UTA a spart gheața acasă

14 Oct. 2011, 23:31 Campionat

UTA a câștigat fără prea mari probleme meciul cu Gaz Metan Severin, reușind astfel prima victorie pe teren propriu din acest sezon.

După câteva minute de tatonări elevii lui Roland Nagy au început să controleze partida și în minutul 19, centrarea lui Nădăban l-a lovit în mână pe Crușoveanu, aflat în careu, iar arbitrul a arătat punctul cu var. Drăghici a executat cu emoții penalty-ul, mingea lovind bara înainte să intre în poartă. Bucuria gazdelor a fost și mai mare mare atunci când Șaim a fost eliminat pentru tragere de tricou, el mai primind un cartonaș galben cu câteva minute înainte.

Aflându-se în superioritate numerică, echipa arădeană a dominat jocul și până la pauză scorul putea deveni mai mare. Repriza secundă a început mai bine pentru oaspeți și după numai două minute, Neacșa egalează printr-o lovitură liberă executată impecabil. Fundașul „Bătrânei Doamne”, Alin Gligor, nu este de acord cu această egalitate și cinci minute mai târziu apare în careul advers de unde trimite puternic cu capul, Ștețca reușind cu greu să respingă în corner. Purece execută lovitura de colț și același Alin Gligor reușește de această dată să trimită mingea în plasă.

Cea mai controversată fază a meciului s-a petrecut în minutul 78, atunci când portarul oaspeților respinge lovitura de cap a lui Purece, iar tușierul a semnalizat că mingea a trecut de linia porții. Centralul a validat golul, moment în care toți jucătorii severineni au sărit să protesteze la tușier, fiind cu greu calmați de arbitrii și forțele de ordine.
Până la final, Purece și Capătă puteau majora scorul, însă Ștețca a fost inspirat si le-a apărat șuturile.

Partida se încheie în aplauzele celor aproximativ 500 de spectatori care au îndurat frigul și au venit la stadion. Este prima victorie a Bătrânei Doamne pe teren propriu, următorul meci urmând să se dispute tot la Arad, împotriva Gloriei Bistrița.

UTA Arad – Gaz Metan Severin 3-1
Drăghici (19 – pen.), Gligor (52), Purece (77) / Neacșa (47)

Smaranda – Calvin (58 Bălan), Pocuca (cpt.), Gligor, Siminic – J. Nicolae (46 Purece), Ignea, Hidișan, Nădăban (85 Neagoe) – Capătă, Drăghici
Antrenor: Roland Nagy

Ștețca – Vigariu (cpt.), Bălău, Crușoveanu, L. Rusu (46 Bițiș) – Neacșa, Vârtic, Olah, Șaim – Trifu (53 Boroiban), Mitic
Antrenor: Cosmin Bodea
Eliminat: Șaim (29 – 2 galbene)

Articol și foto de Sergiu DANIEL

14 Oct. 2011, 23:31 Campionat
Pe aceeași temă