Timișoara le va avea pe cele două Poli adversare în același eșalon și trei echipe în Liga 2, pentru prima dată de la înființarea lor. Președintele FRF consideră că unirea alb-violetelor era mai oportună

Marius ANGHEL 30 Jun. 2018, 14:31 Campionat

Sezonul 2018-2019 va fi, poate, un punct de cotittură sau chiar final de ciclu în fotbalul timișorean. Un ciclul mai lung decât cel olimpic, de patru ani, sau cincinalurile ceaușiste, deoarece acum șase ani, în 2012, trei cluburi noi au pornit la drum după dispariția echipei lui Marian Iancu. După șase sezoane, ACS Poli, ASU Poli și Ripensia vor fi adversare în același eșalon, Liga a 2-a. O situație care pare interesantă de la distanță, dar care nu e privită cu ochi buni de cei implicați direct în fenomen, inclusiv jucători și chiar președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Iată, dacă Ripensia este totuși altceva, avem două ecbhipe „Poli”. În acte, denumirile oficiale sunt „ACS Poli Timișoara” pentru echipa retrogradată din Liga 1 și „ACS ASU Politehnica Timișoara” pentru formația susținută de suporteri. Dacă lăsăm la o parte teoria, sunt tot două „Poli”. Primii susțin că au palmaresul vechii echipe, deoarece au un acord scris cu Viorel Boiț, cel care e și vicepreședinte al clubului. Boiț este reprezentantul vechii ASFC Politehnica Timișoara, deținătoarea palmaresului, cu care și Marian Iancu a avut un acord. Cei de la ASU Politehnica susțin însă că pasiunea fanilor ei e mai importantă ca o hârtie.

Răzvan Burleanu vedea fuziunea mai oportună

L-am întrebat despre situația cu două Poli în același eșalon și pe Răzvan Burleanu, iar președintele FRF spune că i se părea mai normală o unire a resurselor celor două echipe alb-violete. „Aici doar un timișorean ar putea să răspundă la această întrebare, care simte pasiunea din spate. Mie mi-e dificil, ca președinte de federație. O situație normală ar fi fost ca o echipă să fie în Liga 1 și cealaltă în Liga a 2-a. Iar situația cea mai normală ar fi fost să existe o înțelegere, să ai o singură echipă care să poată să fie susținută de toți actorii la nivel local. Dacă e referim la ASU și ACS. Dar, în același timp, Ripensia are propriul său drum, e o echipă de tradiție, din anii 20-30 ai României”, ne-a declarat președintele FRF, prezent luna aceasta la Arad, la alegerile AJF.

De altfel, la reunirea Ripensiei, și unul dintre jucătorii de bază ai roș-galbenilor, Căli Toma, a spus că situația cu trei echipe timișorene în liga a doua și niciuna în prima ligă i se pare una inoportună. „Din punctul de vedere al echipelor din Timișoara, nu cred că este în regulă să avem, într-un oraș așa mare, trei echipe în Liga a 2-a”, a punctat Toma.

ACS și ASU s-au duelat oficial în octombrie 2017, în șaisprezecimile Cupei României, iar ACS a câștigat cu 1-0.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 30 Jun. 2018, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă