Unirea Alba Iulia se poate desființa de marți!

22 Jul. 2012, 15:00 Campionat
Unirea Alba Iulia** se poate desființa de marți!

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Unirii Alba Iulia, Oliviu Feneșan semnalează o situație disperată la divizionara secundă, care are șanse infime să ia startul în noul sezon.

Oficialul a spus, în exclusivitate pentru Sport Total FM, că autoritățile locale nici nu vor să audă de echipa de fotbal, care nu se mai poate descurca de nicio culoare, în condițiile în care trebuie să dea în judecată cluburi ca Empoli, Standard Liege sau Turnu Severin pentru a recupera peste 160.000 de euro, bani datorați de formațiile respective pentru fotbaliștii cumpărați de la Unirea.

„€œSituația echipei e dezastruoasă. La ora actuală nu am început nici pregătirile. Nu avem asigurată o bază financiară. 90% nu ne vom prezența la începutul campionatului. Mai sperăm, totuși, pentru că avem de primit niște restanțe pentru jucătorii vânduți la Vaslui, la Empoli, la Severin. De la Standard Liege nu am primit cotă parte din transferul lui Gicu Grozav, care acum face furori prin Liga I. Spun cu reget și cu rușine că suntem într-o situație dramatică, pentru că Unirea a făcut o figură frumoasă în fotbalul românesc, iar acum suntem puși în situația de a închide stadionul”, a declarat Oliviu Feneșan, în emisiunea „ÂœFotbal la matineu”, realizată de Horațiu Sima.

„€œPractic, nu avem nicio susținere. De doi ani de zile am trăit numai din vânzarea jucătorilor. Factorii locali nu mai vor să sprijine fotbalul din Alba Iulia, pur și simplu nu vor să audă de noi. Suntem într-o situație penibilă și rușinoasă. În ultima perioadă am avut o sponsorizare de la Roșia Montana, unde se știe care e situația și se va sista activitatea de acolo”, a adăugat vicepreședintele Consiliului de Administrație al divizionarei secunde.

„€œToată lumea așteaptă un deznodământ. Nu a plecat niciun jucător, deși suntem în tratative cu Vasluiul pentru doi juniori din loturile naționale. Dacă vom avea măcar promisiuni din partea clubului din Vaslui, vom vedea. Avem restanțe salariale de două luni de zile. Dacă am lua măcar banii de la Empoli, am putea să le plătim”.

Iată banii pe care îi are Unirea de încasat din vânzările de jucători:

60.000 de euro de la Standard Liege
100.000 de euro de la Empoli
25.000 de euro de la Turnu Severin.

Despre datoriile pe care le are Vasluiul față de Unirea: „€œLa Vaslui e o situație încurcată cu impresarul Florin Manea. Cei de la Vaslui spun că i-au plătit lui, iar nouă nu ne-a venit niciun ban”.

€œ”Dacă până marți (n.r. 24 iulie) nu se rezolvă nimic, cu regret ne vom anunța retragerea”, Oliviu Feneșan, vicepreședinte CA Unirea Alba Iulia

Sursa: Sport Total FM

22 Jul. 2012, 15:00 Campionat
Pe aceeași temă