Argeșul câștigă la Timișoara, după o opoziție ștearsă a Ripensiei. Gazdele au terminat meciul în zece oameni, deși n-au avut eliminat

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Nov. 2019, 18:28 Campionat

Campionii FC Argeș s-a impus, sâmbătă, cu 2-1 pe terenul celor de la Ripensia Timișoara, arena Electrica, cu golurile marcate de Răzvan Matiș și Andrei Prepeliță, în timp ce pentru gazde a marcat Alexandru Neagu. Partida din prima etapă a returului s-a jucat pe un teren degradat și a început cu 6 minute întârziere, după ce s-a ieșit greu de la vesitare și apoi s-a intonat și imnul național, în perspectiva zilei de 1 Decembrie.

Ripensia a contat în atac prin Neagu în mare parte a meciului. Piteșteanul nu a reușit însă să-l învingă pe Ducan în prima repriză cu șuturile sale. Echipa lui Ionuț Badea a avut o evoluție consistentă tot meciul, în atac, dar și cu linia de fundași foarte bine așezată în careu la fiecare moment când timișorenii atacau. În minutul 14, Buhăescu a centrat bine pentru Blejdea, care din câțiva metri nu l-a putut învinge pe Dobre. Peste zece minute, Nini Popescu a tras mult peste dintr-o situație ideală, spre disperarea celor din club.

Incursiunile ofensive ale piteștenilor au fost rodnice

În minutul 27, Argeșul a și marcat. Blejdea a centrat pentru Răzvan Matiș, care a înscris din 3 metri. Formația piteșteană a continuat să domine jocul și a mai avut faze la care a reușit să urce cu cel puțin doi jucători în apropierea de poarta lui Dobre. Prepeliță a primit o minge foarte aproape de buturi în minutul 39, dar a trimis alături de poartă.

Ripensia a sperat la mai mult, dar degeaba

La pauză, Pelici a plusat cu Zaluschi, pentru un plus ofensiv în linia mijlocașilor centrali, alături de Neagu. Iar repriză a început bine pentru Ripensia, care a înscris după o fază similară celor din care piteștenii au fost periculoși. Voinea a centrat pentru Neagu, care a marcat cu capul de la bara a doua. Argeșul a continuat să joace curajos și după egalare și Blejdea putea marca în minutul 50, dar Dobre a reținut din fața sa. Dobre a mai intervenit și în fața lui Turda. După egalare, ripensiștii nu au mai jucat mare lucru.

Despărțire deloc grozavă pentru Ripensia de fani

Spectatorii au avut și momente când au fost foarte nemulțumiți, ca la o minge trimisă în aer de Lungu, într-o tentativă eșaută de centrare. Campionii FC Argeș au egalat după un cornner, când Prepeliță a profitat de ieșirea proastă a lui Dobre și a marcat cu capul din 2 metri. Neagu a mai avut un șut periculos, care s-a dus însă peste poartă. Din minutul 82, după epuizarea schimbărilor, gazdele au rămas cu un om în minus, după ce Burdeș a suferit o entorsă. Până la final, piteștenii au mai irosit o ocazie prin Blejdea.

RIPENSIA TIMIȘOARA – CAMPIONII FC ARGEȘ  1-2
Alexandru Neagu 48′ / Răzvan Matiș 27′, Andrei Prepeliță 68′

Șt. Dobre – Caius Lungu, Hecsko, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeț, Stoi (Zaluschi 46) – Al. Popovici, Al. Neagu (Fotescu 75), Chera (T. Călin 75) – Alb. Voinea
Rezerve neutilizate: Mociu – Tînc, I. Gavrilă, Golda
Antrenor: Alexandru Pelici

Ducan – Tofan, Turda, Șerbănică, Mușat – Prepeliță (cpt.) – Rz. Matiș, I. Șerban (Brînzan 77), Blejdea (Rob. Grecu 90+3), N. Popescu (I. Năstăsie 88) – Buhăescu
Rezerve neutilizate: Micle – Ct. Barbu, Dănescu, Andr. Panait
Antrenor: Ionuț Badea

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova); Rezervă: Tudor Florin Jurcă (Arad); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Adrian Lucaci (Arad).

Cu 30 de puncte, Campionii FC Argeș este pe locul 5 momentan și de Moș Nicolae va juca cu Sportul Snagov. Cu 23 de puncte, Ripensia e momentan pe locul 14. În ultimul meci al anului, roș-galbenii vor juca la Buzău.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIE / Mediafax Foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 30 Nov. 2019, 18:28 Campionat
Pe aceeași temă