Un nou antrenor schimbat în Liga 2? „Doctorul” e dispus să plece: „E nevoie de o schimbare și sunt dispus să-i dau posibilitatea conducerii să o producă”

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 11:40 Campionat
Un nou antrenor schimbat în Liga 2?**

Fără o victorie în campionat tocmai din etapa a 3-a, excluzând succesul anulat cu Șoimii Pâncota, Unirea Tărlungeni trece printr-o perioadă neagră, în ultima săptămână pierzând alte două jocuri importante. Miercuri a cedat fără drept de apel, pe teren propriu, 5-0, în 16-imile Cupei României, cu ASA Târgu Mureș, în timp ce duminică a pierdut din nou acasă, în etapa a 14-a, 4-2 cu UTA Bătrâna Doamnă după ce a condus de două ori.

Aflată pe loc retrogradabil cu doar 10 puncte acumulate până acum, Unirea Tărlungeni și-ar putea schimba antrenorul. Tocmai Laurențiu Tudor a anunțat asta după înfrângerea cu UTA, recunoscând că a avut deja o primă discuție în acest sens cu conducerea grupării care s-a mutat în această vară la Ștefănești.

„Chiar dacă am jucat bine și nu meritam să pierdem, e nevoie de un șoc la echipă. E nevoie de o schimbare și sunt dispus să-i dau posibilitatea conducerii să o producă. Important e clubul, respectiv rezultatele echipei, nu un om sau altul, mi-am expus deja punctul de vedere în fața conducerii”, a spus, pentru Sport Arad, Laurențiu Tudor. Acesta nu ar fi primul antrenor schimbat după o înfrângere în fața UTA-ei. După etapa a 2-a din acest sezon, Adrian Iencsi își dădea demisia de la Foresta Suceava și era înlocuit de Cristian Popovici.

„Eu zic că am făcut o figură frumoasă, ne-am creat ocazii, am condus de două ori, dar, probabil, există niște limite la jucătorii noștri. Am comis destule erori individuale, psihologic, dar și ca inteligență nu am fost la nivelul adversarului. Altfel, UTA nu mi s-a părut o echipă strălucită, am jucat și cu echipe mai bune, mai pragmatice. Strătilă înseamnă mult din potențialul ofensiv al echipei arădene, ar putea juca liniștit la o echipă de mijlocul clasamentului în Liga 1. Dar, formațiile cu jucători mai buni îl pot bloca pe Strătilă și nu o văd pe UTA să creeze mari probleme în atac. Dar, pentru noi, totul e istorie acum, iar viața, ca ceasul, merge doar înainte”, au fost explicațiile celui poreclit „Doctorul” de către elevii săi după înfrângerea cu UTA.

După desfășurarea celei de-a 14-a etape în campionatul Ligii 2, Unirea Tărlungeni se află pe locul 16, retrogradabil, cu doar 10 puncte, tot atâtea cât au și CS Balotești și Metalul Reșița. Runda viitoare, Unirea joacă în deplasare un alt meci extrem de important, la Timișoara, cu ASU Politehnica.

În primele 14 etape echipele care și-au schimbat antrenorii sunt: Foresta Suceava, Luceafărul Oradea, Șoimii Pâncota, Metalul Reșița, FC Academica Clinceni, ACS Berceni și UTA Bătrâna Doamnă.

Marius ANGHEL 31 Oct. 2016, 11:40 Campionat
Pe aceeași temă