UTA a reușit o „manita” la Târgu Jiu, cu Pandurii. Laszlo Balint: „Mă bucur că suntem pe o pantă ascendentă în ceea ce privește ideile și principiile noastre de joc”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Sep. 2019, 18:04 Actualizat: 21 Sep. 2019, 18:05 Campionat
UTA a reușit o „manita” la Târgu Jiu, cu Pandurii.  Laszlo Balint: „Mă bucur că suntem pe o pantă ascendentă în ceea ce privește ideile și principiile noastre de joc”

UTA și-a atins scopul la Târgu Jiu la capătul unei partide foarte bune pe faza ofensivă, cu goluri din partea tuturor celor trei atacanți ai săi. În apărare au fost mici probleme, dar importante rămân punctele și prestația în general solidă în fața unei echipe ce nu a pierdut cu Buzăul și a câștigat la București, cu Metaloglobus. UTA a câștigat cu 5-2 în deplasarea de la Pandurii, în etapa a 8-a a Ligii 2.

La final, Laszlo Balint a subliniat aspectele pozitive, dar nu le-a scăpat din vedere și pe cele negative. „Un meci pe care l-am controlat cap-coadă, din păcate am luat două goluri de la o echipă care – practic – nici n-a ajuns în careul nostru în urma construcției jocului și sunt foarte nemulțumit de acest aspect. Am tratat destul de superficial momentele fixe din care am luat gol. Pe de altă parte, mă bucur că suntem pe o pantă ascendentă în ceea ce privește ideile și principiile noastre. Pe lângă golurile marcate, ne-am mai creat destul de multe situații. Am reușit să contracarăm jocul vertical al adversarului, pe momentul tranziției noastre negative am avut mai multă siguranță. Sunt lucruri pe care, se pare, am reușit să le remediem, însă sunt foarte nemulțumit că am primit două goluri în urma a două faze fixe făcute cadou. Ideea de tranziție negativă trebuie interpretată la fel, indiferent de postul pe care joacă jucătorii respectivi. Una peste alta, jucătorii au fost mult mai responsabili, au înțeles zilele trecute problemele pe care le-am întâmpinat la meciul cu Mioveni și am reușit să le remediem”, a spus antrenorul „roș-albilor”, citat de Sport Arad.

Toți cei trei atacanți trimiși pe teren au marcat

Conform așteptărilor, stafful tehnic utist i-a titularizat pe Ioniță și Ciprian Rus în avanposturi, iar pe Buhăcianu l-a băgat pe teren în partea a doua. Rezultatul a fost maxim, toți trei înscriind în poarta lui Mihai Cotolan și făcând din atacul „roș-albilor” cel mai prolific din Liga a 2-a după opt runde, cu 20 marcate. „Mă bucur foarte mult că atacanții au fost eficienți în fața porții, cu toate că am avut și alte situații bune din care nu am marcat. Dar, ar fi ridicol să spun că la 5 goluri marcate în deplasare sunt nemulțumit”, a adăugat Balint.

David Miculescu și Alin Șeroni au ieșit accidentați

Arădenii au fost nevoiți să facă două modificări pe fondul problemelor medicale întâmpinate de David Miculescu și Alin Șeroni. „Din păcate, de ce ne-a fost frică nu am scăpat astăzi, pentru că am fost nevoit să fac două modificări din cauza unor probleme cauzate în special de suprafața sintetică. S-a nimerit să avem această serie cu patru jocuri la rând pe sintetic, sperăm să ieșim bine, fără alte accidentări. Sper ca Miculescu și Șeroni să nu aibă nimic grav, de aceea i-am scos și imediat ce au acuzat probleme musculare, pentru a evita altele mai mari”, a închiat antrenorul Campioanei Provinciei.

La finalul disputei, „roș-albii” au sărbătorit succesul alături de cei aproximativ 50 de fani deplasați la Târgu Jiu, care au stat într-un sector fără scaune, de pe arena improvizată lângă stadionul mare. Fotbaliștii utiști se întorc în această după-amiază la bază, iar de mâine pregătesc marele meci cu Dinamo, din 16-imile Cupei României, pe care îl vor desfășura cu casa închisă. În campionat, UTA o întâlnește în runda următoare, pe teren propriu, pe Daco-Getica.

CITEȘTE și: Ciprian Rus a ajuns cota 6 goluri stagionale: „La Arad toată lumea vorbea despre Dinamo, dar noi nu ne permiteam să plecăm fără toate punctele de la Târgu Jiu”

Adrian Bogoi a găsit motivul pentru jocul slab al „pandurilor” cu UTA: „Am stat prost în teren încă din minutul 1. A trebuit să fac și improvizații”

La aniversarea zilei de naștere, Moise și-a făcut cadou două „asisturi”: „Un meci controlat pe toată durata sa, să ne lăsăm toată energia pe teren cu Dinamo”

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel MUSCĂ‚ / Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Sep. 2019, 18:04 Actualizat: 21 Sep. 2019, 18:05 Campionat
Pe aceeași temă