Un fleac, i-au ciuruit! Victorie clară pentru Dunărea la Clinceni. „M-am temut că poate fi una dintre zilele lor bune”

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 16:29 Campionat
Un fleac, i-au ciuruit! Victorie clară pentru Dunărea la Clinceni.**

Dunărea Călărași a trecut repede peste golul încasat la începutul meciului de la Clinceni, desfășurat duminică, în etapa a 30-a a Ligii 2, și a învins categoric Academica, scor 4-1. Bogdan Șandru a dat două goluri, unul de generic, iar Cristian Pușcaș a marcat superb cu capul. Pe final, Rafael Licu s-a trecut și el pe lista marcatorilor. Bogdan Danciu și Alexandru Avram au părăsit terenul accidentați, al doilea acuzând o lovitură ce s-ar putea dovedi gravă.

Ultimul meci al Ligii a 2-a din etapa a 30-a le-a adus față în față pe Academica Clinceni și Dunărea Călărași. Gazdele au început tare partida și au deschis scorul prin Mihai Ion în minutul 9, după ce a rămas singur cu Cezar Lungu, la culcat și a înscris cu un șut în dreapta portarului.

Trupa lui Adi Mihalcea a reușit să revină spectaculos pe fondul unui joc cursiv. Cristian Pușcaș (17) a egalat după ce a plonjat și a trimis cu capul de lângă Marian Marin, pe centrul porții, o minge centrată de Țenea (16). Mai mult, Dunărea a preluat conducerea pe tabelă, după ce jocul îl preluase de mult timp, cu o super-execuție. Bogdan Șandru (32) a bătut perfect o lovitură liberă de la 30 de metri ușor lateral stânga, sus, peste zid, aproape de vinclu, făcându-i inutilă săritura lui Matache.

În partea secundă, Dunărea a făcut spectacol și și-a dominat autoritar adversarul. Bogdan Șandru (84) a făcut 3-1 dintr-o lovitură de pedeapsă obținută de nou-intratul Licu, la un duel cu Perju. Același Rafael Licu s-a mai remarcat decisiv încă o dată, în minutul 89, cu o pătrundere pe dreapta în careu și o finalizare din 10 metri.

Dunărea a demonstrat încă o dată că înfrângerea cu Juventus a fost o pasă proastă, iar acum e la a doua victorie consecutivă, după ce runda trecută a trecut și de Olimpia. Călărășenii au acumulat 38 de puncte și au urcat pe poziția a 9-a în clasament, în timp ce Academica Clinceni merge din ce în ce mai prost, a rămas cu 30 de puncte și e pe locul 13.

Mihalcea: „Mi-am făcut prea multe griji”

La final de partidă, antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, spune că, în ciuda victoriei înregistrate, meciul cu Academica nu a fost atât pe ușor pe cât pare.

„Dacă ne uităm la rezultatul final, cineva care nu a văzut meciul la tv poate să creadă că a fost un meci ușor, dar nu a fost chiar așa. Am început destul de timid meciul, am fost conduși cu 1-0, după care am reintrat în meci, am controlat jocul, să spunem, am preluat frâiele și am reușit până la pauză să întoarcem rezultatul. A doua repriză am început-o timid, dar pe finalul meciului am reușit să ne desprindem. N-am avut mari emoții, cel mult am fi putut fi egalați. Cei din Clinceni, în a doua repriză, nu au avut o forță în atac foarte mare. Au încercat, au împins jocul, dar nu au reușit să ne pună poarta în foarte mare pericol. O evoluție bună a băieților, per total. Au avut atitudinea necesară! Eu, cel puțin la începutul meciului, m-am temut, dar să zicem că mi-am făcut prea multe griji”, a declarat, citat de site-ul Dunării, Mihalcea.

Mihalcea se aștepta ca echipa sa să revină în joc după ce a încasat golul în minutul 9. „Nu pot să zic că am avut emoții, întrucât golul lor a venit pe fondul unui joc bun al nostru, dar o greșeală individuală pe centrul terenului, o pasă greșită ne-a costat. Îmi pare bine că am reacționat și că am reușit să întoarcem rezultatul până la pauză. Am avut puterea să nu cădem, am avut forța necesară să atacăm mai mult și să-i desfacem într-un moment în care ei începuseră să se închidă și să se aglomereze în centrul terenului și asta mă bucură.

Nu cred că în meciul acesta am avut vreun moment în care să credem că nu am putea să câștigăm. M-am temut, într-adevăr, înainte de începerea partidei, când nu am considerat Clinceniul o echipă slabă, și din punctul acesta de vedere mai ales, văzându-le ultimele meciuri, cu aceste rezultate sau jocuri contradictorii. M-am temut că poate fi una dintre zilele lor bune. Dar în timul meciului nu am avut niciun moment această frică”, a mai spus Mihalcea.

Miercuri, 26 aprilie, Dunărea va lua trei puncte la „masa verde”, pentru că Unirea Tărlungeni s-a retras, iar apoi urmează duelul cu UTA Bătrâna Doamnă, programat duminică, 30 aprilie, la Călărași.

ACADEMICA CLINCENI – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI  1-4
Mihai Ion 9′ / Cristian Pușcaș 17′, Bogdan Șandru 32′, 89′ – pen., Rafael Licu 89′

Matache (cpt.) – Bg. Stancu, Andr. Nițu, M. Marin, Perju – Pulhac, Al. Lazăr (Onțel 62′) – Vențer (D. Benzar 55′), H. Chiacu, C. Gheorghe – M. Ion (Cioablă 78′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Andr. Chindriș, Bg. Matei, Cr. Matei
Antrenor: Adrian John Ene

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Sil. Matei, Șandru, Ibrian – Preoteasa, Cr. Pușcaș – Danciu (Licu 62′), C. Cristea, Kanda – Țîră (Al. Avram 46′, Cincă 81′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Ciocâlteu, M. Ștefan, Modra
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Arena 1 (Clinceni); Arbitru: Marian Barbu; Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (toți din Făgăraș).

Articol scris de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 24 Apr. 2017, 16:29 Campionat
Pe aceeași temă