Trei puncte de aur în noroi! Știința Miroslava a dat lovitura pe final în fața Mioveniului, pe un teren imposibil

La un pas să fie amânat din cauza ninsorii abundente, meciul de sâmbătă de la Uricani dintre Știința Miroslava și CS Mioveni, contând pentru etapa a 26-a a Ligi 2, s-a jucat până la urmă, dar s-a transformat, treptat, din fotbal, în lupte în noroi. Pe un teren imposibil, în special în repriza secundă, când noroiul a luat locul zăpezii, în condițiile în care la Uricani a bătut soarele puternic la ora partidei, meciul a fost decis de o fază fixă, cu un sfert de oră înainte de final. Miroslava s-a impus pe merit, cu 1-0 (0-0), printr-un gol marcat de Alexandru Marin, și a luat o importantă gură de oxigen după acest prim succes din 2018.

Gazdele au început mai bine meciul și au avut de două ori șansa deschiderii scorului în primul sfert de oră prin Buhăcianu (12) și Milea (15), ale căror șuturi l-au găsit la post pe portarul oaspeților. În minutul 20, Cărăruș a creat o fază periculoasă pe partea dreaptă, i-a pasat în careu lui Corban, dar acesta a șutat puțin pe lângă poartă, dintr-o poziție bună. Echipa oaspete nu a rămas datoare și a avut la rândul ei trei bune oportunități de a înscrie, prin Andrei Neagoe. În minutele 28 și 35, mijlocașul Mioveniului a irosit două lovituri libere din poziții excelente, șutând peste poartă. Între aceste două faze, în minutul 33, același Neagoe l-a găsit la post la Turiță, cu un șut din careu.

Introdus inspirat de Kerezsy, Marin a decis meciul

În repriza a doua s-a jucat mai puțin fotbal, în condițiile în care terenul a cedat total, fiind mai mult mocirlos. În această situație, era tot mai clar că meciul se va decide doar în urma unei faze fixe. Ceea ce s-a și întâmplat. După o ocazie uriașă a lui Viorică, în minutul 55 (ratare singur cu portarul), Miroslava a dat lovitura în minutul 74, prin Alex Marin. Introdus inspirat în teren de antrenorul Adrian Kerezsy, în minutul 66, Marin a marcat golul victoriei cu un șut pe jos, din careu, la rădăcina barei, după un corner executat de Cărăruș, de pe partea dreaptă.

Laurențiu Roșu a mutat imediat după primirea golului, i-a trimis în teren pe Vintilă și Negoiță, dar Miroslava a știut să gestioneze bine finalul de meci și a reușit să apere fragilul avantaj.

Succes extrem de important pentru Miroslava, care urcă dincolo de linia roșie a clasamentului și poate aborda cu mai multă liniște și încredere dubla de foc din deplasare cu Chindia Târgoviște și FC Hermannstadt. De cealaltă parte, Mioveniul nu reușește să iasă din pasa proastă, rămânând fără victorie în ultimele cinci meciuri.

Startul partidei, amânat cu 45 de minute. Observatorul partidei a coordonat lucrările de deszăpezire a terenului

Meciul de la Uricani a început cu o întârziere de 45 de minute, pentru a permite organizatorilor să curețe terenul de zăpadă. Zeci de persoane au intrat pe teren încă de la ora 5 dimineața și au reușit să înlăture stratul gros de omăt, de aproximativ 30 de centimetri. Activitatea a fost coordonată chiar de către observatorul de joc, Dumitru Crăciun, din Ilfov, care le-a sugerat organizatorilor să apeleze la excavatoare pentru a curăța în timp util suprafața de joc.

„La prima oră am venit la stadion și le-am spus celor de la Miroslava să intre cu excavatoarele pe teren, pe răspunderea mea, pentru a degaja stratul foarte gros de zăpadă. Altfel, probabil meciul nu s-ar fi jucat. Organizatorii și-au făcut treaba, nu am ce să le reproșez. Și-au dat toată silința pentru a curăța terenul, au muncit ore în șir, dar cu vremea nu te poți pune”, a declarat, pentru Liga2.ro, observatorul de joc al partidei, Dumitru Crăciun.

