o să mai aibă. E un fotbalist talentat, care a demonstrat că poate marca goluri multe, că poate face joc bun prin mișcările pe care le face și ce realizează în teren. Mai avem un meci, în pauza competițională vom vedea ce se va întâmpla și cu el. Eu mi-aș dori ca el să rămână cel puțin până în vară, dar vom vedea. Chiar azi am terminat jocul cu patru jucători sub 21 de ani, sunt tineri care pot ajunge la nivel mai bun”, a încheiat Roșu.

UTA Bătrâna Doamnă a ajuns la șapte meciuri consecutive fără eșec și a urcat pe locul 3, cel care duce la barajul de promovare, dar este la doar două lungimi de formația de pe locul 2, FC Brașov, care promovează direct.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 10:49 Campionat
Pe aceeași temă