Transpirație și chin până la ultimul fluier! Petrolul s-a impus în derby-ul cu ASU Poli cu două goluri marcate în prelungiri

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Sep. 2018, 16:13 Campionat

Petrolul Ploiești a câștigat cu 2-0, astăzi după-amiază, meciul de pe teren propriu cu ASU Politehnica, după două goluri marcate de Laurențiu Marinescu și Alexandru Tudor Șaim în prelungiri. A fost un joc destul de sărac în faze de poartă, mai ales că timișorenii s-au mulțumit să se apere. Până la urmă, alb-violeții au pierdut datorit strategiei de „ciupeală”, după un meci cu un spectacol frumos în tribune. De subliniat că în debutul jocului, bănățeni au reclamat nevalidarea unui gol.

Prima repriză a fost una mai interesantă din tribune, unde atât galeria Petrolului, cât și cea a timișorenilor, au întreținut atmosfera. La un moment dat, fanii gazdelor au dat și cu petarde. Altfel, situația din teren nu a fost grozavă. În minutul 13, bănățenii au solicitat validarea unui gol, dar arbitrul a refuzat. Ignea a bătut un corner, iar Nicolescu a reluat spre poartă din 7 metri. Tordai, aflat în spatele liniei porții, a prins balonul pe linie, iar scorul a rămas 0-0, centralul neconsiderând că mingea ar fi trecut cu toată circumferința. Nici Petrolul nu a reușit să își creeze mari ocazii, cu un singur șut puternic al lui Ciocâlteu, reținut de portarul Murariu.

Alb-violeții și-au ținut adversarii în șah, cu toate schimbările lui Grozavu

După o primă repriză slabă, Grozavu a plusat cu Lumu la pauză și Claudiu Herea, din minutul 54. Gazdele au controlat jocul, dar tot nu au reușit să marcheze. Marinescu nu a nimerit spațiul porții după o combinație cu Țigănașu, iar Ghinga a tras peste poartă, de la distanță. Și Bilia a încercat un șut de la 30 de metri, dar reținut de Tordai. Apărarea timișoreană a încurcat mult atacul petrolist, care nu a găsit resurse, irosind și un balon peste poartă, prin Marinescu, jucător ce nu a obținut nimic nici din două lovituri libere.

Proteste ale timișorenilor la adresa arbitrului și două goluri pe final

Petrolul a continuat cu atacurile sterile. Lovitura de cap a lui Tudor Șaim a fost una ușor de prins pentru Murariu, iar Lumu nu a putut ajunge și valorifica o centrare bună. Timișorenii au protestat la acordarea unei lovituri libere indirecte în minutul 85, după ce Mera a ridicat un picior în fața lui Marinescu. Faza a rămas fără rezultat, dar, în prelungiri, Petrolul a marcat de două ori. Prima dată a făcut-o Marinescu, după o așezare a lui Ghinga, iar apoi, Tudor Șaim, la vinclu, din 18 metri, după o pasă de la Lumu, venită în urma unei acțiuni pe contraatac.

PETROLUL PLOIEȘTI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-0
Laurențiu Marinescu 90+2′, Alexandru Tudor Șaim 90+4′

Tordai – Alb. Olaru, Fl. Plămadă, L. Cazan, Țigănașu – Ghinga (cpt.) – Ciocâlteu (Ct. Ștefănescu 72′), Laur. Marinescu – N. Popescu (Lumu 46′), Arnăutu (Cl. Herea 54′), Tudor Șaim
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Antoche, Rob. Grecu, Ant. Cruceru
Antrenor: Leo Grozavu

Murariu – Bilia, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Nicolescu (Lazea 66′), Vidrășan – Bedea, A. Ignea, Bozian (I. Plămadă 70′) – Velici (Bănică 88′)
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Ghinescu, Dr. Cojocaru, Miholca
Antrenor: Cosmin Petruescu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Adrian Vornicu (Iași).

Petrolul își menține astfel poziția a 3-a și după etapa a 7-a, acum având 16 puncte. Etapa viitoare se deplasează la U Cluj. ASU Politehnica, cu 7 puncte, a coborât e locul 13. Runda viitoare are meci acasă, cu CS Mioveni.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Petrolul

Anda DELIU, Marius ANGHEL 16 Sep. 2018, 16:13 Campionat
Pe aceeași temă