Ambele echipe au solicitat amânarea partidei, cu o zi înainte

La Iași a nins abundent, vineri, fără încetare, timp de mai bine de 12 ore, iar pe teren s-a așternut un strat de aproape 30 de centimetri de zăpadă. În aceste condiții, ambele echipe au solicitat amânarea partidei, trimițând în cursul dimineții de vineri, la Federația Română de Fotbal, un document prin care se menționa că oficialii ambelor formații sunt de acord ca partida să nu se joace.

Cum Iașiul nu se afla sub avertizare meteo de cod galben sau portocaliu, federalii au solicitat mai multe documente din partea Poliției sau a Direcției de Drumuri, fotografii cu terenul, pentru a avea o bază legală de amânare a partidei. Documentele justificatoare nu au fost trimise de către cei de la Iași în timp util, astfel că decizia de amânare sau nu a partidei a rămas la latitudinea arbitrilor.

În mod surprinzător, după ce vineri am avut o zi de iarnă autentică la Iași, sâmbătă vremea a fost foarte frumoasă, a ieșit soarele, și în aceste condiții era greu ca meciul să se amâne, mai cu seamă că terenul a fost degajat în totalitate de zăpadă. La ora 10.00, arbitrul partidei s-a consultat cu cei doi antrenori și s-a convenit ca meciul să se joace, cu o întârziere de 45 de minute, timp în care suprafața de joc a fost degajată de zăpadă.

Rezervă de portar de doar 17 ani pentru Știința

Rezerva de portar a Științei în meciul cu CS Mioveni a fost Călin Șerban, un puști talentat, de doar 17 ani. Antrenorul Kerezsy a fost nevoit să apeleze la Șerban, portar la juniorii clubului, în condițiile în care Târnovanu a fost convocat la lotul național Under 19, iar Țintea era accidentat.

Astfel, Călin Șerban a fost pentru prima dată în carieră pe foaia de joc la un meci din Liga a 2-a, la doar 17 ani. Acesta este fiul unui fost jurnalist sportiv ieșean, Ciprian Șerban, la rândul său fiu de fost fotbalist. „Când a auzit că va fi rezervă în acest meci, a avut mari emoții. Este primul său meci de liga a doua. Sper ca această prezență să-i dea încredere, să se pregătească foarte bine în continuare și să ajungă să debuteze cât mai rapid în acest eșalon”, a declarat tatăl lui Călin, Ciprian Șerban.

ȘTIINȚA MIROSLAVA – CS MIOVENI    1-0
Alexandru Marin 74′

Turiță – Andr. Chindriș, Moisi, Seb. Bucur, Agrigoroaei – Milea (cpt.)(Săvoaia 80′) – Cărăruș, Corban (C. Nemțanu 75′), Viorică (Al. Marin 66′), Izmană – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: C. Șerban – Ambrosie, Asăvoaei, Iovu
Antrenor: Adrian Kerezsy

F. Croitoru – Ct. Alexe (Mih. Vintilă 78′), Gugu, Fl. Ilie, Burnea – Rob. Gherghe, Andr. Neagoe (Cip. Negoiță 78′), Pirtea, Rădescu – Seb. Ivan, Ayza (cpt.)(C. Năstăsie 67′)
Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Ed. Stoica, Ed. Neacșu, Ed. Florescu
Antrenor: Laurențiu Roșu

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Bogdan Ionuț Anghelinei (Galați); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

După acest rezultat, Știința Miroslava face 27 de puncte și urcă pe prima poziție de deasupra locurilor retrogradabile, pe 15. CS Mivoeni e pe locul 8, cu 31 de puncte. În intermediară, Știința joacă marți, de la ora 16:00, la Chindia Târgoviște, iar CS Mioveni joacă miercuri, de la ora 19:30, pe teren propriu, cu UTA Arad. La finalul săptămânii următoare, ieșenii joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Sibiu, cu FC Hermannstadt, iar CS Mioveni primește vizita, de la ora 11:00, a Forestei Suceava.

VEZI celelalte REZULTATE înregistrate în ETAPA A 26-A

AICI poți vedea o GALERIE FOTO a meciului de la Uricani

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Pe aceeași temă